دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
متن و حاشیه اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران

ایوبی: در دنیای پر از خشونت، ما با زبان هنر حرف می‌زنیم/ کنایه فیلمساز پیشکسوت به کسانی که برخلاف کی‌روش با هالیوودی‌ها فیلم ایرانی می‌سازند

مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران با حضور حجت‌الله ایوبی، علیرضا تابش، فرید فرخنده‌کیش، حبیب ایل بیگی، سید مصطفی ابطحی، محسن مومنی شریف، سید مهدی طباطبایی‌نژاد و جمعی از اهالی سینما و رسانه عصر دیروز (سه‌شنبه 26 آبان‌ماه) در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
کد خبر : 50397

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا در ابتدای این مراسم که محمد سلوکی اجرای آن را بر عهده داشت، پس از پخش قرآن و سرود ملی تیزر جشنواره به نمایش در آمد و بعد از آن فرید فرخنده کیش دبیر جشنواره روی سن حاضر شد.


سینمای کوتاه سینمای آینده است


دبیر سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: «سینمای کوتاه سینمای آینده است. امیدواریم در آینده جزء ده جشنواره برتر جهان قرار بگیریم و در این میان به دنبال اصلاحاتی هستیم تا به استانداردهای جهانی نزدیک شویم.»


وی ادامه داد: «همان‌طور که ریاست سازمان سینمایی وظیفه‌ای را برای تولید حرفه‌ای فیلم‌های کوتاه به انجمن سینمای جوان محول کرده است، امیدواریم شور و نشاط را در این سینما به وجود آوریم. ما به دنبال همیاری و مشارکتیم.»


مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران تصریح کرد: «در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال همدلی و همزبانی نامیده است، دولت و ملت به همراه مجموعه هنرمندان می‌توانند قدرت را در سینمای ایران حاکم کنند.»


فرخنده کیش با اشاره به آمار و ارقامی از تعداد فیلم‌های شرکت کرده و پذیرفته شده در سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کوتاه تهران، بیان کرد: «١٧٠١ اثر به بخش ملی راه یافتند؛ ١٣٥ اثر کوتاه پذیرفته شد که از این میان 55 فیلم داستانی، ٢٤ فیلم مستند، ٤٠ فیلم پویانمایی و ١٦ اثر تجربی بودند.»


دبیر سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران در پایان افزود: «در بخش بین‌الملل ٣٦٠١ فیلم از ١٠٨ کشور جهان داوطلب شرکت در جشنواره بودند که نهایتا ١٠٣ فیلم انتخاب شد. در این میان بیشترین تعداد فیلم‌ها از کشور آلمان بودند.»


تقدیر از کاوه بهرامی مقدم و رهبر قنبری


در ادامه توسط فرید فرخنده‌کیش و علیرضا کریمی صارمی قائم مقام جشنواره از کاوه بهرامی مقدم و رهبر قنبری به عنوان دو فیلمساز پیشکسوت تقدیر شد و بخش‌هایی از آثار آنها به نمایش در آمد.


کاوه بهرامی مقدم ضمن تشکر از انجمن سینمای جوان گفت: «می‌خواهم از فرصت پیش آمده استفاده کنم و از فیلمسازی سخن بگویم که ۱۴ سال پیش با اولین فیلم خود بیشترین جایزه ملی و بین‌المللی را به‌دست آورد اما از آن زمان تا امروز به دلیل مشکلات مالی و نبود بودجه نتوانسته دومین فیلم مستند خود را کارگردانی کند. من امیدوارم مسئولین شرایطی را فراهم کنند تا در آینده‌ای نزدیک سودابه باباگپ کارگردان فیلم «کشتی نوح» بتواند فیلم دومش را جلوی دوربین ببرد.»


رهبر قنبری نیز در سخنانش بیان کرد: «بزرگواری در فرهنگ شماست ،بزرگ شما هستید که به ما بزرگوارانه نگاه می کنید و بزرگوارتر فرهنگ ما است. بزرگوار تربیت و فرهنگ میهن من است که همه عناصر را در خودش دارد. فرهنگ سرزمین من عناصر ویژه‌ای در خود دارد که باید قدر این عناصر را دانست.»


وی در ادامه با گلایه‌ای طنزآمیز گفت: «کاش مدیران سینمایی مانند کی‌روش بودند که از سراسر دنیا فوتبالیست‌های ایرانی را جمع می‌کرد تا در سرزمین خودشان توپ بزنند، اما برخی از کارگردان‌های ما با پول ما کسانی را از هالیوود می‌آورند تا درباره اعتقادات ما فیلم بسازند و نه تنها تاریخ ما را به تاراج هالیوود می‌دهند بلکه سینمای ایران و عوامل حرفه‌ای آن را نادیده می‌گیرند و در ساخت آثار خود، آنها را دعوت به همکاری نمی‌کنند.»


قنبری خطاب به کاگردان مذکور ادامه داد: «صحبت از رقم‌های بالای 120 میلیارد است. بی انصاف! ای کاش حداقل ملی عمل می‌کردی و با هنرمندان ایرانی که در هالیوود کار می‌کنند، همکاری می‌کردی تا دست کم بودجه ساخت این فیلم به درستی صرف می شد و خرج بچه‌های خودمان می‌شد.»


در ادامه متن تقدیرنامه بهرامی‌مقدم و قنبری توسط سلوکی قرائت شد.


اهدای جایزه بزرگ حمایت از تولید


اولین بخش جوایز مربوط به 32 داور جوانی بود که با عنوان جایزه بزرگ حمایت از تولید به بهزاد آزادی برای فیلم «کشتارگاه»، جابر رمضانی برای فیلم «روشویی» و سهیل امیرشریفی برای فیلم «دیدن» اهدا شد.


اهدای مدال انجمن فیلم کوتاه ایران


در ادامه محسن امیر یوسفی، کیارش اسدی زاده و آرش رصافی به عنوان اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران برای اهدای مدال انجمن فیلم کوتاه ایران روی سن آمدند


مدال انجمن برای بهترین دستاورد به پوریا کاکاوند برای فیلمنامه فیلم «روشویی»، برای بهترین فیلم تجربی به محمد حاتمی برای فیلم «تنازع» و برای بهترین فیلم داستانی به داود رحمانی و سعید ولی‌زاده برای فیلم «سه سال و سه ماه و دو روز» تعلق گرفت.


اهدای جایزه بخش آسیا و جهان اسلام / سعید نجاتی: 2 سال طول کشید تا توانستم برای فیلمم استفتا بگیرم


در ادامه پس از معرفی هیات داوران بخش آسیا و جهان اسلام حسن دزواره و مهدی نادری برای اهدای جوایز این بخش روی سن آمدند و مهدی نادری به زبان انگلیسی به هیئت داوران بخش بین الملل و مهمانان خارجی جشنواره خوشامد گفت و توضیحاتی را ارائه داد.


نخستین جایزه این بخش جایزه بهترین فیلم کشورهای اسلامی بود که به فیلم «صراحی» به کارگردانی سعید نجاتی از ایران تعلق گرفت.


سعید نجاتی گفت: «خوشحالم که انجمن سینمای جوان وجود دارد چون به دلیل وجود دفاتر مختلف در گوشه و کنار کشور عدالت وجود دارد. من برای ساخت این فیلم سختی زیادی کشیدم، ۲سال طول کشید تا استفتاء ساخت فیلم را بگیرم. از آقایان ایوبی و صانعی مقدم بسیار سپاسگزارم. از عوامل فیلمم نیز تشکر می‌کنم اما می‌خواهم این جایزه را به کسی تقدیم کنم که هم من و هم شما خیلی دوستش دارید؛ آرش رصافی.»


جایزه بهترین فیلم کشورهای آسیایی نیز به فیلم «شهر الکترونیکی» به کارگردانی تونی مولن از ژاپن تعلق گرفت.


اهدای جوایز بخش بین‌الملل


پس از آن اعضای هیات داوران بخش بین‌الملل معرفی شدند و حجت‌الله ایوبی، فرید فرخنده کیش به همراه هیئت داوران بخش بین الملل شامل آندره بدنارک از لهستان، ماتیاس فلوگه از آلمان، علیرضا شجاع‌نوری از ایران، چانگ یوک موئیو (جیپسی) از چین و سیگو تونو از ژاپن به روی سن آمدند.


در این بخش جایزه‌ی بهترین فیلم بخش ضد خشونت و افراطی‌گری به فیلم «فرشته‌های تازه‌وارد» به کارگردانی ابوذر امینی از هلند، جایزه‌ی ویژه‌ هیئت داوران به فیلم «تنازع» به کارگردانی مسعود حاتمی از ایران، جایزه‌ بهترین فیلم تجربی به فیلم «رویایم رانوش جان کن» به کارگردانی جسیکادوروالد از آلمان، جایزه‌ بهترین فیلم مستند به فیلم «لمس آزادی» به کارگردانی سردار ارشد خان از لهستان، جایزه‌ بهترین فیلم انیمیشن به فیلم «فروشگاه پرندگان آوازخوان» به کارگردانی آناتولی لاورنیشن از اوکراین، جایزه‌ بهترین فیلم داستانی به فیلم «همه چیز، رو به راه می‌شود» به کارگردانی پاتریک ولرات از اتریش و جایزه‌ بزرگ جشنواره به فیلم «افسون زندگی» به کارگردانی توشیمیچی سایتو از ژاپن تعلق گرفت.


مسعود حاتمی پس از دریافت جایزه‌اش خطاب به ایوبی گفت: «اگر امروز حال بچه‌های فیلم کوتاه خوب نباشد، فردا حال سینمای ایران خوب نخواهد بود. لطفا بیشتر به فکر فیلمسازان جوان باشید.»


درخواست وی مورد تشویق شدید حضار قرار گرفت.


رایزن فرهنگی لهستان بعد از دریافت جایزه سردار ارشد خان از طرف مردم لهستان و سفارت این کشور با زبان فارسی از ایرانی‌ها تشکر کرد.


رایزن فرهنگی ژاپن نیز به زبان فارسی گفت: «خیلی خیلی خوشحالم که یک کارگردان ژاپنی در جشنواره شما جایزه گرفت.»


حجت الله ایوبی: در دنیای پر از خشونت، ما با زبان هنر و سینما و تئاتر حرف می‌زنیم


در ادامه حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی با قرار گرفتن در جایگاه سخنرانی گفت: «خیلی صحبت نمی‌کنم اما به رسم ادب چند کلمه می‌گویم، خوشحالم که برنامه به موقع شروع شد و امیدوارم به موقع هم تمام شود. حداقل چیزی که ما می‌توانیم به شما هدیه کنیم اخلاق است و وقتی هر یک از مدیرانم را مانند فرید فرخنده کیش خوش اخلاق خطاب می‌کنید بسیار خوشحال می‌شوم.»


وی افزود: «واقعا زمانی که در چارسو بودم دوست داشتم هر روز به آنجا بروم و نشاط و شور جوانان را ببینم، چرا که خودم بیشتر به این شور و نشاط نیاز دارم. انجمن سینمای جوانان، امید سینمای ایران است چرا که اگر این سینما وجود دارد به خاطر وجود این انجمن و پرورش استعدادهای ناب است. انجمن سینمای جوان سینمای آینده ما را رقم می‌زند و در شهرهای مختلف سفره‌اش گسترده شده است. در هیچ جای دنیا سراغ ندارم که چنین نهادی باشد که علاقه‌مندان به فیلم‌سازی را این چنین آموزش دهد.»


رئیس سازمان سینمایی در ادامه اظهار کرد: «سال 93 پر جایزه‌ترین سال سینمای ایران بود و در حالی‌که ما 97 فیلم سینمایی تولید کردیم توانستیم 234 جایزه دریافت کنیم. در دنیای پر از خشونت، ما با زبان هنر و سینما و تئاتر حرف می‌زنیم و امیدوارم انجمن سینمای جوانان بتواند این امید را زیاد کند.»


وی ضمن تشکر از فرید فرخنده کیش مدیر عامل انجمن سینمای جوانان که مدیری با اخلاق است، افزود: «انجمن سینمای جوانان امید سینمای ایران است و اگر این سینمای پر قدرت به کار خود ادامه می دهد به خاطر حضور جوانان است.»


ایوبی خاطرنشان کرد: «در دنیای پر از خشونت، ما با زبان هنر و سینما و تئاتر حرف می‌زنیم. امیدوارم سینمای جونان بتواند راه را باز کرده و امید موحود در سینما را بیشتر کند. من هم مثل شما امیدوارم، پس هستم.»


اهدای جوایز هنر و تجربه، خانه کتاب و آسیفا


در ادامه جعفر صانعی مقدم برای اهدا جایزه گروه سینمایی هنر و تجربه به روی سن آمد و ضمن تقدیر از امیر توده روستا برای فیلم «جای منو توی اتاق بنداز» جایزه هنر و تجربه به علاوه مبلغ 60 میلیون‌ ریال را به فیلم «تنازع» اهدا کرد.


دو جایزه خانه کتاب نیز توسط مجید غلامی جلیسه مدیر عامل خانه کتاب به فیلم‌های «اکوان دیو» و «صفحه خالی» اهدا شد.


جوایز آسیفا ایران نیز توسط محمدرضا صفورا و بهرام عظیمی اهدا شد.


در این بخش لوح افتخار و جایزه نقدی آسیفا ایران در بخش حمایت از فیلمسازان شهرستانی به انیمیشن «ناگهان باد برمی‌خیزد»، لوح افتخار و جایزه نقدی آسیفا ایران در بخش فیلم اول به انیمیشن «لیما» و لوح افتخار و جایزه نقدی آسیفا ایران در بخش پایان‌نامه‌های برتر به انیمیشن «اکوان دیو» تعلق گرفت.


اهدای جوایز بخش مسابقه ایران


قسمت بعدی مراسم اهدای جوایز بخش سینمای ایران بود که با معرفی هیات داوران این بخش آغاز شد.


مینا مشهدی که جایزه بهترین فیلم با موضوع «چشم‌انداز سرزمین زیبای ما» را دریافت کرد گفت: «از کسانی که برای ساحت فیلم مستند و کوتاه زحمت می کشند ممنونم. از مرکز گسترش که با شجاعت کمک کرد تا فیلمم را بسازم و همچنین همسرم حسن نقاشی سپاسگزارم.»


مصطفی شیری که جایزه بهترین تحقیق و پژوهش برای فیلم مستند را به دست آورد، گفت: «هر سال فارابی آماری را به طور سالانه از جوایزش می‌دهد که بخش عظمی از آن متعلق به سینمای مستند و کوتاه است. زمانی که قرار است برای بازگشایی خانه سینما زیر آفتاب سوزان برویم ما عضو هستیم، اما نوبت به سفر خارجه که می‌رسد ما سهمی نداریم. امیدوارم این بی‌توجهی‌ها بدون قصد و غرض باشد.»


امیر تاجیک که برای اهدای جایزه فیلم مستند روی سن رفته بود، گفت: «از مستند سازان جوان و خلاق دعوت می‌کنم تا به کمک شبکه مستند بیایند. تولید اولین برنامه فیلم کوتاه را آغاز کرده‌ایم و از هفته آینده شاهد پخش آن خواهید بود.»


جابر رمضانی نیز هنگام دریافت جایزه‌اش جابر رمضانی درخواست کرد که در سال آینده جایزه بهترین بازیگر نیز به بخش‌های جشنواره اضافه شود.


این برنامه با حضور هنرمندان و مدیرانی همچون حجت‌الله ایوبی، فرید فرخنده کیش، حبیب ایل‌بیگی، علیرضا تابش، سید مصطفی ابطحی، مجید غلامی جلیسه، محمدمهدی طباطبایی‌نژاد، امیرحسین علم‌الهدی، جعفر صانعی مقدم، علیرضا کریمی صارمی، سهیلا عسکری، امیر تاجیک مدیر شبکه مستند، فرهاد توحیدی، کیارش اسدی‌زاده، محسن امیر یوسفی، آرش رصافی، مهدی نادری، کاظم مولایی، داریوش یاری، روانبخش صادقی، پیمان نهان قدرتی، محمدرضا صفورا، بهرام عظیمی، محمدعلی باشه آهنگر، محمدرضا دلپاک، مسعود امینی تیرانی، محمد آفریده، عزیزالله حمیدنژاد، نیما عباس‌پور، سعید توکلیان، امیر سحرخیز، مهدی خرمیان، مصطفی آل احمد، هومن سیدی، فرشته طائرپور، منوچهر شاهسواری و ... برگزار شد که برخی از این چهره‌ها جوایز بخش‌های مختلف جشنواره را اهدا کردند.


در پایان مراسم محمد سلوکی مجری مراسم تاکید کرد جوایز برندگان امشب به آن‌ها اهدا خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب