راهبرد چین محدود کردن کاهش قدرت دلار و میزان نفوذ آن در اقتصاد بینالملل است/پکن بهدنبال تأسیس «باشگاه تجارت جهانی»
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، عبدالباری عطوان در گزارشی که روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم منتشر کرد، نوشت: فروپاشی ارزهای محلی در کشورهای منطقه خاورمیانه مانند لیر سوریه و لبنان، لیره ترکیه و کاهش ارزش ریال در ایران نشان میدهند که دلار آمریکا صرفاً یک پول برای مبادلات تجاری نیست؛ بلکه سلاح جامعی برای نابودی اقتصاد دیگر جوامع بهشمار میرود، بهویژه اینکه در ارتباط مستقیم با تحریمهای آمریکا علیه کشورهای عربی و اسلامی قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
آمریکا 1 شرکت و ۲ فرد چینی را تحریم کرد
طبق این گزارش، دلار به ابزاری برای به گرسنگی کشاندن مردم، تحقیر و فشار علیه دولتها و نابود کردن اقتصاد آنها تبدیل شده است؛ موضوعی که باعث میشود روند فرسایشی سیستم مالی جهان بار دیگر پس از جنگ جهانی دوم شدت بگیرد و سالها پس از آنکه دلار آمریکا ستون فقرات اقتصاد جهانی بهشمار میرفت، اکنون ساختار جدید کثرتگرا مبتنی بر پولهای داخلی کشورهای اروپایی و آسیایی همچنین یورو، پوند، ین ژاپن، یوان چین و روبل روسیه پای به عرصه اقتصاد گذاشتهاند.
روبل روسیه
این تحلیلگر عربزبان مینویسد: نکته قابل تأمل در این است که هژمونی دلار آمریکا قدرت خود را نشئتگرفته از این واقعیت میداند که ۶۰ درصد از ذخایر جهانی و بیش از ۸۵ درصد از مبادلات ارزی را تشکیل میدهد. در گزارشی که پایگاه خبری دویچهوله آلمان منتشر کرد، آمده است چنین حجم معاملاتی به آن معنی است که سلطه دلار آمریکا به قلب اروپا رسیده و دیگر تنها محدود به گروه «بریکس» و جهان سوم نیست.
عطوان نوشت: عجیب نیست چین بهعنوان بزرگترین رقیب آمریکا در زمینه رهبری اقتصاد جهانی، در خط مقدم این جبهه قرار گرفته است؛ جایی که میخواهد در آن به سلطه دلار پایان دهد، ارزهای جهان را از دیکتاتوری و هژمونی آن برهاند و راهبردی یکپارچه را در چند مرحله به اجرا بگذارد؛
نخست، تقویت یوان چین و تبدیل آن به ارزی جهانی و معرفی «پترو یوان» به عنوان رقیب «پترو دلار» آمریکا؛
دوم، خرید حداکثر حجم تولیدی معادن طلا در آمریکای جنوبی و قاره آفریقا. حجم تولید آنها حدود 500 تن در سال است.
سوم، فراهم کردن مقدمات صدور «ارزهای دیجیتال» بهعنوان جایگزینی برای ارزهای کاغذی. پیش از چین چهار کشور دیگر جهان تجربه استفاده از ارزهای دیجیتال را داشتند و نتایج دلگرمکنندهای به دست آمده است.
چهارم، تأسیس «باشگاه تجارت جهانی» بر مبنای ارزهای محلی کشورهای عضو مانند روسیه، هند، ایران، ترکیه و بیشتر کشورهای عضو «بریکس». همچنین راهاندازی کانال مبادلاتی شانگهای برای امضای قراردادهای نفتی و مبادلات اقتصادی با «پترویوان».
پنجم، تأسیس «بانک سرمایهگذاری آسیا» با عضویت 60 کشور و سرمایه اولیه 100 میلیارد دلار با هدف اینکه در مدت 10 سال جایگزین صندوق بینالمللی پول باشد.
ششم، راهاندازی «جاده ابریشم» که از آسیا میگذرد، به آفریقا میرسد و تا آمریکای جنوبی امتداد خواهد یافت.
در پایان گزارش آمده است: چین نمیخواهد دلار و نفوذ آن را در اقتصاد جهانی بهطور کامل و ناگهانی از بین ببرد؛ نه به این دلیل که نمیتواند، بلکه به این دلیل که با دلار آمریکا سرمایهگذاریهای عظیمی شده است که حدود 3 تریلیون دلار تخمین زده میشود و بیشتر آنها اوراق قرضه آمریکاست.
دلار آمریکا
رأیالیوم نوشت: راهبرد چین محدود کردن کاهش قدرت دلار و میزان نفوذ و هژمونی آن در اقتصاد جهانی است. این یکی از اصلیترین دلایل تنش روزافزون میان آمریکا و چین است و باعث میشود بسیاری از ناظران، احتمالاً در چند هفته آینده و پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چشمانداز گسترش جنگ سرد و احتمال تبدیل شدن آن به جنگ مسلحانه را پیشبینی کنند.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/