تلاش برای تحقق تمدن نوین اسلامی/ دبیرخانه وحدت حوزه و دانشگاه راهاندازی میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بهرهگیری از ظرفیتهای معنوی، مادی و سرمایههای انسانی دانشگاه بهویژه تقویت نقشآفرینی مدیران واحدهای دانشگاهی در امر تربیت، ایفای وظیفه دانشگاه در اصلاح محیط دارای اهمیت بوده و بر خلاقیتهای فردی و مدیریت اسلامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اعتلای دانشگاه تأکید شده است.
بیشتر بخوانید:
بورسیه دانشجویان گروه کشاورزی در مرکز کشتبافت و گلخانه
تهیه خوراک فکری دانشجویان چگونه ممکن است؟
اپلیکیشنهایی که فضای مجازی را به تسخیر درآورد
معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از محوریترین و حساسترین معاونتهای این دانشگاه بوده که علاوه بر ارتباط مستقیم با دانشجویان، تصدی سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرای آنها را در راستای انجام امور مربوط به دانشجویان اعم از رفاهی، فارغالتحصیلی، تسهیلات و امور فرهنگی مربوط را عهدهدار است.
خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهایی با توجه اهمیت حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید مدیریت جدید بر اصل تمدنسازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیتها، دستاوردها و برنامههای پیش روی این دانشگاه در شهرهای مختلف کشور را بررسی میکند.
نقی سنایی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در شماره 9 از این سلسله گفتگوها به پرسشهای خبرنگار آنا درباره فعالیتها، دستاوردها و برنامههای این حوزه در واحد بابل پاسخ گفته است که با هم میخوانیم.
آنا: تاکنون برای توسعه فضای معنویت و اخلاق و سبک زندگی اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی در واحد متبوعتان صورت گرفته است؟
سنایی: عمدهترین عملکرد معاونت فرهنگی دانشجویی واحد بابل با همکاری سایر حوزهها درباره توسعه فضای معنویت و اخلاق و سبک زندگی اسلامی، همایش منطقهای با عنوان اخلاق و معنویت با رویکرد رونق تولید حسب بیانیه گام دوم انقلاب همراه با ایجاد کمیتههای علمی و اجرایی و چاپ پوستر و توزیع در شهرستان بابل، واحدهای دانشگاهی استان مازندران، دانشگاههای دولتی و ... و اخذ مقالات علمی از استادان و ... بوده است. این همایش با هدف فضاسازی علمی و فرهنگی و تولید علم و محتوا بسیار حائز اهمیت بود.
برگزاری هماندیشیهای علمی در سطوح استادان، دانشجویان و کارکنان در راستای معرفتافزایی ازجمله نشستهای علمی اخلاق حرفهای، اخلاق کارکنان، اخلاق دانشاندوزی و ... برای تبیین و نیل به سبک زندگی اسلامی از دیگر فعالیتهای معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل بوده است.
آنا: بهمنظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیتهایی داشتهاید؟
سنایی: از جمله مطالبات مقام معظم رهبری از مسئولان دانشگاه، ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه است که واحد بابل برای عملیاتیکردن آن با برنامه فرهنگی ارائه شده، تلاش وافر کرده است تا این امر خطیر با همراهی و صمیمیت دانشگاهیان، محقق و برآورده شود.
ازجمله این فعالیتها میتوان فضاسازی فرهنگی مانند درج چکیده دستورالعمل آراستگی و شئون فرهنگی و رفتاری در دانشگاه، استفاده از آیات و احادیث و سخنان امامین انقلاب در بنرهای فرهنگی و درج در کانال دانشگاه، توجه به سند راهبردی فرهنگی دانشگاه بهعنوان مبنای فعالیتهای فرهنگی واحد بابل، همراهی همهجانبه با تشکلهای انقلابی دانشگاه بهویژه بسیج سهگانه دانشجویی، اساتید و کارکنان، هماهنگی و سازگاری با نهادهای فرهنگی و انقلابی شهرستان و همافزایی با آنان در اصلاح فرهنگ عمومی را نام برد.
برپایی محافل فرهنگی متناسب با انقلاب اسلامی ازجمله یک نکته از هزاران در مسجد دانشگاه بعد نماز ظهر و عصر، توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و روحیه انقلابیگری با برگزاری هماندیشیها، نامگذاری مجتمع فرهنگی واحد بابل به نام قرارگاه فرهنگی سردار شهید حاجقاسم سلیمانی و توجه ویژه به آموزههای دینی و گسترش فرهنگ مرتبط با انقلاب اسلامی از دیگر فعالیتهای این دانشگاه بهمنظور گسترش فضای انقلابی بوده است.
آنا: آیا برای قویشدن در فضای مجازی و بهرهگیری مفید و اثربخش از آن اقداماتی داشتهاید؟
سنایی: با توجه به اهمیت موضوع فضای مجازی و تأثیر آن بر اخلاق اجتماعی، بهویژه بین دانشگاهیان با تلاش مدیر روابط عمومی کانالی در تلگرام با بیش از 4 هزار نفر عضو برای استادان، دانشجویان و کارکنان و یک گروه واتسآپی ویژه اعضای هیئت علمی تدارک دیده شد که تبادلات علمی فرهنگی با التفات به مناسبتهای شمسی و قمری اهتمام میشود.
تشویق فعالان فرهنگی به ایجاد کانال علمی فرهنگی ازجمله کانال آیات و احادیث اخلاقی در تلگرام از دیگر تلاشهای ضروری در فضای مجازی است. استفاده از روشهای هنرمندانه در پیامرسانی فرهنگی نیز از دیگر فعالیتهای هدفمند و در حال اجراست.
آنا: ارتباط برادرانه با آحاد دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی دانشجویان چگونه بوده است؟
سنایی: ارتباط مستمر و عالمانه با دانشجویان، ارتقابخشی خدمات مشاورهای دینی و فرهنگی و تلاش وافر برای افزایش سهم واحد بابل در تولیدات فرهنگی ازجمله اقداماتی است که در ارتباطگیری با کانونها، تشکلها و انجمنهای علمی دانشجویی مطالبهگری میشود.
چاپ نشریه آزادپژوه با تولید محتوای علمی فرهنگی و راهاندازی نشریه راهگشا در حوزه مشاورهای از دیگر اقدامات در این زمینه بوده است و در حال توسعه عنوان نشریهها در تخصصهای مختلف با بهرهمندی از ظرفیتهای دانشجویی هستیم.
آنا: آیا برای تقویت همکاری نظاممند و هدفدار با سازمانها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه همکاری داشتهاید؟
سنایی: نشست با ائمه جمعه شهرستان، مشارکت در فعالیتهای فرهنگی با محور شورای اداری شهرستان، ارتباط با بسیج دانشجویی شهرستان، سپاه پاسداران و ... یکی از برنامهها برای بهرهوری از ظرفیتهای بروندانشگاهی برای تقویت بنیان علمی فرهنگی است.
پیشنهاد راهاندازی دبیرخانه وحدت حوزه و دانشگاه همراه با کارگروههای مشترک ازجمله عفاف و حجاب، ارتقای بینش دینی و اعتقادی در دانشگاه، شیوههای نوین دعوت به نماز، مهدویت و اخلاق حرفهای در سطوح سهگانه از دیگر تلاشهای فرهنگی و تعاملی در واحد بابل بوده است.
آنا: چنانچه فعالیتهای عمومی و اجتماعی بهویژه در دوره همهگیری ویروس کرونا داشتهاید، تشریح بفرمایید.
سنایی: نشستهای پیشگیرانه با حضور کارشناسان و استادان دانشکده علوم پزشکی، ارائه مشاوره بهداشت و سلامت، نشر مطالب معرفتافزایی در کانال و گروه استادان دانشگاه از اقدامات انجام شده درباره کرونا است.
آنا: و سخن آخر...
سنایی: در حوزه معاونت فرهنگی با توجه به سند راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق وضع مطلوب تلاش وافر میشود تا مواردی مانند ولایت فقیه و انقلاب اسلامی، تمدن نوین اسلامی، ارتباطات و رسانه، آموزش و توانمندسازی دانشگاهیان، مشاوره و سلامت دینی، فعالیتهای دانشجویی با نظارت و حمایت و هدایت، ورزش و نشاط و هنر و ادبیات عملیاتی شود.
این موارد با طرح در دستور جلسات فرهنگی و تصویب نهایی با برپایی نشستها، کارگاهها، مسابقات فرهنگی در قالب کتابخوانی و ورزشی و برگزاری همایش علمی در راستای معرفتافزایی اجرایی میشود.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/