دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1399 - 07:45
کتاب کودک در بوته نقد / 2 | یوسف قوجق در گفتگو با آنا:

ذائقه ادبی کودک و نوجوان امروز تغییر کرده است/ ارتباط مستمر با بچه‌ها برای نویسنده ضروری است

نویسنده کودک و نوجوان گفت: ارتباط مستمر نویسنده با کودکان و نوجوانان برای شناخت دنیای آنها ضروری و پشتوانه خوبی برای خلق اثر برای آنها است.
کد خبر : 503112
786037.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، دنیای کودکان و نوجوانان دنیای پر رمز و راز، رنگارنگ و پر از خیال‌ها است؛ دنیایی که با کتاب‌های مناسب می‌تواند در مسیر درست رشد کند. نوشتن و خلق  اثر برای کودکان و نوجوانان به سختی کشف دنیای آن‌هاست؛ با این حال آثار بسیاری در حوزه کودک و نوجوان تولید می‌شود. خبرگزاری آنا در پرونده «کتاب کودک در بوته نقد» در گفتگو با نویسندگان، شاعران و صاحب‌نظران این حوزه به بررسی وضعیت ادبیات کودک و نوجوان می‌پردازد.




کودک و نوجوان امروز پیچیده‌تر و آگاه‌تر است


یوسف قوجق نویسنده کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره سختی نوشتن آثار کودک و نوجوان گفت: نوشتن برای کودکان و نوجوانان سخت است و تبحر ویژه‌ای لازم دارد؛ چون آنها دنیای متفاوتی دارند و نویسنده نوجوان‌نویس باید آن دنیا را بشناسد. نویسنده باید به سراغ دنیای کودکی خودش بروند و از آن کمک و الهام بگیرد. دایره لغات زیاد و متفاوت و واژگان دقیق، ملموس و آشنایی برای کودکان در ذهنش داشته باشد.


وی با اشاره به اینکه فاصله نوجوانان با جوانان و بزرگسال خیلی کم و باریک شده است، عنوان کرد: نویسنده نباید در نوشتن نوجوان را به عنوان مخاطب دست کم بگیرد. تجربیاتی که نوجوانان امروز کسب کرده‌اند و درک و آگاهی که دارند نسبت به نسل‌های قبل بیشتر شده است. دنیای فکری پیچیده‌تری دارند و نباید آنها را دست کم گرفت.


ارتباط نویسنده‌ها با نوجوانان از طریق مدرسه


نویسنده کودک و نوجوان اظهار کرد: یکی از آرزوهایی که از قدیم داشته‌ام و خیلی جاها گفته‌ام این است که نویسنده‌های کودک و نوجوانان به نحوی با مدارس و از آن طریق با کودک و نوجوانان ارتباط پیدا کنند. اگر پایشان به مدارس باز شود و با بچه‌ها نشست و برخواست داشته باشند اتفاق مبارکی است که هم برای می‌تواند برای نویسنده و هم برای کودکان و نوجوانان مفید باشد.


قوجق با اشاره به تجربیات خود در نگارش و داوری آثار کودک و نوجوان در جشنواره‌های ادبی مختلف عنوان کرد: یکی از نقطه ضعف‌های کار نویسنده‌های این حوزه این است که نویسنده تجربیات شخصی خود را در نوشتن آثار برای نسل امروز دخیل می‌کند و این داستان برای نسل امروز شاید قابل پذیرش و جذاب نباشد. نویسنده باید به دنیای فکری و ذهنی کودکان و نوجوانان امروز نزدیک شود. وقتی با بچه‌ها صحبت می‌کنیم این غریبگی و ذائقه‌‌های جدید ادبی را می‌شنویم.


وی ضمن بیان اینکه درک کودکان و نوجوانان امروز از آثار بیشتر و عمیق‌تر شده است، خاطرنشان کرد: نویسنده باید با ارتباط با کودکان و نوجوانان خودش را به‌روز کند و از آنها بیاموزد در حقیقت این ارتباط با نوجوانان می‌تواند پشتوانه خوبی برای خلق اثر برای آنها باشد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب