افزایش اختیارات ستاد پایتخت لازم است/ پیشنهاد تعطیلی یکهفتهای تهران/ خطر کمبود نیروی انسانی ماهر در بیمارستانها
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا ، علیرضا زالی در جلسه اضطراری ستاد کرونا پایتخت که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، در تشریح وضعیت بروز و فوتیهای کووید-۱۹ در تهران گفت: از هشتم تیر ماه بهتدریج آمار مراجعان به مراکز درمانی تغییر کرد؛ بهطوری که ابتلا و بستری در بخشها و همچنین بستری در آی سی یو همچنان در حال افزایش و ترخیص بیماران در حال تقلیل است.
وی عمده فوتیهای کرونا در تهران را مربوط به مناطق 2، 4، ۱۴ و ۱۵ اعلام کرد و گفت: زیرا بالاترین تراکم جمعیتی را در منطقه دو و چهار داریم.
لزوم افزایش اختیارات ستاد کرونا تهران
زالی درباره مشکلات، نگرانیها و درخواستهای ستاد کرونای پایتخت از وزیر بهداشت و ستاد ملی، گفت: از فرمانده مبارزه با کرونا در عرصه ملی میخواهیم، هر آنچه که میتوانید در افزایش اختیارات موسع ستادی استان تهران با توجه به پیچیدگیها، تلاش کنید؛ چراکه در تهران شرایط متفاوت داریم. استاندار تهران و مسئولان ستاد تهران باید با فراغ بال، آزادی عمل، چابکی و چالاکی بیشتری بتوانند مصوبات را اجرایی کنند.
گلایه از نفی برخی مصوبات ستاد تهران در ستاد ملی
وی افزود: در طول مدت اخیر، مهمترین آسیبشناسی، تعارض و بعضاً نفی بسیاری از مصوبات استان تهران در عرصه ستاد ملی بوده است و این موضوع گلایه مشترک اعضای ستاد فرماندهی استان تهران است. اگر قرار است مدیریت این بیماری در تهران به دست دوستان ما انجام شود، حتماً به اختیارات موسعتر از قبل نیاز داریم. از طرفی هم در روزهای اخیر بهشدت تعارض حضور دستگاههای ملی و استانی را حس کردیم.
خستگی کادر درمان/ ابتلای ۴۴۰۰ تن از پرسنل بهداشتی درمانی تهران تاکنون
زالی با اشاره به حجم کار پرسنل مراکز درمانی، ادامه داد: قریب بیش از چهار ماه پرسنل عرصه مدافع سلامت شبانهروزی تلاش میکنند. تعداد زیادی از این پرسنل خسته شدند و در راند دوم بررسیها نشان میدهد تعداد زیادی از همکاران ما مجددا در معرض ابتلا قرار گرفتند. عددی که ما از دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی و بقیةالله (دانشگاههای علوم پزشکی در تهران) گرفتیم حاکی از آن است که تا کنون 4 هزار و ۴۰۰ نفر از پرسنل بهداشتی درمانی دانشگاهها در تهران مبتلا شدهاند.
خطر کمبود نیروی انسانی ماهر در بیمارستانها
وی ادامه داد: تنها طی امروز ۲۵۰ نفر از مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران مرخصی استعلاجی گرفتهاند. بنابراین در آینده نزدیک در معرض خطر جدی کاهش نیروی انسانی مُبَرَز که تجربه خوبی هم در ماههای اخیر پیدا کردند، خواهیم بود. بنابراین جایگزینی نیروی انسانی و بهخصوص جذب نیروی پرستار، نیروهای تخصصی در حوزه بهداشت بهخصوص بهداشت محیط و بهداشت حرفهای لازم است.
وی افزود: همچنین ارتقا و تغییر وضعیت پیمانی و رسمی و بهخصوص استفاده بهینه از ظرفیت کسانی که در قالبهای قرارداد معین یا 89 روزه ارائه خدمت کردند، نیازی مبرم، جدی و راهبردی است.
زالی ادامه داد: از طرفی تاکنون به دلیل مشکلات پرداخت کارانهای و کاهش جدی درآمدهای اختصاصی بیمارستانهای دانشگاهی در تهران و سایر نهادها، پرسنل هنوز شیرینی مشوقهای مالی قولدادهشده را نچشیدهاند و نارضایتی پنهان از عدم تحقق و تحصیل واقعی مشوقهای مالی در مجموعه محیطی وجود دارد که لازم است در اسرع وقت با حمایت شما و کمک دوت بتوانیم پرداختهای بموقع که قبلاً قول داده شد و برخی هنوز محقق نشده را انجام دهیم. این میتواند برخی مشکلات را حل کند .
خطر کمبود تخت بیمارستانی در تهران
رئیس ستاد کرونا پایتخت گفت: در تهران درآمد اختصاصی بیمارستانها در تناسب با مشارکت در درمان کرونا، تقریباً بین 30 تا 75 درصد کاهش داشته است. از طرف دیگر اگرچه که با رشادت تیمهای پزشکی و مسئولان دانشگاهها و سایر نهادها تاکنون توانستیم مشکلی تحت عنوان کمبود تخت ویژه یا کمبود تخت عادی در کرونا نداشته باشیم؛ اما به نظر میرسد با ادامه این مسیر، تلورانس در حوزه تختهای بیمارستانی مورد چالش قرار گیرد.
تأخیر در فراهم کردن بستههای حمایتی اقشار فرودست
زالی با بیان اینکه بسیاری از بستههای حمایتی ویژه اقشار فرودست و بستههای مورد لزومی که در تهران درخواست داشتیم تا انجام شود، تقریباً با کندی قابل توجهی انجام میشود؛ از جمله بیمه بیکاری و پرداخت تسهیلات برای برخی مشاغل، موجب شده رگههای نگرانکننده در برخی مشاغل باشد و دیگر شاید آن تمکینپذیری نسبت به فرامین ستاد را در تهران با مقاومت روبهرو شویم. درخواستم این است که در این زمینههای اقتصادی و اجتماعی شتاب بیشتری را داشته باشیم.
فرمانده ستاد کرونا در تهران گفت: آنچه که تاکنون بهعنوان بندهای ششگانه قبلی در نظر گرفته بودیم و آنچه که از ستاد ملی بیرون آمد، مطلقاً در انطباق با خواستههای ما نبود و یک چیز حداقلی بود و حتی از آنجا که متأسفانه به دلیل یک اشتباه راهبردی تهران هیچوقت قرمز تلقی نشده، حتی محدودیتهای گروههای سه و چهار هم در تهران محقق نمیشود. بنابراین آن چیزی که از کمیته وزارت کشور به ما ابلاغ شد، فقط بستن باشگاههای پربرخورد مثل کشتی و کاراته، بستن استخرهای سرپوشیده و لغو نماز جمعه و مواردی اینچنینی بود که طبیعتاً خیلی در شرایط فعلی تأثیرگذار نیست.
فعالیت 50 درصدی ادارات اضطراری است
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران افزود: ما درخواست مشخصمان در دو فاز است: فاز اول اینکه همانطور که در آمار نظرسنجی خدمتتان نشان دادم باید بهشدت پروفایل اجرایی در تهران تغییر کند که درخواستمان از استاندار محترم این بود که حداکثر 50 درصد ظرفیت کاری در ادارات دولتی و خصوصی تعریف شود که این واقعاً اضطراری است و درخواست میکنم هر طور که هست این مصوبه در ستاد ملی خارج شود و از شنبه بتوانیم این مصوبه را اعمال کنیم و برای یک هفته حداقل این بار سنگین مراجعات بیمارستانی را بتوانیم مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: نکته دوم اینکه خوشبختانه دکتر حناچی با توئیتی که دیشب لطف فرمودند آمادگی دارند تا درصورتیکه حضرتعالی تأیید بفرمایید به مدت یک هفته تا آنالیزهای قطعی ایجاد شود، اجرای طرح ترافیک را در تهران فعلاً ملغی کنند. همینطور با توجه به جایگاه ممتاز شهرداری تهران و زحمت بسیار فراوانی که میکشند، اما آنچیزی که در ستاد ملی برای شهرداری تهران بهعنوان بودجه کمکی در نظر گرفته شده، تقریباً در نظر گرفته نشده است و متأسفانه آثار منفیِ کندیِ مصوبات ستاد ملی را میبینیم. شاید حدود دو ماه و اندی قبل بود که بودجهای نحیف و ترد و شکننده به شهرداری، تحمیل شد که دوستان بتوانند در ناوگان اتوبوسرانی 500 اتوبوس تهیه کنند که تا اکنون اگر دکتر حناچی تأیید بفرمایند حتی یک اتوبوس هم نتوانستهایم به ناوگان اتوبوسرانی تهران اضافه کنیم.
نگرانی از آزمونهای سراسری/ تهران شرایط میزبانی آزمونها را ندارد
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران اظهار کرد: مسئله بعدی لغو آزمونهای هفته آینده است که نگرانی زائدالوصفی را ایجاد کرده است که 23 هزار نفر قرار است در آزمون سوادآموزی شرکت کنند. عدد قابل توجهی قرار است در آزمونهای دانشگاه آزاد شرکت کنند و نزدیک چهار هزار نفر قرار است هفته آینده در آزمونهای phd وزارت بهداشت شرکت کنند که برخی از آنها ممکن است تا سه روز آزمونهایشان به طول انجامد. در مجموع در این شرایط تهران نمیتواند میزبان این افراد به خصوص از استانهای قرمز باشد. نظرمان با استاندار تهران بر این است که فعلاً این آزمونها تعلیق شوند.
تعلیق تمامی تجمعات در تهران برای یک هفته
وی ادامه داد: تمام تجمعات باید برای یک هفته در تهران به طور کامل تعلیق شود. دوستان در نیروی انتظامی در بحث تالارها، عروسیها و مراسم عزاداری کمک میکنند. اما باید دامنه آن فراتر برود و تمام مجامع و نمایشگاهها به طور مطلق تعطیل شوند.
تعطیلی یک هفتهای تهران؛ گزینه بعدی
زالی در پایان صحبتهایش خطاب به وزیر بهداشت گفت: امیدواریم بتوانیم یک آنالیزی برای هفته خدمت حضرتعالی و تیم ستاد ملی بدهیم که اگر حتی این هم کفایت نکرد طبیعتاً آخرین پیشنهاد ما «لاکداون» تهران به مدت یک هفته است که بهعنوان گزینه بعدی ما مطرح است که به مدت یک هفته «لاکداون» را در تهران اعمال کنیم.
انتهای پیام/4127/پ
انتهای پیام/