دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 تير 1399 - 13:09
معاون نظارت ستاد علم شورای عالی انقلاب فرهنگی:

چالش ظرفیت دانشگاه‌ها با توجه به علم و فناوری قابل رفع است

معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اقتصاد دانش‌بنیان و ثروت‌زایی از علوم و فناوری‌ها هدف بزرگی است که اگر به آن توجه کنیم فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار نخواهند ماند.
کد خبر : 501194
D1737494T13563533(web)(b).jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید حسن قدسی‌پور در برنامه «گفتگوی علمی» رادیو گفتگو در خصوص دانشگاه، چالش ظرفیت و نیاز آتی بازار کار با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌های آمایش آموزش عالی را تصویب کرده است، اظهار کرد: بر اساس این سیاست‌ها، دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت علوم و بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد، باید برنامه‌های آمایشی خود را ارائه کنند.
معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به اهداف ذکر شده در آمایش آموزش عالی اشاره و اظهار کرد: مأموریت‌گرایی یکی از مهم‌ترین اهداف ارائه شده در آمایش آموزش عالی است و بر این اساس، هر دانشگاه هدفی را برای خود ترسیم کرده و به جهت رسیدن به آن هدف و تأمین نیازها و قطب‌های علمی برنامه‌ریزی می‌کند.
قدسی‌پور با تأکید بر اینکه هدف دانشگاه‌های بزرگ همچون دانشگاه تهران باید مرجعیت علمی باشد، عنوان کرد: این دانشگاه‌ها و نمونه‌های آن باید کشور را در سطح تولیدات علمی جهانی معرفی کنند. همچنین برخی دانشگاه‌ها مانند پیام‌نور، بر آموزش غیرحضوری و از راه دور تمرکز کنند. بعضی دیگر از دانشگاه‌ها نیز باید در سطح کاردانی و تربیت کاردان و تکنسین متمرکز شوند. این دسته‌بندی‌ها به نوعی مأموریت‌گرایی نظام آموزش عالی محسوب می‌شود.
وی به چالش ظرفیت دانشگاه‌ها اشاره و بر برخورد با این مسئله با سیاست فعال تأکید کرد و گفت: سیاست منفعل این است که به اندازه نیاز بازار دانشجو تربیت کنیم چون باقی فعالان در فلان رشته بیکار هستند و بنابراین نباید فرد دیگری در این رشته تربیت کنیم.
استاد تمام دانشگاه امیرکبیر درباره سیاست فعال نیز توضیح داد و اظهار کرد: اقتصاد و جامعه دانش بنیان، به سمت علم و فناوری رفتند و ثروت‌زایی از علوم و فناوری‌ها، یک هدف بزرگ است که بسیاری از کشورها به آن توجه کرده‌‌اند. اگر به این هدف مهم توجه کنیم و آن را سرلوحه امور قرار دهیم، نه تنها فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار نخواهند ماند، بلکه شاهد افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها نیز خواهیم بود.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب