ساخت قطعات سفارشی برای رفع نیاز صنعتگران/ 980 عنوان خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی ارائه میشود
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعهای که در قالب سامانههای «ساها»، «ساتا» و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.
با توجه به جایگاه مهم و اثربخش آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاهی در آموزش دانشجویان و آیندهساران، توسعه پایدار کشور، بخش تولید و بهویژه رونق و جهش آن، مهارتآموزی دانشجویان و ... در سلسله گزارشها و گفتگوهای خبرگزاری آنا و در شماره 20 به ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر پرداخته میشود.
گفتگوی خبرنگار آنا با مهرداد آقاجانی رئیس اداره امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر درباره امکانات و ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی این واحد دانشگاهی را در ادامه میخوانیم.
بیشتر بخوانید:
ارتباط سازمانیافته صنعت و دانشگاه در مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی کرمان
محصول ضدکرونای «نانوذرات نقره بر پایه آب» در انتظار تأیید سازمان غذا و دارو
آزمایشگاه مقاومت مصالح در ساختوسازهای استاندارد چه نقشی دارد؟
آنا: ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر را چگونه ارزیابی میکنید؟
آقاجانی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر از بدو تأسیس تاکنون بهمنظور کیفیسازی آزمایشگاههای فنی و مهندسی با بهرهمندی از حسن همجواری با دانشگاه صنعتی اصفهان و تجربه و تخصص استادان خود گامهای مؤثری برداشته است. این مسئله در موفقیت فارغالتحصیلان رشتههای فنی و مهندسی این واحد دانشگاهی در عرصههای ملی و بینالمللی بسیار مشهود است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر دارای بیش از 90 باب کارگاه و آزمایشگاه در 43 فضای فیزیکی منفک در مساحت 8 هزار مترمربعی بوده که شامل 926 مترمربع سوله عمران، 926 مترمربع سوله ماشینابزار، یک هزار و 638 مترمربع مجموعه کارگاههای برق، 3 هزار و 100 مترمربع مجتمع کارگاهی و آزمایشگاهی و یک هزار و 459 مترمربع سوله خودرو و جوشکاری و ارائه 980 عنوان خدمت میشود.
آنا: چه دستگاهها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر وجود دارد که حتی میتواند برند محسوب شود؟
آقاجانی: در رشته مکانیک مجموعه آزمایشگاهها و کارگاهها مجهز به دستگاه تراش CNC، دستگاه فرز CNC، دستگاه اسپارک، سنگ مغناطیسی، ایستگاههای مکاترونیک، ایستگاههای هیدرولیک و نیوماتیک، توربین گاز دومحوره، تست التراسونیک، دینامومتر 6 مؤلفهای، زبری سنج، انواع دستگاههای جوش آرگون، زیر پودری و CO2 هستند.
برای رشته مهندسی برق و مهندسی پزشکی، آزمایشگاه تخصصی بهرهبرداری پست فشارقوی، ست آزمایشگاهی رله و حفاظت، مجموعه آزمایشگاههای مدرن ماشینهای الکتریکی، تابلو مدار فرمان تخصصی و PLC و کنترل صنعتی، مجموعه کامل آموزشی تجهیزات دندانپزشکی و عمومی بیمارستانی، دستگاه ثبت سیگنالهای حیاتی، دستگاه اسپیرومتری و مانیتور علائم حیاتی در این واحد دانشگاهی وجود دارد.
رشته مهندسی عمران نیز به جک تیر شکن، انواع جکهای بتن شکن و دوربینهای دوربین ترازیاب نیوو، دوربین توتال استیشن و دوربین تئودولیت مجهز بوده که هر یک به خودی خود دارای قابلیتهای منحصربهفرد است.
آنا: کاربرد این دستگاهها برای چه گروههای تحصیلی و پژوهشی است؟
آقاجانی: اکنون این آزمایشگاهها در حال سرویسدهی به اعضای هیئت علمی دانشگاهها و دانشجویان مقاطع دکتری تا کاردانی و صنعتگران و محققان است.
