دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1399 - 00:02
رأی‌الیوم:

چرا هنیه پیشنهاد رشوه 15 میلیارد دلاری را رد کرد؟/ خاطره بد فلسطینیان از توافق اسلو

یک روزنامه عرب‌زبان در گزارشی به افشاگری اخیر رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پرداخت و با یادآوری توافق اسلو و پیشنهادهای مشابهی که به سازمان آزادی‌بخش فلسطین شد، از رویکرد اسماعیل هنیه تمجید کرد.
کد خبر : 504647

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرامنطقه‌ای رأی‌الیوم در یادداشتی نوشت: اسماعیل هنیه در گفتگو با سایت «لوسیل» قطر فاش کرد که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به‌وسیله برخی میانجی‌ها و در چارچوب طرح صلح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا موسوم به «معامله قرن»، پیشنهاد دریافت رشوه ۱۵ میلیارد دلاری را با هدف اجرای پروژه‌ها و طرح‌هایی در نوار غزه شامل ساخت فرودگاه، بندر و ... دریافت کرده است.


وی تصریح کرد: میانجی‌ها این مبلغ را در مقابل دست کشیدن از مقاومت و خلع سلاح همه گروه‌های فلسطینی ازجمله در زمینه موشکی پیشنهاد کرده بودند. آن‌ها همچنین خواستار ادغام شاخه نظامی مقاومت در نیروهای پلیس و مدیریت امور نوار غزه و پایان دادن به تمامی شیوه‌های مقاومت و چشم‌پوشی فلسطینیان از موضوع قدس شدند.




بیشتر بخوانید:


پیشنهاد ۱۵ میلیارد دلاری قدرت‌های بزرگ در ازای خلع سلاح را رد کردیم




رئیس دفتر سیاسی حماس با تأکید بر اینکه مقاومت قطعاً این پیشنهاد مسموم را رد کرده است، عنوان کرد: حماس نه «معامله قرن» و نه هیچ طرح و پیشنهاد دیگری را در این راستا نخواهد پذیرفت، زیرا «یک آزادمرد گرسنه می‌ماند، ولی پوست و گوشت خود را نمی‌خورد».


اسماعیل هنیه


اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس


در گزارش رأی‌الیوم آمده است: این افشاگری یادآور سه پیشنهاد مشابه است که در بحبوحه توافقات اسلو در سال 1993 به سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) ارائه شده بود.


نخست، تبدیل شدن نوار غزه به «سنگاپور دوم»‌ و انجام عملیات شهرسازی با هدف تبدیل کردن بخشی از دریا به خشکی و جذب جمعیت بیشتر، مسکونی کردن منطقه ساحلی و اعطای چندین میلیارد دلار برای انجام پروژه‌های عمرانی.


دوم، در صورت موافقت یاسر عرفات با ایجاد کنیسه یهودیان در اطراف مسجدالاقصی، دولت فلسطینی تشکیل، فرودگاه تأسیس و ده‌ها میلیارد دلار بودجه برای انجام پروژه‌های مختلف تزریق شود. این پیشنهاد در اواسط دهه 90 به‌وسیله «اسماعیل جم»، وزیر امور خارجه وقت ترکیه در دوره نخست‌وزیری «تانسو چیللر» ارائه شد.


یاسر عرفات


یاسر عرفات


سوم، دست‌کشیدن این سازمان از قدس به‌عنوان پایتخت دولت فلسطین. این پیشنهاد را بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا در زمان مذاکرات کمپ‌دیوید در سال 2000 میلادی ارائه کرد و برای بزک کردن پیشنهادش گفت که فلسطین حق حاکمیت بر شمال فلسطین و اسرائیل حق مدیریت جنوب این سرزمین را داشته باشد.


رأی‌الیوم با بیان اینکه توافق اسلو باعث شد تا محاصره نوار غزه تشدید شود و فشارها بر ساف، رهبرانش و مردم فلسطین افزایش یابد، نوشت: در زمینه پیشنهاد تبدیل شدن نوار غزه به سنگاپور دوم و انجام عملیات با هدف تبدیل کردن بخشی از دریا به خشکی می‌توان گفت که عرفات تمایل زیادی برای پذیرش آن داشت، به‌ویژه اینکه وی موافق ساخت فرودگاه و امکانات رفاهی با هدف رفع محاصره بود. این در حالی است که دو پیشنهاد دیگر، یعنی دست‌کشیدن از حاکمیت کامل بر قدس و ایجاد کنیسه در محیط مسجدالاقصی که نام «معبد سلیمان» ‌بر آن گذاشته و پرچم اسرائیل بر فراز آن برافراشته شد، رد شده بود. سازمان آزادی‌بخش فلسطین بابت توافق‌نامه اسلو بهای سنگینی پرداخت، به‌ویژه پس از آنکه فهمیدند این توافق‌نامه دامی است که به تشکیل کشور فلسطین منجر نمی‌شود. این روند باعث شد تا شعله دومین انتفاضه ملت فلسطین در سال 2000 میلادی برافروخته شود و با مسمومیت وی و مرگش پایان یافت.



متأسفانه برخی حامیان توافق اسلو بر یاسر عرفات برای پذیرش پیشنهادهای آمریکا و رژیم اشغالگر فشار آوردند تا درنهایت، این توافق‌نامه امضا شد و برخی‌ها پیروز ماجرا و برخی دیگر شکست‌خورده بودند.



رأی‌الیوم می‌نویسد: سيدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان حدود یک ماه پیش در سخنرانی خود با بيان اينكه تاکنون ده‌ها ميليارد دلار به دولت لبنان در ازای خلع سلاح مقاومت در مقابل متوقف كردن سیاست گرسنه نگه‌داشتن و به زانو درآوردن پيشنهاد شده است، گفت: برای خلع سلاح مقاومت نمی‌توان بهایی گذارد تا زمانی كه در مرحله بعدی ارزش آن مشخص شود. 


وی تأکید كرد: اينها حقه‌هایی است که مدعیان میهن‌پرستی می‌زنند و نباید فریب آن را خورد. مردم لبنان گرسنگی نخواهند کشید، به زانو درنخواهند آمد و انگشتان‌شان بر روی سلاح باقی خواهد ماند.


در پایان این گزارش آمده است: خدا را شاکریم که رهبری حماس از آگاهی و هوشمندی بالایی در زمینه شناخت اهداف پس‌پرده رشوه پیشنهادشده و شناسایی افراد دخیل در ارائه چنین پیشنهادی برخوردار است. مهم‌ترین هدف آن‌ها پایان دادن به موضوع فلسطین است و مقاومت درس‌هایی را که از توافق‌نامه‌های‌ تحقیرآمیز اسلو گرفته، با وجود فشارهای شکننده فراموش نکرده است و در مسیر خود استوار ایستاده‌اند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب