چگونگی حضور دانشجویان جدیدالورود در دانشگاهها/ ترم آینده از بهمن ماه آغاز میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از چالشهای مهم دانشگاهها در شرایطی که شیوع ویروس کرونا در کشور حاکم شده، چگونگی آغاز سال تحصیلی و ورود دانشجویان جدید به دانشگاههاست. هر چه که زمان بازگشایی دانشگاهها نزدیکتر میشود، نگرانیها از چگونگی حضور دانشجویان مخصوصاً دانشجویان ورودی جدید افزایش مییابد.
منصور غلامی، وزیر علوم در این باره میگوید آموزش ترم آینده دانشجویان جدیدالورود به صورت حضوری خواهد بود. به گفته غلامی؛ فعلاً برنامه این است که دانشگاهها کلاسهای آموزشی دانشجویان جدیدالورود را به صورت حضوری شروع کنند. چرا که آنها باید محیط دانشگاه را بشناسند و با اساتید آشنا شوند و به طور کلی از محیط دانشگاهی آشنایی کسب کنند.
در این زمینه محمدحسین کریمیان، معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر نیز به خبرنگار آنا میگوید برای ایجاد شور و نشاط در میان دانشجویان جدید برنامهریزی کردیم که آموزش حضوری داشته باشیم چراکه این دانشجویان با محیط دانشگاه آشنایی ندارند.
اما در دانشگاه علامه طباطبایی برنامهریزی شده تا دانشجویان تقسیمبندی شوند. شجاع احمدوند، معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی در این زمینه به خبرنگار آنا میگوید ظرفیت خوابگاهی دانشگاه علامه طباطبایی حدود ۳ هزار و ۷۰۰ نفر است و برای پذیرش دانشجویان به صورت دومرحلهای برنامهریزی کردیم، یعنی عدهای حضوری و عدهای هم غیرحضوری پذیرش میشوند.
البته پذیرش دانشجویان جدید منوط به اعلام نتایج آزمونهاست. آنگونه که وزیر علوم در این باره گفته؛ مشکلی برای تحصیل دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی در ترم آینده وجود ندارد چراکه این دانشجویان میتوانند سال تحصیلی جدید خود را با یک یا دو هفته تأخیر شروع کنند.
مشکل اصلی مربوط به داوطلبان کنکوری است که بر اساس اعلام سازمان سنجش برای اعلام نتایج نهایی داوطلبان آزمون سراسری کارشناسی و کاردانی در فشردهترین شکل حداقل به ۴۵ روز زمان نیاز است، بنابراین نتایج کنکور حدوداً تا ۱۵ مهرماه اعلام میشود به همین دلیل پیشبینی میشود که بعد از ثبتنام این دانشجویان کلاسها قبل از پایان مهر آغاز خواهد شد؛ اما دانشجویان از اول آبان ماه با اطمینان بیشتر کلاسهای آموزشی خود را شروع خواهند کرد.
اما در این میان بارها و بارها وزارت بهداشت اعلام کرده که پیک مجددی از شیوع ویروس کرونا را در پاییز و زمستان شاهد خواهیم بود. به همین دلیل باید تدبیر خاصی برای دانشجویان جدید اندیشیده شود. البته بر اساس اعلام وزیر علوم؛ چون تعداد دانشجویان جدید از مجموع داوطلبان کمتر است و به همین دلیل دانشگاهها میتوانند به این دست از دانشجویان سرویس ارائه دهند و در صورت نیاز آنها را در خوابگاهها مستقر کنند.
به نظر میرسد یکی از راهحلها برای اینکه دانشجویان با خطر کمتری مواجهه باشند، دستهبندی دانشجویان و انتقال برخی از پذیرشها به بهمنماه یا نیمه دوم تحصیلی است. البته وزیر علوم با این راه حل موافق نیست و در این باره میگوید به هیچ عنوان ترم آینده را از بهمن ماه آغاز نمیکنیم چرا که با وقت و عمر دانشجویان سر و کار داریم و وقتی که میتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم چرا باید فضا را خالی کنیم و آن را به یک زمان دیگر موکول کنیم. ضمن اینکه مشخص نیست در بهمن ماه شرایط شیوع کرونا بهتر خواهد شد. لذا ما آمادگی کامل داریم با شرایط فعلی ترم آینده را شروع کنیم و فرار کردن از مشکلات و به آینده موکول کردن کاری را درست نمیکند.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/