آنا: آیا آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر به آزمایشگاه همکار استاندارد تبدیل شدهاند؟
آقاجانی: بله مجموعه آزمایشگاه بتن این واحد دانشگاهی آزمایشگاه همکار استاندارد است.
آنا: تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی واحد خمینیشهر داشتهاید؟
آقاجانی: الزام به حضور کارشناسان و مدرسان کارگاهها و آزمایشگاهها در دروههای تخصصی، تعریف طرحهای تحقیقاتی درون و برون دانشگاهی و پایاننامههای تحصیلات تکمیلی با محور تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی، بهروزرسانی نرمافزاری و سختافزاری سالانه تجهیزات کارگاهها و آزمایشگاهها و حمایت مادی و معنوی از طراحی و ساخت تجهیزات نوین آزمایشگاهی در قالب حمایت از پایاننامه و استقرار در مرکز رشد با بهرهمندی از بودجه پژوهشی اهم اقداماتی بوده که برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاه صورت گرفته است.
آنا: با توجه به شعار سال (جهش تولید) در آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر چه برنامههایی برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری دارید؟
آقاجانی: با بهرهمندی از دانش فنی اعضای هیئت علمی و تجهیزات پیشرفته کارگاه ماشینابزار با تشکیل کمیته تخصصی ساخت قطعه و برگزاری چند جلسه تخصصی با صنایع بنام، نیازهای صنعت جمعآوری شده و در حال ساخت قطعات سفارشی هستیم.
با توجه به اقدامات صورت گرفته برای انعقاد تفاهمنامه راهاندازی انجمن مشترک(کنسرسیوم) طراحی، تولید و فروش قطعات، ماشینآلات و خطوط تولید صنعتی بین همه دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان و استفاده از همه ظرفیتهای موجود این حرکت با شتاب و اثر بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.
آنا: در زمینه سامانههای «ساها» و «ساتا» چه فعالیتهایی داشتهاید؟
آقاجانی: تا مدتها این واحد دانشگاهی با ارائه 980 عنوان خدمت رکورددار ارائه خدمات در قالب طرح ساها (سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد) در کشور بود. همه تجهیزات و خدمات قابل ارائه واحد خمینیشهر در ساها ثبت و بهروزرسانی شده است.
در زمینه ساتا (سامانه آزمایشگاههای تحقیقات آزاد) نیز اقدامات اولیه بهمنظور تأسیس 10 عنوان آزمایشگاه تحقیقاتی با عنوان ماشینکاری پیشرفته، توانایی ماشینکاری، جوشکاری تخصصی، آزمایشگاه تحقیقاتی شکلدهی پیشرفته، آزمایشگاه تحقیقاتی ماشینهای الکتریکی AC و DC ، آزمایشگاه تحقیقاتی مکاترونیک و اتوماسیون صنعتی، آزمایشگاه تحقیقاتی پردازش سیگنال و تصاویر پزشکی، تست غیر مخرب، نقشهبرداری و بتن صورت گرفته است.
آنا: آیا در دوره مبارزه با کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شدهاید؟
آقاجانی: بله با استناد به پروتکلهای بهداشتی موجود در مورد نحوه عملکرد ویروس کرونا این واحد دانشگاهی اقدام به طراحی و ساخت نمونه اولیه محفظهای برای از بین بردن ویروس کرونا با استفاده از حرارت کرده است.
هدف از اجرای این طرح ضدعفونی موادی بوده که از طریق مواد شوینده و الکلی قابل استرلیزه شدن نیستند بهطور عمده مواد از جنس کاغذ، اکنون دمای محفظه از 70 تا 90 درجه سانتیگراد تا مدت زمان دلخواه قابل تنظیم است و در گامهای بعدی این محفظه مجهز به لامپ یو-وی شده و کاربرد گستردهتری خواهد داشت.
آنا: آیا موفق به پیوستن به شبکه آزمایشگاهی فناوریهای معاونت علمی ریاست جمهوری شدهاید؟
آقاجانی: تجهیزات پیشرفته واحد خمینیشهر در سامانه شبکه آزمایشگاهی فناوریهای معاونت علمی ریاست جمهوری بارگذاری و مستعد عضویت شناخته شدهایم.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/