دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در سومین برنامه «کشیک سلامت» مطرح شد؛

امیدواریم کنکور سراسری برگزار نشود/ شرایط را زود به حالت عادی برگرداندیم

سومین برنامه «کشیک سلامت» به بررسی امکان برگزاری کنکور سراسری در شرایط کرونایی اختصاص داشت.
کد خبر : 505263
1dc04421-e9a2-496d-8e5d-fe76ca1a7312.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی برنامه  تلویزیونی«کشیک سلامت»، این برنامه به تهیه‌کنندگی سهیل سلیمانی شب گذشته در سومین برنامه با اجرای دکتر مهدی جعفری با موضوع  بررسی مدیریت هوشمند کرونا میزبان دکتر امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات و دکتر حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.


حمید سوری؛ استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:


 قطعا نمی‌توانیم کنکور را کنترل کنیم


ادغام رشته‌ها ضرورتی است که باید به آن پرداخت و نیازمند تعامل بیشتر هستیم. ما به لحاظ فناوری اطلاعات در منطقه توسعه پیدا کردیم اما به درستی از آن استفاده نشد. شاخه‌ای از اپیدمی‌شناسی به نام دیجیتال اپیدمیولوژی وجود دارد که دیگر به شیوه سنتی عمل نمی‌کند. داده در دنیای امروز بسیار گران است پس به دست آوردن داده‌های کلان هزینه‌بر خواهد بود اگر از ابزارهای جایگزین استفاده نکنیم. در دیجیتال اپیدمیولوژی با استفاده از ابزارهای دیجیتال وضع موجود را بررسی کرده و عوامل موثر را اولویت‌بندی و اصلاح می‌کنیم. مداخلات موثر به این معنی نیست که مثلا بگوییم همه ماسک بزنند و مشکل حل بشود، همه مساله این نیست. در گام بعدی باید برنامه‌ای متناسب هر شهر و استان را با استفاده از داده‌های به دست آمده، مشخص سپس بعد از اجرا آن را ارزیابی کنیم. داده‌هایی که در این روش به دست می‌آید پویا است و به ما کمک می‌کند تا ارزش روند اپیدمی را بفهمیم. اپیدمی کووید۱۹ پیش‌رونده و چند منبعی است پس بررسی رفتارهای اجتماعی مهم است. مهم‌ترین نکته تحلیل مکانی و فضایی است. باید منبع گسترش و سرعت را بفهمیم. ما دچار خوش‌خیالی کاذب شدیم و شرایط را زود به حالت عادی برگرداندیم. اگر تصمیم‌گیری بر پایه اطلاعات روز باشد درست‌تر است. نیاز است که در رویکرد کنترل اپیدمی تغییر اساسی به وجود بیاوریم‌ و روی روش‌های سنتی اصرار نکنیم. ما مدیریت هوشمند نکردیم.


اینکه ما در روز برگزاری کنکور اعلام کنیم که چه میزان شرایط را کنترل کردیم، تصوری شخصی است. تصورات شخصی هم در پایین‌ترین سطح شواهد علمی قرار دارد. هر اجتماعی می‌تواند پرخطر باشد. امیدوارم کنکور سراسری برگزار نشود. روی مواردی مثل کنکور و هیات‌های مذهبی اگر نظارت کافی نباشد، اتفاق خوبی نمی‌افتد. ما طبق تجربه نتوانسته‌ایم نظارت کنیم و ابزار، تجهیزات و امکانات آن را نداریم. ما قطعا نمی‌توانیم کنکور را کنترل کنیم. مگر ما سه سال در انقلاب فرهنگی دانشگاه‌ها را تعطیل نکردیم امروز هم تعطیلی به معنی قفل زدن بر در دانشگاه نیست بلکه تا رسیدن به ثبات حداقل یک یا دو ترم به تعویق بیاندازیم. از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی به جای آموزش در کمک به حل مساله کمک بگیریم. بضاعت علمی جامعه ما این نیست که شاهد مرگ روزانه ۲۰۰ نفر باشیم. یک بضاعت تکنولوژی‌های جدید است که درست استفاده نمی‌شود. بضاعت دیگر نیروی انسانی است. ما ۷۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم کدام یک درگیر میدانی اپیدمی هستند و برایشان تعیین تکلیف کنند. من به خودم قول داده‌ام تا پایان اپیدمی سراغ مقاله‌نویسی نروم اولویت امروز ما جوابگویی به مشکلات مردم است. از این بضاعت نباید فقط برای بالابردن رتبه علمی مقالاتمان استفاده کنیم. اگر بیراهه رفتیم باید تجدیدنظر کنیم. ما نیاز به نقشه سیاست‌گذاری داریم.


به این دلیل که برای نظام سلامت از بیت‌المال هزینه می‌شود فردی که متخلف است و هشدارها را رعایت نکرده هم باید قرامت اجتماعی بپردازد. ما باید رویکردمان را از درمان به پیشگیری ببریم و از تکنولوژی‌های جدید استفاده کنیم.


امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات:


 هوشمندی باید اول در چهارچوب ذهنی مدیران اتفاق بیفتد


مدیریت هوشمند شامل کمک به کنترل ومدیریت اپیدمی و انجام اقداماتی برای کاهش اثرات منفی آن می‌شود. کنترل اپیدمی هم شامل استفاده از کلان داده‌ها برای کمک به مدیریت اپیدمی و کمک به فرد در تضمین سلامتی خودش است. اولین موردی که از هوشمندی برای مدیریت اپیدمی استفاده می‌شود ردیابی بیمار برای اینکه ببینیم به کجا رفته و بیماری را در کجا منتشر کرده برای تعیین نقشه شیوع است. کاربردهای مدیریت هوشمند شامل تعیین نقاط پرتردد، مقایسه نقاط با ریسک شیوع، محاسبه وضع اقتصادی مبتلایان که سیاست برخورد با آن‌ها را مشخص می‌کند، تحلیل ارتباط مبتلایان و انبار داده ریسک ابتلایان می‌شود.


اسفندماه همه این کارها در کشور انجام شده است. ما با استفاده از کد ملی و شماره موبایل اولین مبتلایان و با حفظ حریم خصوصی، مسیر‌های حرکت آن‌ها را در بیست روز گذشته مشخص کردیم و بر این اساس اولین نقشه از شیوع در ایران ساخته شد. نقشه توزیع بیماری هم به دقت هر محله با استفاده از موبایل افراد مبتلا به دست آمد. همچنین مدل‌سازی از جابه جایی‌ها با استفاده از داده‌های بیماران تولید شد. اپلیکیشن‌هایی نظیر ماسک و AC19 به همین منظور طراحی شد.


همچنین وضعیت اقتصادی و اینکه مبتلایان از کدام دهک هستند را مشخص کردیم. می‌گوییم این بیماری دموکرات است به این جهت که افراد با درآمد و وضعیت اقتصادی مختلف، ریسک ابتلای یکسان دارند. در مقایسه ترددها مشخص شد که خرداد سفرها سه و نیم برابر بود.


در مدیریت هوشمند باید ابزار و فناوری هوشمند را در کنار بهره‌برداران هوشمند داشته باشیم. در اسفند ماه از این ابزار استفاده شد. شروع فرایند به این شکل بود که وزارت بهداشت باید کد ملی افراد مبتلا و فوت شده را برای ما می‌فرستاد که بر آن اساس بررسی می‌کردیم. اما به ناگاه این رابطه قطع شد و وزارت بهداشت تمایلی برای ارسال این اطلاعات نداشت. هوشمندی باید اول در چهارچوب ذهنی مدیران اتفاق بیافتد. نباید به روش سنتی پایبند باشیم و برای مشکلات حوزه بهداشت فقط دنبال پاسخ از حوزه بهداشت باشیم. زمانی که با مساله چند ضابطه‌ای مانند اپیدمی مواجهیم پاسخ فقط از جنس درمان نیست. باید حوزه‌های مختلف کمک کنند. متاسفانه ما شاهد این نگاه نیستیم.


استارتاپ یعنی نوآوری و خلاقیت. اگر نظام حکمرانی پذیرای این خلاقیت نباشد خودش را محروم کرده است. ما نه تنها پذیرا نیستیم بلکه مانع هم به وجود می‌آوریم. ما آزمایش گرفتن در خانه را ممنوع می‌کنیم درحالی که مشابهاتی در دنیا دارد. راه حل آن بستن نیست و باید پروتکل داشته باشیم. مثلا می‌شد بگوییم برای هر کد ملی ماسک بدهیم و به صورت دیجیتال ثبت نام و ارسال شود اما در برابر این راه حل ساده مقاومت می‌کنند و بر اساس آن خبر جعلی احتکار ماسک اعلام می‌شود. وقتی حداقل‌های پذیرایی از ایده‌های نو را نداریم چه انتظاری می‌توان از رشد ایده‌ها داشت؟!


عوامل «کشیک سلامت» عبارتند از: طراح، تهیه‌کننده و کارگردان: سهیل سلیمانی؛ مجریان: دکتر حسین قناعتی، دکتر مهدی جعفری؛ مدیر تولید: امیرحسین باقرپور؛ تدوین: سپهر میرزایی؛ گرافیک: رضا وارسته؛ عکاس: دانیال منتظری؛ تصویربردار آیتم‌ها: سپهر میرزایی، امیرحسین باقرپور؛ صدابردار: فرناز فرهنگ؛ دستیار تصویر: زهرا پناهی؛ فضای مجازی: آتنا شکیبا؛ مشاور رسانه‌: لیلا سلمانی.


«کشیک سلامت» به تهیه‌کنندگی سهیل سلیمانی کاری از گروه سلامت اجتماعی شبکه سلامت هر هفته جمعه ساعت ۱۹ الی ۲۰:۳۰ روی آنتن می‌رود. بازپخش این برنامه جمعه ساعت ۲۳ و شنبه ساعت ۱۱ است.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Japan
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
۰
دمت گرم ولی کیه که گوش کنه
پشت کنکوری
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵
۰
حذف یا تعویق کنکور ... هیچ چیز ارزش به خطر افتادن جان انسانها رو نداره !!
وضعیت اکثر استانها قرمزه .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۹
۰
خواهان تعويق كنكوريم
زهرا
France
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹
۰
اتفاقا اصلن نباید حذف بشه یا تعویق بیوفته من سال آخریه ک میتونم نظام قدیم کنکور شرکت کنم و کلی خوندم و انشالله ک برگذار بشه
فاطمه
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۴
۰
لطفا ب تعویق بیافته
کاش یکی بود صدای ما می شنید
منم سال اخری هس ک میتونم کنکور بدم ولی میدونم با این گرما با ماسک کلی از تلاشم هدر میره
تعویق کنکور سراسری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۴
۰
تعویق کنکور سراسری و جلوگیری از فاجعه انسانی
مهسا کریمان
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۵
۰
خواهشا حداقل 10 روز هم که شده به تعویق بیفته و طی این مدت سختگیری های بیشتری برای کاهش و کنترل امار انجام بدید تا حداقل کمی شرایط به حالت نرمالتری برسه و ما بدونه استرس کرونا و ماسک و ... سر جلسه حاضر بشیم ... لطفا سلامت داوطلبین رو در اولویت قرار بدید
#تعویق_کنکور
#سلامت_داوطلب
پشت کنکوری
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۶
۰
من خودم پشت کنکوری هستم خیلی هم خسته شدم ولی باید سالم باشم که بتونم برم دانشگاه .
اگه یک ماه عقب بیفته خوبه
1
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۱
۰
بگیرید خسته شدیم بابا یعنی چی دیگه بسه.. اگ ب تعویق بیوفته من ک دیگه نمیخونم!
یوسف
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۴
۰
تعویق کنکور ارشد و سراسری به اواخر شهریور را به دلیل وضعیت بحرانی کرونا و هوای گرم از مسولان کشور خواستاریم. با تشکر.
رامین
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۶
۰
تعویق کنکور ارشد به اوایل مهرماه لطفا مسولان اقدام کنید
خواستار تعویق
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۶
۰
ای کاش یه بار به حرف کارشناسا گوش کنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱
۰
تعویق بخوره من سال اخرممه نمیتونم کنکور بدم خواهشا توشرایط عادی تری بتونم کنکور بدم من خیلی تلاش کردم
خانواده کنکوری نگران
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
۰
کنکورهارابه تعویق اندازید.کروناکه بیادهیچ فرقی بین بچه درسخوان ودرسنخوان نیست همانطورکه آتش ،خشک وترنمیشناسه وهمه راباهم میسوزاندودودغفلت مسئولین به چشم تمام ملت میرود. خانواده ها نمیتونند۱/۵میلیون جوان ایرانی راباچشم بازبه کنکوربفرستند وشاهدپرپرشدنشان باشند کرونا تابه الآن ۱۷هزارقربانی گرفته یعنی حداقل ۱۷هزارخانواده تابه حال داغدارعزیزانشان شدند.باچه تضمینی ازمامیخواهیدجوانانمان رابه دهان مرگ بفرستیم وسالم برگردانیم؟؟؟
جواد کاظمی
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۲
۰
یعنی چی، کنکور باید باید باید برگزار شود .ما یک ساله تو خونه ایم دیگه نمیتونیم درس،بخونیم از دست نظرات اشتباه شما که در شرایط ما نیستین داریم روانی میشویم واسترس گرفتیم..این آخر کاری به جای پیشرفت،پسرفت داریم.به فکر ما نیستین ،تحمل یک روز تعویق رو نداریم ومیمیریم،باید برگزار بشه..کاش به حال وروز ما گرفتار بشین...نظر الکی ندین لطفا...برین به مسائل دیگر کشور رسیدگی کنین.یا به جای این کارا بساط برگزاری یک آزمون با کیفیت با مسائل بهداشتی را فراهم کنید یا تا مقع برگزاری همه چی رو تعطیل کنید مثل بازار ها وجاهای دیگر تا کنکور در آرامش کامل برگزار بشه وکرونا کم شود..
قالیشویی ادیب