دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1399 - 17:25
از سوی انتشارات ساقی؛

«اهرم فشار» منتشر شد

کتاب «اهرم فشار» نوشته حمیدرضا بشیری از سوی انتشارات ساقی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
کد خبر : 503440
photo_۲۰۲۰-۰۷-۲۲_۰۹-۴۷-۵۷.jpg

به گزراش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا «در این کتاب  (اهرم فشار)  که آگاهانه آن را «موزه» می‌نامم، در کنار یکدیگر به سفری شگرف در دنیای پیچیده و پر از رمز و راز و تو‌در‌توی ناشناختۀ نویسندگی خواهیم رفت و با بحثی جدید از مباحث فنِ نویسندگی روبه‌رو خواهیم شد که جذابیت فراوانی دارد. البته مقصودم از نویسندگی، معنای گستردۀ آن در گرایش‌های ادبیات داستانی و نمایشی (تئاتر و سینما) است. اگر علاقه‌مند به هنر نویسندگی بوده یا دانشجو یا استاد یکی از رشته‌های ادبیات داستانی یا ادبیات نمایشی هستید، این کتاب و بازدید از این «موزه» را از دست ندهید.»


این جملاتی است که نویسنده در معرفی کتاب خود به مخاطب، از آن بهره برده است. تعریفی وسوسه‌انگیز که در کنار شروع مهیج و غافلگیرکننده آن، کتابی با موضوعی جدید و خواندنی را نوید می‌دهد. کتابی که از روی عنوان آن هیچ‌گونه طرحی در ذهن مخاطب نقش نمی‌بندد؛ چراکه اساساً اصطلاح اهرم فشار، واژه‌ای مختص فضای سیاسی است که نویسنده با استفاده از مفهوم آن به شکل پدیدارشناسانه و نه صرفاً ظاهر واژه، کاربری جدیدی را برایش در نظر گرفته و پای آن را به فضای ادبیات داستانی و نمایشی (سینما و تئاتر) باز کرده است.


بی‌شک همه ما در مواقع مختلف و در دنیای واقعی که در آن زندگی می‌کنیم با شرایط تشریح شده در کتاب اهرم فشار مواجه شده‌ایم. لذا به خوبی می‌توانیم آن را با پوست و گوشت و استخوان خود لمس و درک کنیم. این در حالی است که شاید تاکنون به آن این‌گونه نظر نکرده باشیم.


نویسنده در این کتاب با رویکردی ساختارگرایانه به کالبدشکافی مقوله اهرم فشار پرداخته و در ابتدا  با ارائه تعریفی دراماتیک ذهن مخاطب را آماده کرده و سپس به سراغ اجزای گوناگون این فرایند شتافته وآن را از واژه‌شناسی تا تبارشناسی، گونه‌شناسی، میزان قدرت هر اهرم فشار در تناسب با داستان، نسبت اهرم فشار با ژانر، پیرنگ، جامعه‌شناسی و روانشناسی بررسی کرده و نظریه‌ای ساختارمند را پیش روی مخاطب خود قرار داده است.


از سویی، با توجه به فقدان یا کمبود نظریه‌های تألیفی در ایران که از قضا دارای بسامدی وسیع بوده و بازة ادبیات داستانی تا ادبیات دراماتیک (تئاتر و سینما) را پوشش می‌دهد و با توجه به هجمه ترجمه فرضیه‌ها و نظریه‌های بعضاً بازاری که توان اندیشه را از متفکر ایرانی ربوده، امید است خون تازه‌ای در شریان تألیف نظریات کاربردی و در کالبد نیمه‌جان ادبیات داستانی و دراماتیک ایران عزیز جریان پیدا کند. ازاین‌رو خواندن آن را به مخاطبان حرفه‌ای ادبیات داستانی و ادبیات نمایشی (تئاتر و سینما) توصیه می‌کنیم.


این کتاب با شمارگان 1100 نسخه و با قیمت 26500 تومان، به تازگی از سوی انتشارات ساقی به چاپ رسیده است.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب