دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1399 - 00:12
صحرایی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

سفر به سوریه و عراق برای نوشتن رمان «کتیبه‌ی ژنرال» / نیم قرن از تاریخ معاصر ایران را در این رمان روایت کردم

یک نویسنده گفت: شخصیتی به نام شهید عبدالله اسکندری بهانه‌ای شد تا نیم قرن از تاریخ معاصر را در رمان «کتیبه‌ی ژنرال» روایت کنم.
کد خبر : 498841
2467047.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، روز دوشنبه 9 تیرماه 1399 اسامی نامزدهای کتاب‌های بخش داستان بزرگسال و کودک و نوجوان هجدهمین جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.


کتاب «کتیبه‌ی ژنرال» اثر اکبر صحرایی که از سوی انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است در بین چهار کتاب راه یافته به مرحله نهایی بخش داستان بزرگسال قرار دارد.


صحرایی، نویسنده رمان «کتیبه‌ی ژنرال» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره این کتاب گفت: سوژه‌ای اصلی این رمان مربوط به شهید اسکندری است که یکی از مدافعان حرم در سوریه بود و پس از شهادت سرش را از بدن جدا کردند و در سوریه گردادند. این سوژه خاصی بود چرا که آن موقع هنوز رسماً اعلام نشده بود که ایران در سوریه حضور دارد. بنابراین سر ایشان در یک مظلومیت و غربت خاصی توسط داعش گردانده شد. ایشان از دوستان بنده بود و به نحوی در دوران مختلف با این شهید آشنایی داشتم و از زندگی او مطلع بودم. هشت سال در جنگ بود و کلاً یکی از افراد فعال نسل اول انقلاب بود که طی 34 تا 35 ساله انقلاب اسلامی همیشه در صحنه بود نقش اساسی داشت.


شهید عبدالله اسکندری راوی تاریخ انقلاب در رمان «کتیبه‌ی ژنرال»


وی با بیان اینکه راوی این رمان خود شهید اسکندری است که اتفاقات مهم تاریخی را روایت کند، اظهار کرد: با توجه به اینکه با شهید آشنایی داشتم، تحقیقات میدانی را شروع کردم و نهایتاً در ادامه به ذهنم رسید که می‌توانم به بهانه شهید اسکندری، مقطعی از تاریخ معاصر را از حوادث سال 1342 تا در ادامه‌اش دفاع مقدس و بحران سوریه و مدافعان حرم روایت کنم.


این نویسنده بیان کرد: اواخر سال 1398 بود که من یک سفر هم به سوریه داشتم و موقعیتی استثنایی پیش آمد که بتوانم یک ماه به آنجا بروم و از نزدیک اتفاقات سوریه و محل درگیری‌ها و نحوه جنگیدن ایشان را در سوریه ببینم که این هم تأثیر زیادی روی کار من داشت.


صحرایی عنوان کرد: ابتدا من قصد رمانی 300 تا 400 صفحه‌ای بنویسم اما به قدری پتانسیل شخصیت عبدالله اسکندری قوی و وسیع بود که من فکر کردم رمان می‌تواند بررسی شخصیت شهید اسکندری به عنوان میوه انقلاب باشد. به عنوان نماد یک فرد انقلابی که چگونه این شخصیت در طول زمان شکل می‌گیرد و تأثیرات انقلاب در این مسیر چه‌طور بوده است و بعد به همین بهانه نقبی به تاریخ 50 تا 60 ساله انقلاب زده شد.


روایت نیم قرن معاصر برای پاسخ به نسل نو انقلاب اسلامی


وی درباره حضور شهید اسکندری در حوادث مهم تاریخ انقلاب اسلامی گفت: این شهید دقیقاً هشت سال در جبهه دفاع مقدس شرکت داشتند، تمام تاریخ جنگ و دفاع مقدس، ترورهای منافقین، درگیری‌ها از اول انقلاب تماماً به صورت روایتی که شخص می‌بیند در رمان روایت می‌شود. این اثر به نظرم مقطعی از تاریخ معاصر کشور ایران است. شخصیتی به نام اسکندری، حتی مدافعان حرم و حتی وسیع‌تر از آن، انقلاب و اتفاقات، بهانه‌ای شد که نیم قرن از تاریخ معاصر را در این کار بیاوریم.


این نویسنده ابراز کرد: ویژگی دیگر رمان «کتیبه‌‌ی ژنرال» این است که سعی کردم زبان بومی فارس شیراز و زبانی که فراموش شده بود را در این کار زنده کنم که شاید بالای یک هزار تا دو هزار کلمه از زبان بومی در این کار استفاده شده است.


صحرایی ضمن بیان این مطلب که کتاب جوری نوشته شده که خواننده را خسته نکند، خاطرنشان کرد: با نثر و زبانی که خودم در کارهای قبلی از طنز استفاده می‌کردم در این کار هم تا حدودی استفاده شده است بنابراین اگر این اثر به خوبی معرفی و توسط مردم خوانده شود می‌تواند پاسخگوی خیلی از سؤالات باشد. می‌تواند پاسخگوی خیلی از سؤالات نسل چهار ما باشد که چرا انقلاب شد؟ و آیا انقلاب ما لازم بود؟


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب