تبلیغات میدانی انتخابات میاندورهای مجلس ممنوع؛ فقط مجازی!
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، انتخابات میاندورهای مجلس یازدهم در 11 حوزه انتخابیه طبق اعلام وزارت کشور و تأیید شورای نگهبان قانون اساسی در 21 شهریور سال جاری برگزار خواهد شد.
موسوی، مدیرکل انتخابات وزارت کشور در رابطه با برگزاری انتخابات میاندورهای مجلس یازدهم گفته بود که این انتخابات در روز جمعه ۲۱ شهریور انتخابات مرحله دوم یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۹ استان برای ۱۱ حوزه انتخابیه شامل ۲۴ شهرستان برگزار خواهد شد.
همچنین موسوی از تدارک وزارت کشور برای برگزاری الکترونیکی انتخابات خبر داده بود. البته 20 مرحله از 21 مرحله انتخابات به صورت الکترونیکی است و تنها رأی دادن مردم و شمارش آرا به صورت دستی است.
طبق اعلام وزارت کشور انتخابات میاندورهای مجلس در 11 حوزه انتخابیه، «لنجان» و «سمیرم» در استان اصفهان، «میانه» در استان آذربایجان شرقی، «بیجار» در استان کردستان، «دهلران، دره شهر، آبدانان و بدره» در استان ایلام، «کرج، اشتهارد و فردیس» در استان البرز، «اهواز، باوی، حمیدیه و کارون» در استان خوزستان، «کرمانشاه» و «اسلام آباد غرب و دالاهو» در استان کرمانشاه، «زنجان و طارم» در استان زنجان و «کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان» در استان گلستان برگزار میشود.
البته سه نماینده فعلی مجلس یازدهم هم بر اثر ابتلا به کرونا درگذشتند که انتخابات میاندورهای آن حوزهها در سال 1400 برگزار میشود، ولی انتخابات میاندورهای خبرگان رهبری در استان مازندران هم در شهریور ماه برگزار خواهد شد.
یکی از مهمترین نگرانیهایی که در رابطه با برگزاری انتخابات مجلس وجود دارد و سبب تعویق انتخابات از 29 فروردین 99 به 21 شهریور شد شیوع کروناست. ویروس کرونا از اوایل اسفند در کشور همهگیر شد و انتخابات میاندورهای مجلس یازدهم را به تعویق انداخت.
جلسات مختلفی از سوی وزارت کشور، شورای نگهبان و وزارت بهداشت برگزار شده است تا یک روند صحیح و درست برای انتخابات میاندورهای مجلس صورت گیرد. عرف، معاون سیاسی وزیر کشور درباره احتمال تغییر در نحوه و زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس گفته بود که انتخابات میاندورهای در 21 شهریور به طور حتم برگزار میشود، ولی برای ایمنی بیشتر مردم همکاری تنگاتنگی با وزارت بهداشت داریم تا بتوانیم سلامت مردم را تضمین کنیم.
وزارت کشور گفته است که چندین راهکار برای برگزاری انتخابات در سلامت کامل در نظر گرفته است. یکی حذف استامپ، دوم برگزاری حداکثری الکترونیکی انتخابات و موضوع سومی که به قبل از دوران رأی گیری بازمیگردد حذف تبلیغات میدانی و برگزاری میتینگهای بزرگ در انتخابات است.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در همین رابطه از طرح «ممنوعیت تبلیغات میدانی» نامزدها خبر داده است که البته باید شورای نگهبان هم آن را تأیید کند. یکی دیگر از موضوعاتی که میتواند خطر شیوع کرونا در زمان انتخابات را کم کند افزایش صندوق در حوزههای انتخابیه است.
عرف کم شدن فضای میدانی برای تبلیغات نامزدها در دوره دوم انتخابات مجلس را موضوعی مهم عنوان میکند و میگوید: «به همین دلیل پیشنهاد کردیم که با توجه به شرایط موجود تبلیغات به فضای مجازی انتقال شود».
معاون سیاسی وزیر کشور اعلام کرد که باید این موضوع مورد موافق شورای نگهبان قرار گیرد و ستاد ملی کرونا هم آن را تأیید کند تا در دوره دوم انتخابات مجلس تبلیغات میدانی حذف و به فضای مجازی منتقل شود.
در پایان گفتنی است که امروزه بسیاری از کشورهای توسعهیافته جهان از تبلیغات استندی و میدانی بزرگ پرهیز میکنند و با مخاطبان از طریق گفتگو چهره به چهره و فضای مجازی ارتباط میگیرند که این موضوع به حذف یا کاهش هزینهکردهای هنگفت در انتخابات منجر خواهد شد.
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/