نیمی سبز؛ نیمی قرمز/ گروههای بزرگ صدر نشین نشدند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از سنا، هفتمین رشد هفتگی شاخص کل بورس تهران، این بار با افزایش ۵ درصدی این نماگر در هفته منتهی به ۲۵ تیرماه ثبت شد. شاخص هم وزن اما باز هم از شاخص کل عقب افتاد و معاملات هفتگی خود را با افزایش ۰.۵ درصدی پشت سر گذاشت. با این وجود گروههای کوچک بازار در صدر جدل بازدهی ایستادند. در این میان بیشترین رشد هفتگی از آن گروه زغالسنگ با تک سهم «کطبس» شد. نماد معاملاتی شرکت زغالسنگ نگین طبس تمام روزهای معاملاتی این هفته را با صف خرید به پایان رساند. گروه حملونقل دیگر صنعت پربازده بورس تهران در این هفته بود که با رشد ۲۰.۵ درصد شاخص صنعت همراه شد. بیشترین سهم از رشد این صنعت اما به نام نماد معاملاتی شرکت کشتیرانی ثبت شد.
گروههای بزرگ اما این هفته با وجود رشد خوب قیمت، صدرنشین نشدند. بهترین عملکرد در میان این گروهها از آن گروه فلزات اساسی شد. این گروه در این هفته رشدی معادل ۱۰.۸ درصد را ثبت کرد. پس از آن پتروشیمیها بودند که با رشد ۷ درصدی در میان کامودیتیها خودنمایی کردند. بیشترین ارزش معاملات هفتگی بورس تهران نیز به فلزیها با دادوستد ۱۳ هزار میلیارد تومانی اختصاص پیدا کرد.
در آخرین روز معاملاتی این هفته تمام ذینفعان زنجیره فولاد دور هم جمع شدند و مباحث مربوط به تعدیل ضرایب سنگآهن دانهبندی، گندله، کنسانتره و شمش فولاد مطرح شد. این جلسه با اعتراض فولادیها به حضور نمایندگان معدنیها (خارج از مدیران عامل شرکتها) و عدم دعوت از انجمن فولاد آغاز شد. شنیدهها حاکی از آن است که پس از بحث و بررسیهای فراوان اعلام نتیجه نهایی به توافق فولادیها و معدنیها حداکثر تا یکشنبه آینده موکول شد و در غیر اینصورت معاونت معدنی نظر کارشناسی خود را بهعنوان تصمیم نهایی اعلام خواهد کرد.
خودروییها نیز معاملات هفتگی خود را با رشد ۱۲.۹ درصدی پشت سر گذاشتند. دو غول خودروساز بورس تهران این هفته نیز در کانون توجهات قرار داشتند و نقدینگی قابلتوجهی را نیز جذب کردند. با نزدیک شدن به روزهای پایانی تیرماه بهاحتمال زیاد در هفته جاری با موجی از توقفها و بازگشاییها مواجه خواهیم بود.
یکی از گروههای منفی بورس تهران در این هفته گروه محصولات دارویی بود که با افت ۵.۷ درصدی مواجه شد. در پایان این هفته اما «دتولید»، نامه تأیید رسمی سازمان غذا و دارو و ستاد کرونا و ورود دارو فاویپیراویر به لیست دارویی کشور را روی سامانه کدال منتشر کرد. این شرکت دارویی در شفافسازی اعلام کرد هر دوز این دارو ۲ میلیون تومان بوده که به تعداد یک میلیون دوز مواد اولیه خریداری شده و بخش قابلتوجهی تولید و در شرکت موجود و آماده عرضه است. «دلقما» نیز در اطلاعیهای مشابه خبر از تولید این داروی موثر در بهبود بیماران مبتلا به کرونا خبر داد.
منفیترین گروه بورسی اما در هفته مورد بررسی، گروه فنی و مهندسی با افت ۱۴.۵ درصد بود. «رمپنا» بیشتر افت این گروه را رقم زد و در تمامی روزهای این هفته گرفتار صف فروش بود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/