سیاست تحریم و تهدید آمریکا را به تباهی کشانده است/ ایستادگی محور مقاومت در برابر زیادهخواهیهای ترامپ
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «لیلی نقولا»، استاد روابط بینالملل دانشگاه لبنان در گزارشی که پایگاه خبری المیادین منتشر کرد، نوشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا نتوانست زمام اختیار کشورهایی را که تحریم شدهاند به کنترل خود درآورد کند، رفتار بینالمللی آنها تغییری نکرده است و حتی نتوانست آنها را به سمت میز مذاکره بکشاند یا بر آنها فشار آورد تا در مقابل (زیادهخواهی) آمریکا مقاومت نکنند.
طبق این گزارش، ترامپ از رهگذر تحریمها به نتیجهای دست نیافت و در کشاندن طرفهایی که دشمن میپندارد، به پای میز مذاکره شکست خورد و نتوانست با تحریمها به خواستههایش دست یابد. با وجود این، رئیسجمهور مغرور آمریکا راضی نشده است سیاست خارجیای را که به آن عشق میورزد؛ یعنی تحریم رقبا و کشورهایی که آنها را دشمن سیاسی و تجاری میپندارد، ترک کند. او از تهدید و تحریم دست برنمیدارد و از منظر کاسبکارانه به سیاست، اقتصاد یا هر دو مینگرد.
بیشتر بخوانید:
لایحه جدید سنای آمریکا برای تشدید تحریمها علیه چین
این تحلیلگر لبنانی مینویسد: در نیمنگاهی به کشورهایی که دولت ترامپ آنها را تحریم کرده است؛ چین، روسیه، ایران، کرهشمالی، سوریه، ترکیه، ونزوئلا و ... را مییابیم. همچنین دادگاه کیفری بینالمللی، شرکت «هواوی» چین، شرکتهای فعال در پروژه اتصال خط لوله گاز روسیه به اروپا و چندین نهاد و مؤسسه بینالمللی دیگر از تیغ تحریمهای آمریکا در امان نماندهاند.
نقولا نوشت: تحریمهای ترامپ در جهان را میتوان به دو دسته تقسیمبندی کرد؛ نخست، سیاسی که با هدف تغییر خطمشی طرفهایی انجام میشود که مورد تحریم قرار میگیرند. ترامپ میخواهد با تحریم، این کشورها را به زانو درآورد و به پای میز مذاکره بکشاند که البته در این موضوع ناکام مانده و شکست خورده است. دوم، تجاری که معمولاً همراستا با سیاسی انجام میشود و هدف آن رقابت غیرقانونی در عرصه تجارت جهانی است. بهعنوان نمونه، ترامپ از آلمان میخواهد به جای اینکه گاز مورد نیازش را از روسیه خریداری کند، گاز خود را از شرکتهای آمریکایی بخرد و حتی در این راستا شرکتهای آلمانی و طرفهای اروپایی را به تحریم تهدید میکند. چنین رویکردی تاکنون باعث شده است روند افتتاح پروژه خط لوله گاز «شل شمالی 2» با اخلال مواجه شود.
المیادین مینویسد: همین موضوع درقبال شرکتهای چینی صادق است؛ چه اینکه آمریکا از شمشیر تحریمها و مالیاتهای گمرکی بر محصولات چینی برای زیر فشار قرار دادن چینیها استفاده کرد تا به امضای قرارداد فروش محصولات به ارزش 200 میلیارد دلار در سال تن دهند. همین خطمشی برای اروپا و در راستای اخلال در روند صادرات محصولات چینی به اروپا اعمال شد.
دونالد ترامپ و آنگلا مرکل
در این گزارش آمده است: با وجود همه این تحریمها و فشارها، اقدامات دولت ترامپ نمیتواند دال بر قدرت این کشور باشد، زیرا طرف قوی در سیاست راه مذاکره و گفتگو را در پیش میگیرد و در اقتصاد، فناوریها و محصولات مرغوب تجاری خود را برای فروش و عقد قرارداد عرضه میکند.
در پیش گرفتن سیاست تحریم و فشار از سوی دولت ترامپ باعث شده است هژمونی آمریکا در جهان افول کند و واشنگتن از چشم جهانیان بیفتد.
تحلیلگر لبنانی در پایان با بیان اینکه آمریکا دوران افول و تباهی خود را میگذراند، نوشت: تاکنون که این گزارش نوشته میشود، ترامپ نتوانسته است حتی یک کشور زیر فشار و تحریم را به تغییر خطمشی خود وادار کند و حتی نتوانسته است به پای میز مذاکره بکشاند. حتی نتوانسته است آنها را راضی و اقناع کند که در سیاستهای خود نسبت به آمریکا تجدیدنظر کنند. میتوان گفت سیاستهای ترامپ در برخی مکانها ازجمله ترکیه (و آن هم نه در زمینه محاصره) تقریباً موفق بود و باعث شد آنکارا «اندرو برانسون»، کشیش آمریکایی را که به اتهام همکاری با گروههای تروریستی همچون پ.ک.ک و جاسوسی در ازمیر ترکیه در حبس بهسر میبرد آزاد کند. ولی در مجموع فشارها و تهدیدات دولت ترامپ شکستهایی متوالی را برای آنها بهویژه در کشورهای منطقه خاورمیانه و محور مقاومت رقم زده است.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/