ایران، رتبه چهارم تولید عسل در دنیا
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، فرهاد مشیرغفاری با اشاره به افزایش تعداد کلونیهای زنبور عسل در سال ۹۸ خاطرنشان کرد: سرشماری زنبورستانها هر سال در مهر ماه صورت میگیرد؛ امسال تعداد آنها بالغ بر ۹۸ هزار زنبورستان شده و کلونیها با ۲۶ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال ۹۷، به حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلونی رسیده که این امر به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی کشور بوده است.
وی افزود: طبق آمار اعلامشده، تولید گرده گل نسبت به سال ۹۷، ۳۴ درصد، بره موم ۷۷ درصد و موم ۵۳ درصد رشد داشته که نشان از استقبال زنبورداران به تولید محصولات زنبورعسل و استقبال مصرفکنندگان از این محصولات است.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور، با تأکید بر عدم وابستگی صنعت زنبورداری به واردات تصریح کرد: این صنعت هیچ گونه وابستگی به خارج ندارد، ارزبر و آببر نبوده و ارزآوری برای کشور دارد، به همین دلیل سرمایهگذاری در این بخش رشد یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در تعداد کلونی در دنیا رتبه چهارم را پس از هند، چین و ترکیه داریم و در تولید عسل هم رتبه چهارم را بعد از ترکیه، چین و آرژانتین دارا هستیم.
مشیرغفاری در رابطه با کسب دو مقام اول در مسابقات عسل لندن اظهار کرد: دو نمونه عسل را به رویداد بینالمللی عسل لندن ارسال کردیم که بزرگترین رویداد بینالمللی در زمینه عسل است و هر دو نمونه موفق به کسب مقام اول و مدال طلا شد که یک دستاورد بزرگ برای صنعت زنبورداری کشور محسوب می شود.
مشاور معاون وزیر با بیان این که در دو سال اخیر، پس از تدوین سند راهبردی توسعه زنبورداری کشور، ریلگذاری مسیر صنعت زنبورداری با اهداف و استراتژیها شکل گرفت، گفت: هدفگذاری به سمت مسائل تخصصی و فنی پیش رفت و موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی و یونیدو در این زمینه ورود کردند که در این راستا دوره های تخصصی برای زنبورداران برگزار شد.
وی ادامه داد: این آموزشها در زمینه محصولات دیگر کندوی زنبور عسل مانند موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبورعسل است که ارزشافزوده بالایی داشته و باعث خروج از فروش تکمحصولی عسل میشود.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با اشاره به اهمیت استفاده از عسل در افزایش ضریب ایمنی بدن در شرایط کرونا خاطرنشان کرد: میزان مصرف عسل و محصولات زنبورعسل در دوران کرونا افزایش یافته که به دلیل تاثیر بالای آن در افزایش ایمنی بدن است.
ورود موفق شرکتهای دانش بنیان به صنعت زنبورداری کشور
مشیرغفاری تصریح کرد: پس از رونمایی از دستاوردهای صنعت زنبورداری در بهمن ماه ۹۸، شرکتهای دانشبنیان به مقوله عسل ورود کردند و قرص ژل رویال پس از تولید در داروخانهها عرضه شد.
وی افزود: با ورود شتابدهندهها و یونیدو، در شهریور ماه دستاوردهای جدیدی از این صنعت رونمایی خواهد شد و شرکتهای دانش بنیان و فناور با مجموعه یونیدو همکاری خواهند داشت و به زودی شاهد محصولات و فرآوردههای جدید در این زمینه خواهیم بود.
این مسئول اظهار کرد: ورود تشکلها به این بخش و تلاش آنها برای ایجاد کریدورهای صادراتی میتواند راه را برای صدور محصولات زنبور عسل و عسل ایران به اقصی نقاط جهان فراهم آورد و باعث جهش تولید در کشور شود.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با بیان این که ۹۸.۶ درصد از کندوهای کشور مدرن و کمتر از ۱.۴ درصد سنتی هستند، تاکید کرد: ۲۰ درصد از زنبورداران کشور تحصیلات دانشگاهی دارند که نشان میدهد با وجود اطلاعات بالا در این زمینه، بهرهبرداری از تکنولوژیهای روز مورد استفاده قرار گرفته است.
انتهای پیام/4127/پ
انتهای پیام/