دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1399 - 15:45
حدادعادل در تکریم و معارفه رئیس حوزه هنری:

حوزه هنری باید برای همه جامعه اثر هنری تولید کند/ در عرصه هنر باید جهش تولید داشته باشیم

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: مدیران باید قبول بکنند که همه افراد جامعه مثل ما فکر نمی‌کنند و ما باید برای همه اثر هنری تولید کنیم.
کد خبر : 498425
BQ4K8109.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پیش از ظهر امروز یکشنبه ۸ تیرماه آیین تکریم محسن مؤمنی شریف، رئیس سابق حوزه هنری و معارفه محمدمهدی دادمان در سمت ریاست حوزه هنری با اجرای رسالت بوذری در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.


در این مراسم سیدعباس صالحی، غلامعلی حداد عادل، حجت‌الاسلام محمد قمی، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، حجت‌الاسلام خاموشی، عزت‌الله ضرغامی و جمع کثیری از نویسندگان، هنرمندان و فرهیختگان حضور داشتند.


غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در بخشی از این مراسم اظهار کرد: حوزه هنری از نخستین فرزندان انقلاب اسلامی است. در دی ماه سال ۱۳۵۷ که احتمال پیروزی انقلاب قوت گرفته بود هر کسی به این فکر بود که بعد از پیروزی چه کار باید کرد. در آن هفته‌ها می‌شنیدیم که یک فکری برای تدبیر امور هنری بعد از پیروزی جوانه زده است.


وی ادامه داد: مقام معظم رهبری، طاهره صفارزاده، مرحوم فردی و چند نفر دیگر اندیشه حوزه انقلاب اسلامی را مطرح کردند و بعد از انقلاب شروع به کار کرد و در این چهل‌ویک سال انبوهی آثار مفید تولید کرده و نیروهای بسیاری تربیت شده و نقش پررنگی در هنر انقلاب ایفا کرده و رویش‌‌های زیاد و ریزش‌های کمی هم داشته است.


رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه برخی نکات کلی درباره هنر در انقلاب اسلامی را بیان می‌کنم. ۱۴ گزاره آماده کرده‌ام، ابراز کرد: بشر خدایی است و هنر و زیبایی را خدا آفریده و انسان از هنر جدا نیست. خداوند وحی خود را هم به صورت هنری بیان کرده یعنی خدا برای تبلیغ حرف و پیام خودش هنر را بهترین روش دانسته در واقع حقیقت بر بال هنر پرواز می‌کند.


حداد عادل عنوان کرد: انسان چه به صورت فردی چه به صورت اجتماعی بدون هنر نمی‌تواند زندگی کند. از ابتدای خلقت تا امروز هم اینگونه بود. نکته سوم این است که هر جامعه‌ای به هنر مثل بهداشت و سوخت و ... نیازمند است. هنر همراه همه جنبه‌های زندگی است.


وی در ادامه گفت: هر حکومتی در هر جای دنیا برای ایجاد آثار هنری باید تدبیر و تمشیت داشته باشد. در این شک نیست که کارهای هنری در انقلاب اسلامی باید شرعی باشد. اگر تولید هنری نداشته باشیم جامعه به سمت تولیدات هنری بیگانه خواهد رفت.


رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اذعان کرد: به لحاظ تاریخی بعد از مشروطه و دوره تجدد ما را از جنبه فرهنگی ضعیف خواسته‌اند و این ضعف همچنان ما را آزار می‌دهد. ما از ناحیه هنر در انقلاب اسلامی آسیب‌پذیریم و آسیب هم دیده‌ایم. مثلا موسیقی زیرزمینی و سریال‌های بیرون از مجاری رسمی منتشر و دیده می‌شود. باید در عرصه هنر یک جهش تولید داشته باشیم.


حدادعادل اشاره کرد: نکته مهم دیگر این است که مدیران باید قبول بکنند که همه افراد جامعه مثل ما فکر نمی‌کنند و ما باید برای همه اثر هنری تولید کنیم. یعنی مدیر باید بداند برای همه جامعه باید اثر تولید کند اما اثر هنری باید سالم باشد.


وی با بیان اینکه باید حوزه علمیه به کمک حوزه هنری بیاید و پاسخگوی مسائل جدید و مشکلات فقهی باشد، گفت: حوزه هنری باید عهده‌دار تولید آثار فاخر هنری باشد و برای سراسر کشور الگوسازی کند. همه کسانی که به وضع تئاتر و موسیقی و سینما انتقاد می‌کنند باید بدانند راه حل مسئله، حل مسئله است نه پاک کردن صورت مسئله. حوزه هنری برای حل مسئله تاسیس شده است نه پاک کردن صورت مسئله.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب