نحوه حضور دانشجویان در ترم مهر ماه چگونه است؟ + جزئیات
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از چالشهای مهم دانشگاهها در شرایطی که شیوع ویروس کرونا در کشور حاکم شده، چگونگی آغاز سال تحصیلی و ورود دانشجویان جدید به دانشگاههاست. هر چه که به زمان بازگشایی دانشگاهها نزدیکتر میشویم، نگرانیها از چگونگی حضور دانشجویان مخصوصاً دانشجویان ورودی جدید افزایش مییابد.
به گفته خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم پیشبینی دقیق برای ترم آینده و شرایط آن در حال حاضر برای هیچکس امکانپذیر نیست. طبق رصدهایی که از آموزش عالی دنیا داشتهایم، سایر کشورها نیز به طور قطعی نمیدانند که چه اتفاقی در ترمهای بعدی خواهد افتاد.
وزارت بهداشت اول شهریورماه را برای بازگشایی دانشگاهها و آغاز نیمسال تحصیلی پیشنهاد داده بود، اما چون برخی دانشگاهها آمادگی لازم را نداشتند، تاریخ شروع ترم به ۱۵ شهریورماه موکول شد.
هر یک از دانشگاهها براساس وضعیت خود و شرایط کشور میتوانند نیمسال تحصیلی خود را از مهرماه یا بهمن ماه آغاز کنند. زمان آغاز سال تحصیلی را سازمان سنجش آموزش کشور اعلام نمیکند.
محمدرضا آهنچیان درخصوص نحوه شروع سال تحصیلی جدید، میگوید رئیس جمهوری تاکید کرده است برای جبران عقب ماندگی دانشجویان در ادامه سال ۱۳۹۹ تمهیداتی اندیشیده شود و از وزارت علوم خواسته شد برنامههای سال تحصیلی جدید و اقداماتی را که از هم اکنون باید برای سال تحصیلی بعد و با فرض ثابت بودن شرایط، اندیشید، به عنوان یک برنامه به دولت پیشنهاد دهد.
به گفته وی با فرض ثابت ماندن شرایط کنونی، پیشبینی میشود که دانشجویان ورودی پیش از سال ۱۳۹۹، از نیمه شهریور ماه وارد دانشگاه شوند. همچنبن نو ورودها یا دانشجویان ورودی ۱۳۹۹، از حدود ۲۰ مهرماه به بعد میتوانند تحصیل خود را آغاز کنند. البته سازمان سنجش آموزش کشور در این زمینه نقش کلیدی بازی میکند و بر اساس اعلام این سازمان نتایج کنکورها در همین بازه زمانی (پس از ۲۰ مهرماه) اعلام خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم میافزاید اگر چنین امری رخ دهد، دانشگاه ها یک هفته برای ثبت نام مهلت دارند و دانشجویان ورودی جدید از اواخر مهرماه سال تحصیلی را آغاز میکنند. همچنین اولویت استفاده از خوابگاههای دانشجویی با ورودیهای جدید است.
آهنچیان میگوید دانشجویان ورودی جدید در دانشگاه حضور مییابند و به صورت حضوری آموزش میبینند؛ البته به شرطی که ستاد ملی کرونا مجوز صادر کرده باشد.
منصور غلامی، وزیر علوم در این باره میگوید آموزش ترم آینده دانشجویان جدیدالورود به صورت حضوری خواهد بود؛ فعلاً برنامه این است که دانشگاهها کلاسهای آموزشی دانشجویان جدیدالورود را به صورت حضوری شروع کنند. چرا که آنها باید محیط دانشگاه را بشناسند و با اساتید آشنا شوند و به طور کلی از محیط دانشگاهی آشنایی کسب کنند.
در این زمینه محمدحسین کریمیان، معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر نیز به خبرنگار آنا میگوید برای ایجاد شور و نشاط در میان دانشجویان جدید برنامهریزی کردیم که آموزش حضوری داشته باشیم چراکه این دانشجویان با محیط دانشگاه آشنایی ندارند.
اما در دانشگاه علامه طباطبایی برنامهریزی شده تا دانشجویان تقسیمبندی شوند. شجاع احمدوند، معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی در این زمینه به خبرنگار آنا میگوید ظرفیت خوابگاهی دانشگاه علامه طباطبایی حدود ۳ هزار و ۷۰۰ نفر است و برای پذیرش دانشجویان به صورت دومرحلهای برنامهریزی کردیم، یعنی عدهای حضوری و عدهای هم غیرحضوری پذیرش میشوند.
علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم درباره زمان شروع سال تحصیلی جدید برای دانشجویان جدید الورود میگوید دانشجویان جدید الورود از اول آبان در دانشگاهها پذیرش خواهند شد البته این بستگی به این موضوع دارد که زمان اعلام نتایج کنکور از سوی سازمان سنجش و امکانات دانشگاهها برای پذیرش دانشجویان به چه صورت باشد.
به گفته وی شروع ترم تحصیلی از ۱۵ شهریور برای دانشجویان قدیمی دانشگاهها است. شروع سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور به معنی این نیست که تمام دانشگاهها در این بازه زمانی ترم را شروع کنند.
برخی دانشگاهها از جمله علامهطباطبایی و الزهرا (س) سال تحصیلی را از ۲۳ شهریورماه و سایر دانشگاهها از ۳۰ شهریورماه آغاز میکنند.
خاکی صدیق درباره نحوه حضور دانشجویان جدید الورود در دانشگاهها میافزاید در نامهای که به دانشگاه برای نحوه برگزاری ترم بعد ارسال شده است، تاکید کردیم که اولویت برای آموزش دانشجویان جدید الورود، حضور فیزیکی آنها در دانشگاههاست.
به گفته وی البته پیش شرط این حضور این است که دانشگاهها بتوانند پروتکلهای بهداشتی و تمهیدات لازم را برای این دانشجویان فراهم کنند، اما اگر نتوانند شرایط را فراهم کنند طبیعتا دروس این دانشجویان هم مجازی برگزار خواهد شد.
معاون آموزشی وزیر علوم میگوید بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط دانشگاههای مطرح دنیا، توصیه بر پذیرش حضوری دانشجویان جدید الورود است. به این دلیل که دانشجویان در ترم اول با محیط دانشگاه از نزدیک آشنا میشوند.
منصور غلامی وزیر علوم درباره شروع ترم تحصیلی جدید میگوید باتوجه به ناشناخته بودن شرایط بیماری کرونا در نیمسال تحصیلی جدید که در فصل پاییز و زمستان قرار دارد، به دانشگاهها توصیه کردیم که حتماً آموزش را از نیمه شهریور آغاز کنند؛ زیرا در مواقعی که دانشگاهها احساس کنند که حضور دانشجو در کلاس درس بهصورت حضوری الزامی است، با این شرایط که برای نیمسال جدید پیشبینی شده، میتوانند زمانبندی مناسبی برای حضور دانشجویان انجام بدهند.
غلامی با اشاره به اینکه آموزشهای ترم جدید بهصورت ترکیبی (حضوری و مجازی) ارائه خواهد شد، میافزاید اگر دانشگاهها احساس کنند حضور دانشجو در کلاس درس در یک بازه زمانی مشخص الزامی است، با زمانبندی دانشجویان را به دو با چند گروه تقسیم کنند و هر گروه در زمان مشخص و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی باتوجه به شرایط و وضعیت موجود در استانها و شهرها در محل کلاس درس حضور پیدا کنند.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/