دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 تير 1399 - 12:19
روحانی:

جاسک به مهمترین بندر صادرات نفت کشور تبدیل می‌شود

رئیس جمهور گفت:جاسک به‌زودی به یک بندر صادراتی نفت ما تبدیل می‌شود و همین باعث می‌شود جاسک روزبه‌روز بهتر شود و به جایگاه بهتری دست یابد.
کد خبر : 501805
حسن2.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی پیش از ظهر امروز در هفته یازدهم «پویش الف.ب. ایران» (آب برق ایران) که مربوط به افتتاح ۲۰ طرح در استان هرمزگان بود، اظهار کرد: روز بسیار خوبی برای همه ما و مردم عزیز استان استراتژیک هرمزگان بود. مردم این استان هستند که از تنگه بسیار مهم هرمز حفاظت می‌کنند. بنادر هرمزگان برای کشور مهم است و از بنادر این استان کالا به داخل کشور و حتی برای رفتن به سایر کشورهای شمالی وارد می‌شود. این استان و بندر آن نقش اساسی و مهمی در صادرات کالاهای ما دارد.


وی ادامه داد: هرمزگان در زمینه صنعت، بنزین و پالایشگاه‌های عظیمی که دارد، استان بسیار مهمی است. از همه مهم‌تر مردم خوب، مرزدار و وفادار هرمزگان است از شیعه و سنی کنار هم هستند.


بندر جاسک به‌زودی به یک بندر صادراتی برای صادرات نفت کشور تبدیل می‌شود


رئیس جمهور گفت: بندر جاسک به‌زودی به یک بندر صادراتی مهم برای صادرات نفت تبدیل می‌شود و جایگاه این استان هر روز نسبت به گذشته رفیع‌تر و مهم‌تری خواهد شود.


روحانی افزود: من از همه دست‌اندرکان وزارت نیرو و سرمایه‌گذاران و کارآفرینان در بخش خصوصی و شرکت‌های وابسته به دولت، کارگران، مهندسان و همگی که ما را خودکفا می‌کنند، تشکر می‌کنم.


وی عنوان کرد: به مردم عزیز ایران می‌گویم که ما به همه امور توجه داریم، اما چون ما در نعمت هستیم، به آن توجه نداریم و وقتی آن را از دست دادیم، به آن توجه می‌کنیم. چون آب و برق ما قطع نمی‌شود، قدر این نعمت را نمی‌دانیم.


رئیس جمهور تصریح کرد: اقداماتی از قبیل ساخت و افتتاح تصفیه آب، تصفیه فاضلاب، ساخت نیروگاه، پروژه انتقال آب و امروز افتتاح آب شیرین کن، کارهای بزرگی هستند که انجام می‌گیرند.


روحانی گفت: برای توجه بیشتر مردم باید بگویم که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ۷۴ درصد از جمعیت شهری ما از آب بهداشتی برخوردار بودند و امروز این رقم به ۹۹.۹۹ درصد رسیده است و این حرکت بزرگی است و مردم شهرهای ما از آب سالم و بهداشتی برخوردار شده‌اند. در روستاها هم کار بزرگی در حال انجام است.


هشت تصفیه‌خانه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد


رئیس جمهور ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در کل کشور ۲۷ تصفیه‌خانه داشتیم و امروز که در خدمت شما هستیم، با محاسبه اقداماتی که تا پایان سال ۹۹ انجام می‌شود، ۱۶۷ تصفیه‌خانه خواهیم داشت که این رقم رشد ۶ برابری نسبت به ابتدای انقلاب داشته است. تا پایان سال نیز ۱۲ تصفیه‌خانه افتتاح شده و خواهد شد و همچنین در ۶ ماهه اول سال آینده، هشت تصفیه‌خانه به بهره‌برداری می‌رسد.


روحانی گفت: در حوزه تصفیه فاضلاب عملکرد بهتری داشتیم و در ابتدای پیروزی انقلاب، تنها چهار تصفیه‌خانه فاضلاب در کشور داشتیم که این میزان تا پایان امسال ۲۲۵ تصفیه خواهد داشت که رشد ۶۳ برابری داشته‌ است.


رئیس قوه مجریه افزود: آن‌هایی که می‌گویند انقلاب اسلامی چه کرده است باید بدانند که انقلاب اسلامی فقط در بخش تصفیه فاضلاب نسبت به قبل از انقلاب ۶۳ برابر تلاش کرده و ما دست همه مهندسان و کارگران را می‌بوسیم.


روحانی عنوان کرد: امروز با مسئله مهمی در افتتاح‌ها روبه‌رو هستیم و آن هم این است که چگونه باید از همه منابع آب خود استفاده کنیم. منبع اصلی آب شیرین ما آسمان است. ما می‌توانیم از آب‌های دیگر هم استفاده کنیم. چون در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان هستیم و مناطق جنوبی و شرقی کشور خشک هستند، باید از آب دریا استفاده کنیم. شاید اولویت اول ما نباشد؛ ولی برای شرب مردم، صنعت و سایر مصارف نیاز داریم که از بخشی از آب دریا استفاده می‌کنم.


وی تصریح کرد: برخی مواقع از آب دریا بدون شیرین کردن استفاده می‌کنیم و مثلاً برای صنعت و آبزیان از آب شور استفاده می‌کنیم و گاهی باید نمک‌زدایی کرد. خوشبختانه امروز هر دو کار صورت می‌گیرد و امروز ۲۶ میلیارد مترمکعب آب، بدون نمک‌زدایی در اختیار استان‌های ساحلی قرار می‌گیرد.


رئیس جمهور افزود: این آب برای استان‌های بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده و چون خوزستان هم در همین کمربند ساحلی قرار دارد، در صورت نیاز می‌تواند از این آب بهره‌مند شود. استان‌های غیرساحلی ما نیز که به آب نیاز دارند می‌توانند از این آب استفاده کنند. برای استان‌های ساحلی ۴.۴ میلیارد متر مکعب آب در نظر گرفته شده که وقتی این آب شیرین شود، میزان آن ۱.۴ میلیارد متر مکعب خواهد شد.


روحانی ادامه داد: برای استان‌های غیرساحلی مثل خراسان رضوی، کرمان، یزد، خراسان جنوبی و سمنان، باید از آب دریا استفاده کنیم. فرقی نمی‌کند از کدام دریا می‌آوریم و می‌توانیم از دریای عمان، خلیج فارس و یا دریای خزر برای آنها نمک‌زدایی صورت بگیرد و آب را به آنها انتقال دهیم. برای استان‌های غیرساحلی ۳.۷ میلیارد متر مکعب آب اختصاص داده شده که بعد از شیرین کردن به رقم ۱.۳ میلیارد متر مکعب خواهد رسید.


وی گفت: بسیار مهم است که این آب مورد نیاز را استفاده کنیم. فقط ما نیستیم که از آب‌شیرین‌کن استفاده می‌کنیم. کشورهای جنوب خلیج فارس عمده آب خود را از این طریق تهیه می‌کنند. ما هم این کار را باید بکنیم و البته باید به پروتکل‌های محیط زیستی توجه کنیم و در چارچوب اقدامات دیگری که وزارت نیرو آنها را تهیه و سهمیه را مشخص می‌کند، کار کنیم. بخش خصوصی عمدتاً باید در این بخش‌ها سرمایه‌گذاری کند و با فروش آن، رقم هزینه کرد خود و سود خود را برداشت کند.


۲۴ آب‌شیرین‌کن در حال تأسیس داریم‌


رئیس قوه مجریه افزود: در حال حاضر مجموعاً ۶۱ آب‌شیرین‌کن در کشور داریم که ۳۶ مورد آن مربوط به استان هرمزگان می‌شود. همچنین ۲۴ آب‌شیرین‌کن در حال تأسیس داریم که ۹ مورد به استان هرمزگان اختصاص دارد. در مجموع با پایان پروژه‌های در دست ساخت، ۸۵ آب‌شیرین‌کن خواهیم داشت که از این میزان ۵۴ آب‌شیرین‌کن در دولت تدبیر و امید به ثمر نشسته است. این یعنی از ۴۸۵ هزار مترمکعب از آبی که از آب‌شیرین‌کن‌ها تا پایان سال به دست می‌آید، ۳۳۰ هزار متر مکعب آن مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم می‌شود.


روحانی عنوان کرد: از وزارت نیرو، دست‌اندرکاران، محیط زیست و بخش خصوصی تشکر می‌کنم. برای توسعه کشور، آب و برق نیاز مبرم و اولیه ما است. منطقه شرق و جنوب کشور خشک است و باید در زمینه تأمین نیاز آنها تلاش وافری کنیم.


وی یادآور شد: مهم است که مردم با فرهنگ بلند خود ما را یاری کنند که در این شرایط خاص بیماری، آب و برق را بتوانیم تأمین کنیم.


رئیس جمهور اظهار کرد: اینکه مدام از مردم می‌خواهیم بهداشت را رعایت کرده و دست خود را مرتباً بشویند، باید آب باشد. بیمارستان‌ها هم در حال خدمت‌رسانی هستند و باید برق آن تأمین شود و اگر خدایی ناکرده در تأمین برق آنها دچار مشکل شویم، کار سخت خواهد شد. اگر آب و برق نباشد، مشکلات چند برابر می‌شود و شاید آن‌قدر پیچیده شود که جان مردم ما به خطر بیفتد.


نیازمندی ما به خارج به حداقل رسیده است


روحانی ادامه داد: ما در شرایط تحریم و فشار سختی هستیم. همه این پروژه‌هایی که افتتاح می‌شود، تصفیه خانه‌ها، نیروگاه‌ها و آب‌شیرین‌کن‌ها بخش اعظم آن توسط ایرانیان ساخته می‌شود. همین نیروگاهی که امروز افتتاح شد، به وسیله شرکت مپنا ساخته شده است. نیازمندی ما به خارج به حداقل رسیده و باید با تلاش این نیازمندی را به صفر برسانیم. باید بتوانیم خودکفا بشویم.


وی گفت: مهم است که در این شرایط سخت سرمایه‌گذاری کنیم و همچنین باید در صنایع پیچیده خودکفا بشویم. امروز در زمینه بهداشت و صنایع مورد نیاز برای مقابله با کرونا شاهد هستید که همه چیز در داخل و توسط متخصصان ما تولید می‌شود و حتی در برخی اقلام صادرات هم داریم.


رئیس قوه مجریه افزود: از اصل تلاش و اقدام مضاعفی که صورت می‌گیرد و همچنین از اینکه ما در مسیر خودکفایی هستیم تشکر می‌کنم و باید در این شرایط سخت، مسیر توسعه را ادامه دهیم.


روحانی عنوان کرد: به ملت ایران، استان هرمزگان و مردم بشاگرد تبریک می گویم. از زمان اول انقلاب از بشاگرد فیلم‌هایی منتشر می‌شد که این منطقه مشکلات راه، بهداشت و آب داشت. خوشبختانه در جمهوری اسلامی قدم به قدم جلو می‌رویم. این خوشحال کننده است و همه ما باید تلاش کنیم که خادمان خوبی برای ایران و مردم ایران باشیم.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب