دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قناعتی:

اگر 25 میلیون نفر در ایران کرونا داشتند،آمار جان‌باختگان به 250 هزار نفر می‌رسید

رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی کرونای استان تهران گفت: از مسئولان انتظار می‌رود با مطالعه بیشتری در مورد آمارهای مربوط به بیماری کرونا خبر بدهند. اگر ۲۵ میلیون نفر کرونا گرفته باشند و ۲۵۰ هزار نفر نیز باید کشته شده باشند، بنابراین آمارهایی که تاکنون منتشر شده صحت ندارد.
کد خبر : 503352
AG8I0079.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا حسین قناعتی رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات کرونای استان تهران در یکی از سلسله نشست‌های ترویج علم بنیاد مصطفی(ص) که ظهر امروز برگزار شد، بیان کرد: موج اول کرونا تمام نشده است. موج اول وقتی تمام می‌شود که آمار ابتلا به صفر برسد یا به شدت کاهش یاید.


وی افزود: کرونا یک جنگ واقعی علیه موجودیت انسان است که اگر درست مدیریت نشود بحران بزرگی پیش خواهد آمد. سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرده است که این ویروس ۶۰۰ میلیون ابتلا و ۳ میلیون کشته خواهد داشت که ۶ برابر آمار فعلی است. البته این احتمال یک فرضیه است که توسط متخصصان اپیدمی مطرح شده اما این فرضیه ها نیز چراغ راه است.


استاد رادیولوژی دانشگاه تهران گفت: یکی از نگرانی های فعلی این است که این ویروس حتی با وجود واکسن به طور کلی ایمنی نداشته باشد. برای اثربخشی واکسن نیز به یک سال و نیم زمان نیاز دارد. کرونا ویروس عجیبی است که ناگفته‌های بسیاری دارد. برای مقابله با این بیماری سه استراتژی وجود دارد که شامل نگاه بیماری محور و پیشگیرانه، اقتدار مدیریتی و بیماریابی می‌شود.


قناعتی بیان کرد: اولویت در مقابله با کرونا باید پیشگیری باشد نه درمان. به جرات می‌توان گفت که اثربخشی درمانی هیچ یک از داروهای اعلام شده برای کرونا تاکنون ثابت نشده است. اقتدار مدیریتی مسئولان باید بدانند که مدیریت جنگی یا مدیریت معمولی تفاوت دارد. برای مثال آمریکا نتوانسته بحران کرونا را مدیریت کند و حتی باوجود تمام هزینه هایی که کرده است. پول و قدرت ظاهری نمی‌تواند به مدیریت بحران کرونا کمک کند.


وی افزود: بیماریابی همراه با قرنطینه نتیجه بخش خواهد بود. قوه قضاییه باید به این موضوع ورود کند و قوانینی برای آن نوشته و اجرایی کند. بسیاری از متخصصان بر این باورند که موج دوم کرونا در پاییز همراه با بیماری‌های دیگر شامل حساسیت‌های فصلی آنفولانزا و سرماخوردگی شیوع پیدا می‌کند. اگر این سه استراتژی به کار برده شود، می‌توان شیوع این ویروس را مهار کرد.


رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی کرونای استان تهران مطرح کرد: از مسئولان انتظار می‌رود که با مطالعه بیشتری صحبت کنند. اگر ۲۵ میلیون نفر کرونا گرفته باشند و ۲۵۰ هزار نفر نیز باید کشته شده باشند، بنابراین آمارهایی که تاکنون منتشر شده صحت ندارد.وقتی فردی به کرونا مبتلا می‌شود و بهبود می‌یابد امکان ابتلا دوباره وجود دارد و بدن او در برابر این بیماری ایمن نشده است. ابتلا در این بیماری هیچگاه به صفر نمی‌رسد اما می‌تواند به کمترین حالت ممکن برسد.


استاد رادیولوژی دانشگاه تهران گفت: بیمارستان برای درمان بیماری‌های دیگر هم استفاده می‌شوند. در حال حاضر بسیاری از بیماران غیرکرونایی از ترس کرونا به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند و از روند درمانی‌شان عقب می‌مانند. بنابراین میزان مرگ و میر در این بیماران نیز افزایش می‌یابد.


وی افزود: کرونا محک و رزمایشی برای ارزیابی جوامع است. اگر مردم و دولت و حاکمیت همکاری نکنند، جنگ، فقر و بحران‌های بزرگ رخ خواهد داد. مدیریت کرونا در ایران  ابتدا بسیار مناسب بود اما تعجیل در بازگشایی اماکن عمومی باعث شد آمار ابتلا و مرگ ومیر به شدت بالا برود. ضربه‌هایی که خوردیم به دلیل بی‌برنامگی‌ها و ضعف مدیریتی است. باید به دنبال کاهش ابتلا باشیم چراکه با میزان ابتلای پایین می‌توان کشور را چرخاند. همچنین احتمال کشف راهی برای درمان کرونا نیز در دراز مدت بیشتر است.


انتهای پیام/4021/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب