دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

یک بام و دو هوای صاحبان «عصر جدید»/ توقف تولید یکی از خوب‌های تلویزیون؛ درست یا غلط؟

حذف یکی از پربیننده‌ترین‌های سیما یعنی «عصر جدید» بنابر تصمیمات شخصی در شرایطی که عمده برنامه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی درحال خروجی‌اند، مورد پذیرش حداکثری نیست مگر اینکه مشکلات حادی از جایی دیگر رقم خورده باشد.
کد خبر : 502216
105938718_288419392535978_3498398774761147542_n.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، روند شیوع کرونا در کشور باعث شده است که بسیاری از مردم محتاط‌تر از قبل رفتار کنند و حتی ساعات بیشتری را در فضای خانه بگذرانند، بنابراین اینجاست که جای پای جایگزین‌های ایجاد سرگرمی برای خانواده‌ها بیشتر حس می‌شود.


تلویزیون یکی از این شگردهاست که از روزهای پایانی اسفندماه نیز در تقابل با این پدیده همه‌گیر، تلاش کرد تولیداتی مضاعف را به کنداکتور پخش خود اضافه کند؛ تولیداتی که برخی موفق بودند و برخی در نیمه راه با بی‌رغبتی مخاطب مواجه شده‌اند.


نیاز به برنامه‌های پرمخاطب قبلی اعم از سریال‌‌های نمایشی جذابتر به عنوان پاشنه آشیل تلویزیون و همچنین ادامه محصولات پرکشش مثل تاکشوها بیش از اینها حس می‌شد تا مخاطب همیشگی تلویزیون، بسته‌ای از تولیدات مفرح در اختیار داشته باشد. گرچه در این بین برخی همانند «اتفاق» رضا رشیدپور به شکست منتهی شد و برخی مثل «دورهمی» همچنان روی مدار موفقیت، مسیرش را ادامه می‌دهد و مثل قبلتر یکی از برندهای سیما نیز محسوب می‌شود.


برنامه عصر جدید


«عصر جدیدِ» احسان علیخانی یکی دیگر از برترین‌های سیماست که مثل سری قبل، طی این روزها نیز جذب و حفظ مخاطب میلیونی‌اش را ادامه می‌دهد و اینگونه هم بنابر آخرین نظرسنجی‌ها جز پرمخاطب‌ترین‌های تلویزیون است. هرچند که این برنامه نیز در امان از تبعات کرونا نبوده و گویا نخواهد بود.


ضبط برنامه در دوره‌ای از روزهای آخر اسفندماه معلق ماند اما پس از سه ماه توقف، مجددا و البته اینبار بدون حضور هر تماشاگری از ۲۱ اردیبهشت‌ماه کلید خورد تا مخاطبین سیما از سوم خردادماه شاهد پخش آن باشند. هرچند الزامات پخش باعث شد که پس از مدت کوتاهی حضور تماشاگران در سالن را بازهم تجربه کند.


با این حال در روزهای اخیر تنها چهار قسمت از دور دوم این مسابقه استعدادیابی به مرحله ضبط و تولید رسید آنهم‌ با حضور تماشاگران ماسک‌زده و رعایت فاصله‌گذاری. اینگونه نیز شنبه و یکشنبه (28 و 29 تیرماه) شاهد آخرین قسمت‌های «عصر جدید» خواهیم بود! چرا که بنابر اعلام «عصر جدید»؛ ضبط این مسابقه استعدادیابی متوقف شده و استودیوی برنامه از پنجشنبه ۱۹ تیرماه تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود.


برنامه عصر جدید


توقف برنامه درحالی رخ می‌دهد که پیش از این نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حتی بدون حضور تماشاگر به تولید رسیده بود. با این حال احسان علیخانی بنابر ملاحظات شخصی ترجیح داده تا ساخت آن را معلق کند؛ تعلیقی که در کنار شیوع کرونا، احتمالا به الزام او بر حضور تماشاگران در استودیو منوط باشد. وگرنه این برنامه حتی در روزهای پخش بدون تماشاگر خود نیز جذابیت نسبی و مخاطب بالفعلش را داشته است.


در روزهایی که مخاطب دلزده از شرایط کرونایی و نیز الزام بر خانه‌نشینی و در غیاب برنامه‌های سرگرم‌کننده، نیازمند چنین تولیداتی است، به نظر تصمیم غیرمنتظره «عصر جدید» برای خالی گذاشتن آنتن، ایده جالبی نباشد.


این ایرادات به برنامه‌های مورد اقبال دیگری همچون «دورهمی» نیز وجود دارد که چرا در سالنی بزرگتر بر حضور تماشاگران تأکید می‌کند. هرچند با رفع این انتقاد قطعا ماندش در جدول پخش برای گیرایی آنتن محاسنی دوچندان خواهد داشت.  


بستن درهای «عصر جدید» می‌توانست به روی تماشاگران حضوری باشد و نه مخاطبان چشم‌بسته به قاب سیما که دل به چنین برنامه‌هایی دارند بلکه ساعاتی را به تفریح بگذارند. در عین اینکه حذف این برنامه‌ها ولو به شکل موقت به مراتب باعث ریزش مخاطبات تلویزیون می‌شود.


برنامه عصر جدید


رعایت جوانب  مربوط به ابتلاء کرونا در تولید آیتم‌ها و محصولات تلویزیونی هم‌اکنون نیز به شکل جدی دنبال می‌شود و این را می‌توان در مورد سریال‌های نمایشی سیما به عینه دید. قاب سیما نیاز به باکس ویژه از خروجی‌های جذاب از سریال گرفته تا مسابقات تلویزیونی و غیره برای مخاطبان در دوران کرونا دارد تا به طریقی بتواند عموم را در خانه سرگرم کند.


بنابراین حذف یکی از پربیننده‌ترین محصولات تلویزیون یعنی «عصر جدید» بنا بر تصمیمات شخصی خصوصا در شرایطی که دیگر تولیدات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی درحال ضبط و خروجی هستند، چندان هم مورد پذیرش حداکثری نیست؛ مگر اینکه مشکلات حادی از جایی دیگر رقم خورده باشد!


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب