دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1399 - 10:43
روحانی:

مستأجران در تهران وام 50 میلیونی دریافت می‌کنند/ در ماه‌های آینده میزان بستری مبتلایان کرونا بیشتر می‌شود

رئیس‌جمهور گفت: خانواده‌هایی که دارای حقوق ثابت بوده یا تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی هستند و در تهران زندگی می‌کنند، تسهیلاتی به مبلغ 50 میلیون تومان با سود 13 درصد دریافت می‌کنند.
کد خبر : 503298
حسن2.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت، با بیان اینکه از هفته آینده مقررات این وام ودیعه اعلام و به بانک‌ها ابلاغ می‌شود، گفت که مستأجران در پایان مدت یک سال اجاره، می‌بایست کل اصل وام ودیعه را به بانک بازگردانند.


رئیس جمهور افزود: این حرکت، گام جدید دولت برای کمک به مستأجران در شرایط سخت کرونایی است. دولت پیش از این نیز در حمایت از مستأجران، برای افزایش سالیانه اجاره‌بها مسکن در تهران، شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک، سقف تعیین کرده بود تا از روند صعودی و غیرمنطقی اجاره بهای مسکن جلوگیری کند.


روحانی همچنین در جلسه هیئت دولت از عملیاتی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان از پاییز امسال خبر داد و گفت که دولت برای نخستین بار طی 14 سال گذشته، 32 هزار میلیارد تومان بدهی خود را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرد تا سطح توانمندی این سازمان برای اجرای طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ارتقاء یابد و اجرای این طرح از مهرماه می‌تواند کمکی به بازنشستگان باشد.


رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه اقدامات گسترده‌ای برای ایجاد تعادل در بازار و جلوگیری از گرانی‌ها که امروز مردم را تحت فشار قرار داده، در دست اجرا است، گفت: بانک مرکزی در تلاش است قیمت ارز را به سمت تعادل هدایت کند و در این مسیر، صادرکنندگان باید به کمک بیایند و ارز حاصل از صادرات غیرنفتی خود را به سامانه نیما عرضه کنند.


وی افزود: همچنین اقدامات خوبی برای استفاده از ارزی که در برخی کشورها به عنوان ذخیره داریم انجام گرفته است و در این ارتباط حداقل با سه کشور به نتایج خوبی دست یافته‌ایم و امیدواریم ارز مورد نیاز بانک مرکزی در اختیار قرار بگیرند و مردم شاهد یک تعادل قیمت در بازار باشند.


رئیس جمهور همچنین به روند اقداماتی که برای تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت و مجلس انجام گرفته، اشاره کرد و گفت: هر زمانی که مجلس ایراد شورای نگهبان را رفع و قانون مذکور را به دولت ابلاغ کند، ما دو وزیر بازرگانی و صنعت را به مجلس معرفی می‌کنیم و این کار بسیار مهمی است که باید انجام گیرد.


وی خاطرنشان کرد: واقعاً یک وزارتخانه قادر نیست که هم صنعت، هم معدن و هم بازرگانی را آن هم در شرایط تحریم اداره کند؛ البته از سال‌ها پیش متوجه این مسئله بودیم و در پایان دولت یازدهم یک لایحه دوفوریتی در این زمینه به مجلس دادیم و بیش از 3 سال است که منتظر این مصوبه از سوی مجلس شورای اسلامی هستیم.


روحانی با تأکید بر لزوم نظارت دقیق و لحظه ای دستگاه‌های مسئول بر وضعیت خرید تا عرضه کالا در بازار و انتقال ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما گفت : باید همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مربوطه از لحظه اول تا لحظه پایانی و تا زمانی که پول کالا در اختیار صادرکننده قرار گرفته و در سامانه نیما عرضه شود، به طور لحظه‌ای دنبال کنند و لذا در این زمینه باید گمرک، وزارتخانه‌‌های صمت و کشاورزی و سایر وزارتخانه‌ها، به روز و به لحظه باشند.


رئیس جمهور افزود: بانک مرکزی هم از لحظه‌ای که ارز در اختیار طرف قرار می‌دهد بایستی دنبال کند که این ارز کجا رفته، در چه کشوری مصرف شده، چه جنسی خریداری شده، این جنس کجاست و چه وقت وارد گمرک و در بازار عرضه شده است.


وی تصریح کرد: اگر تمام دستگاه‌های اجرایی کشور نظارت دقیقی بر صادرات و واردات انجام دهند، قیمت ارز و اجناس متعادل خواهد بود. البته نسبت به قیمت اجناس، شرکت‌هایی که دولتی هستند حق ندارند به بهانه‌های مختلف قیمت جنس را اضافه کرده و آن را گران‌تر بفروشند و اگر قیمت جنسی در سال نسبت به سال قبل دو یا سه برابر شود به هیچ عنوان قابل قبول نیست.


رئیس جمهور بیان کرد: تمام قیمت اجناس را در اختیار ستاد تنظیم بازار قرار دادیم تا قیمت‌ها را کنترل کند و بر مبنای قیمتی که این ستاد تنظیم و ابلاغ می‌کند همه موظف به اجرا هستند. نباید بگذاریم بخاطر بوروکراسی و قوانین و مقررات گذشته، مردم در این شرایط حساس کنونی تحت فشار قرار بگیرند.


وی با اشاره به اینکه وزارت صمت هم باید یک اقدام مهمی از نظر قیمت اجناس انجام دهد؛ در جلسه قبلی ستاد اقتصادی به وزارت صمت گفتم و امروز هم تاکید کردم؛ وزارت صمت، وزارت بازرگانی که الان فعلاً با صمت یکی است و امیدواریم مجلس بتواند اقدام قانونی خود را انجام دهد، یادآور شد: البته مجلس دو وزارتخانه را تصویب کرده، یعنی وزارت بازرگانی را از وزارت صنعت جدا کرده است؛ مجلس دهم این کار را در اواخر دوره خود انجام داده و این به شورای نگهبان رفته و تصویب کرده است؛ یکی دو تا ابهام بوده که مجلس باید ابهام را رفع کند؛ بنابراین از نظر ما اینکه دو وزیر باید معرفی شود، قانون است؛ مجلس شورای اسلامی تصویب و شورای نگهبان هم تأیید کرده است؛ حالا یک جمله است که می‌خواهند این جمله را حذف یا اصلاح کنند، دیگر این مسئله داخلی بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی است.


وی اضافه کرد: هر زمانی که مجلس شورای اسلامی این ایراد شورای نگهبان را رفع و این قانون را به ما ابلاغ کند، دو وزیر را به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌کنیم. این کار بسیار مهمی است که باید انجام بگیرد؛ واقعاً یک وزارتخانه قادر نیست که هم صنعت، هم معدن و هم بازرگانی را آن هم در شرایط تحریم و در این شرایط سختی که هستیم، بتواند اداره کند؛ البته ما از سال‌ها پیش متوجه این مسئله بودیم و پایان دولت یازدهم لایحه دوفوریتی در این زمینه به مجلس دادیم و الان بیش از 3 سال است که منتظر این مصوبه از سوی مجلس شورای اسلامی هستیم.


روحانی تأکید کرد: پس وزارتخانه‌های مربوطه در این زمینه حتی وزارت جهاد کشاورزی، وزارت اقتصاد و دارایی که مسئله گمرکات در اختیارش هست؛ کالا را باید از لحظه اول تا لحظه پایانی دنبال کنیم؛ یعنی کالا وقتی که از انبار حرکت می‌کند و به سمت گمرک حمل می‌شود، از وقتی که از گمرک خارج می‌شود و به یک کشور صادر می‌شود؛ زمانی که فروخته می‌شود و این پول در اختیار صادرکننده قرار می‌گیرد و تا زمانی که این پول باید بیاید و در سامانه نیما به خریدار عرضه شود، باید لحظه‌ای دنبال شود؛ یعنی هر زمانی از وزارت صمت سوال کردیم که این کالا کجاست؟ باید آنلاین و به لحظه بگوید این کجاست؛ بگوید این کالا بین تهران و بندرعباس الان روی کامیون است؛ این کالا امروز روی کشتی رفت؛ این کالا امروز وارد کشور مقصد و هدف شد؛ این کالا فروش رفت؛ ارز آن این مقدار بوده و  این روز وارد سامانه نیما می‌شود.


وی در ادامه با بیان اینکه امروز وزیر بهداشت و درمان به من اطلاع دادند که یکی از داروها می‌تواند کمک کند، عنوان کرد: البته ما در مسئله کرونا یک داروی قطعی نداریم که بگوییم این دارو شفابخش است و کار را تمام می‌کند؛ اما بعضی از داروها هست که می‌تواند کمک کند و یکی از داروها را گفتند که در هفته آینده به داروهایی که تاکنون در اختیار ما بوده است، ملحق می‌شود و این می‌تواند کمک کند بنابراین همه باید تلاش کنیم.


رئیس‌جمهور تشریح کرد: بنابراین ما در شرایطی هستیم که باید در این شرایط خودمان را از لحاظ بیمارستان، از لحاظ تخت، از لحاظ پزشک، از لحاظ پرستار آماده کنیم و بدانیم بار روی دوش ما در آینده هنوز هم پیش‌بینی می‌شود سنگین‌تر باشد البته دعای ما این است که این بار سبک‌تر شود و سریع‌تر بتوانیم از این ویروس خلاص شویم.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته