ثبت 2 اختراع با قابلیت اصلاح پاهای پرانتزی و تقویتکننده عضلات لگن
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نجفآباد، مهدی رفیعی درباره ثبت دو اختراع دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در زمینه دستگاههای مهندسی پزشکی و توانبخشی اظهار کرد: با مشارکت اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد و شرکت و انجمن هنرهای رزمی ایرانیان دستگاه اصلاح وضعیت پای پرانتزی و پای ضربدری و دستگاه ورزشی تقویتکننده عضلات پی سی و کف لگن به ثبت رسیده است.
وی در مورد کاربرد دستگاه اصلاح وضعیت پای پرانتزی و پای ضربدری عنوان کرد: مشکلات مربوط به پای پرانتزی و پای ضربدری یکی از معضلاتی بوده که از دیرباز گریبانگیر انسان است بهطوری که در افراد دارای مشکل زانوی پرانتزی فشار بیشتری به قسمت داخلی زانو وارد میشود و این وضع بهتدریج مفصل را دچار ساییدگی میکند.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اضافه کرد: در افراد دارای مشکل زانوی ضربدری هم آسیب بیشتری به قسمت خارجی وارد میشود که هر دو این عوامل بهدلیل نداشتن تعادل و فشار بیش از حد به منطقهای از مفصل امکان ابتلا به بیماری آرتروز را افزایش میدهد که میتواند منجر به دردهای شدید مفصلی، ناتوانی و حتی در برخی مواقع زمینگیر شدن بیمار شود.
رفیعی گفت: در افراد طبیعی اگر خط عمودی از وسط سراستخوان ران به مچ پا کشیده شود محور مکانیکال درست از وسط زانو عبور خواهد کرد در حالی که در افراد دارای زانوی پرانتزی این خط داخل زانو و در افراد دارای زانوی ضربدری این خط خارج از زانو قرار میگیرد.
اهداف ساخت دستگاه اصلاح وضعیت پای پرانتزی و پای ضربدری
وی ادامه داد: نداشتن تعادل و فشار بیشازحد به منطقهای از مفصل، فرد را دچار آرتروز زودرس میکند از اینرو راهکارهای مختلفی در علم پزشکی بهمنظور حل این معضل ارائه شده که تجویز حرکات ورزشی، استفاده از بریسها و اسپیلنتها و عمل جراحی ازجمله این راهکارها است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد مطرح کرد: بهدلیل مشکلات و نواقصی که این روشها دارند، هنوز مشکل زانو پرانتزی و زانو ضربدری بهطور کامل حل نشده، از اینرو در طراحی این دستگاه، هدف حل مشکلات روشهای مرسوم و ایجاد راهکاری کمهزینه و با راندمان بالا است تا از این طریق حرکت مفیدی در راستای سلامتی افراد مبتلا به این بیماریها برداشته شود.
رفیعی در مورد اختراع دیگر این مجموعه با عنوان ساخت دستگاه ورزشی تقویتکننده عضلات پی سی و کف لگن توضیح داد: یکی از راههای تقویت این عضلات از طریق ورزش و تمرینات ورزشی بوده که در عین سودمند بودن فاقد هر گونه عوارض و ریسکی برای بیمار است.
وی تشریح کرد: اشکال اصلی استفاده از حرکات ورزشی مشکل بودن انجام این حرکات و از دست رفتن انگیزه فرد به دلیل سختی ناشی از انجام آن بوده و این دستگاه برای راحتتر شدن انجام حرکات ورزشی و قابل کنترل کردن میزان فشار وارده به شخص بهمنظور تقویت همزمان عضلات مذکور طراحی شده است.
اختراعات دانشگاهی نیازمند سرمایهگذاران خارجی برای تجاریسازی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اظهار کرد: رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی اکنون حمایت از ایدههای دانشبنیان و سرمایهگذاری و تجاریسازی این ایدهها و اختراعات است و با توجه به بودجههای در نظر گرفتهشده برای این منظور، این واحد دانشگاهی آمادگی مشارکت با سرمایهگذاران خارجی بهمنظور تولید و تجاریسازی این اختراعات را دارد.
رفیعی افزود: افراد علاقهمند میتوانند با مراجعه به دفتر امور اقتصادی، دانشبنیان و سرمایهگذاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد واقع در طبقه نخست کتابخانه مرکزی سؤالات و درخواستهای خود را مطرح کنند.
وی از اعلام آمادگی دفتر ثبت اختراعات و مالکیت فکری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در زمینه مشاوره و کمک به فرایند ثبت اختراع دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه خبر داد و خاطرنشان کرد: افراد علاقهمند به ثبت اختراعات و نوآوریهای خود میتوانند از طریق مراجعه حضوری به دفتر مالکیت فکری و ثبت اختراعات این واحد دانشگاهی سؤالات و مشکلات خود در رابطه با فرایند ثبت اختراع را مطرح کنند.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/