دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1399 - 12:12
آنا بررسی می‌کند؛

محروم‌سازی برخی از استان‌ها در انتخاب رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی

با وجود فرصتی که بر اثر به تعویق درآمدن زمان انتخابات ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی ایجاد شده؛ چرا وزارت علوم بستر حضور تمامی استان‌ها در این انتخابات را فراهم نمی‌کند؟
کد خبر : 505006
unnamed.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پس از بازی‌های المپیک، مسابقات ورزشی دانشجویان جهان یا همان «یونیورسیاد» دومین رویداد ورزشی مهم در دنیا تلقی می‌شود. جایگاه مسابقات دانشجویان جهان نشان‌دهنده اهمیت ورزش دانشگاهی است، این مسابقات زیر نظر «فیزو» (فدراسیون بین‌المللی ورزش دانشگاهی) با حضور دانشجویان جهان برگزار می‌شود.


اعزام به مسابقات بین‌المللی، برگزاری کارگاه‌ها و ارتباط با فیزو همه و همه بر عهده فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است؛ ورزش دانشگاهی و فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی منحصر به یک دانشگاه یا دانشگاه‌های زیر نظر یک وزارتخانه نیست؛ بلکه تمامی دانشجویان را در بر می‌گیرد.


چند ماهی است که فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی توسط سرپرست (محمدحسین علیزاده مدیرکل تربیت‌بدنی وزارت علوم) که از سوی منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری انتخاب شده است، اداره می‌شود. انتخابات این فدراسیون مقرر بود اسفندماه سال گذشته برگزار شود اما به علت شیوع ویروس کرونا این انتخابات به تعویق افتاد.


رؤسای هیئت ورزش‌های دانشگاهی استان‌های سراسر کشور در انتخابات ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی صاحب رأی هستند؛ با توجه به این که قرار بود اسفندماه سال گذشته انتخابات فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی برگزار شود؛ این فدراسیون در بهمن ماه اقدام به برگزاری انتخابات رؤسای هیئت ورزش‌های دانشگاهی در هر استان کرد تا جایی که در یک روز انتخابات سه رئیس هیئت ورزش‌های دانشگاهی برگزار شد!


مدیران تربیت‌بدنی ۵ بخش آموزش عالی در هر استان می‌توانند کاندیدای هیئت‌های ورزشی دانشگاهی آن استان شوند؛ نکته قابل‌تأمل این است که تاکنون بیشتر کرسی‌های ریاست این هیئت‌ها توسط مدیران تربیت‌بدنی وزارت علوم فتح شده است.


محروم‌سازی برخی از استان‌ها در انتخابات رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی!


اگر هیئت ورزش‌های دانشگاهی در هر استان توسط سرپرست اداره شود آن سرپرستان حق شرکت در انتخابات رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی را ندارند؛ بدین معنا که اگر هر استان توسط سرپرست اداره شود، آن استان در انتخاب رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی نمی‌تواند شرکت کند و حق رأی ندارد.


این روزها سه استان کردستان، لرستان و خوزستان توسط سرپرست اداره می‌شود. اکنون این سؤال مطرح است که فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی با وجود تعویق زمان برگزاری ریاست این فدراسیون، انتخابات هیئت ورزش‌های دانشگاهی این سه استان را برگزار نمی‌کند؟


بدیهی است که مجمع انتخابات ریاست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی باید به‌صورت کامل و جامع و با حضور نمایندگان دانشجویان سراسر کشور (روسای ورزش‌های دانشگاهی استان‌های سراسر کشور) برگزار شود. به‌عنوان‌مثال استان خوزستان دارای جمعیت دانشجوی بالایی است و دانشجویان این استان استقبال خوبی از ورزش دانشگاهی می‌کند بااین‌وجود چرا باید این استان از شرکت در انتخابات رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی محروم شود!


نکته قابل‌تأمل این است که شیوع ویروس کرونا نیز نمی‌تواند مانعی در برگزاری انتخابات روسای هیئت‌های ورزش دانشگاهی سه استان لرستان خوزستان و کردستان باشد زیرا می‌توان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی این سه استان را طی یک روز برگزار کرد.


چیستی هیئت ورزش‌های دانشگاهی


هیئت ورزش‌های دانشگاهی استانی تشکیلاتی است که به‌منظور فراهم کردن زمینه مساعد توسعه و ارتقای ورزش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشف استعدادهای ورزشی و بالا بردن سطح مهارتی دانشجویان بر اساس مأموریت‌های فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی در سطح استان تشکیل می‌شود.


هدف از راه‌اندازی هیئت ورزش‌های دانشگاهی تقویت حوزه مدیریت تربیت‌بدنی دانشگاه‌های کشور، صرفه‌جویی و ایجاد وحدت رویه در فعالیت‌های ورزشی و جلوگیری از فعالیت‌های موازی، اشتراک مساعی برای هم‌فکری و تفاهم میان دانشجویان مراکز آموزش عالی و ساماندهی فعالیت‌های ورزشی استانی است.


ازجمله وظایف این هیئت‌ها سیاست‌گذاری برنامه‌ریزی و نظارت بر حسن اجرای فعالیت‌های مشترک ورزشی، تهیه و تدوین تقویم فعالیت‌های مشترک بین مراکز دانشگاهی استان و تهیه و ارسال گزارش فعالیت‌های استانی به فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی است، همچنین هیئت ورزش‌های دانشگاهی استانی موظف است در جلسات مستمر بین مدیران تربیت‌بدنی بخش‌ها و کمیته‌های آموزشی، فنی، انضباطی و... را نیز برگزار کند.


یکی از صاحب‌نظران حوزه ورزش دانشگاهی در تماس با خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص رفتار دوگانه فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی گفت: «در استان‌هایی که احتمال کسب ریاست هیئت ورزشی دانشگاهی استان توسط نماینده وزارت علوم وجود ندارد، این فدراسیون از برگزاری انتخابات خودداری می‌کند و متأسفانه این رویه جزئی از سیاست‌های فدراسیون ملی ورزش دانشگاهی شده است.»


وی با تأکید بر اینکه فدراسیون‌های ورزشی باید به‌صورت مستقل عمل کنند، ادامه داد: «بودجه این فدراسیون توسط وزارت علوم تأمین می‌شود؛ از همین رو نمی‌توان رویه بی‌طرفانه از این فدراسیون را انتظار داشت.»


حاشیه پررنگ‌تر از متن در انتخابات «رئیس هیئت ورزشی دانشگاهی استان‌ها»


بسیاری از فعالین ورزش دانشگاهی بر این باورند که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ایجاد تسهیلات و حمایت از دانشجویان به مساوات بین پنج بخش آموزش عالی رفتار نمی‌کند؛ هم‌چنین صندلی ریاست هیئت‌های استانی این فدراسیون نیز تنها توسط نمایندگان این وزارتخانه فتح می‌شود؛ حتی این شبهه وجود دارد که علت برگزار نشدن جلسه انتخابات رئیس هیئت ورزشی دانشگاهی برخی استان‌ها این است که امکان رأی آوردن نماینده وزارت علوم در آن وجود نداد!


انتهای پیام/۴۰۸۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب