دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 تير 1399 - 08:00
معاون دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان با راه‌اندازی صنایع دریایی/ مدارس مهارتی در 3 گروه فعال می‌شوند

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس گفت: «به‌منظور راه‌اندازی صنایع وابسته به دریا در راستای توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان تفاهم‌نامه‌ای را با شرکت کشتیرانی فراساحل منعقد کرده‌ایم.»
کد خبر : 498209
IMG_0949.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ حوزه معاونت پژوهش و فناوری از کلیدی‌ترین حوزه‌های ستادی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و در زمینه گسترش پژوهش‌های بنیادی، کاربردی، ارائه خدمات علمی و مشاوره‌ای برای رفع نیازهای علمی ـ صنعتی جامعه، ارتقای جایگاه و موقعیت ملی و بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کند و مصمم است در راستای سیاست‌های پژوهشی کشور برای بروز و ظهور خلاقیت‌ها و کشفیات بسترسازی کرده و زمینه لازم را برای ارتقای سطح کیفی و کمّی فعالیت‌های پژوهشی، حل مسائل و دانشگاه کارآفرین مهیا کند.


خبرنگار آنا به همین مناسبت گفتگویی را با علیرضا سایبانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس درباره دستاوردها و فعالیت‌های پژوهشی این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:


آنا: ابتدا درباره دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس توضیح دهید.


سایبانی: دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس در چند ماه گذشته به واسطه شیوع کرونا چند دستاورد خوب داشته است. یکی از این دستاوردها ساخت دستگاهی است که هوا را بدون استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده معمول، ضدعفونی می‌کند. طرح این دستگاه را برای تأیید به معاونت علمی ریاست جمهوری ارسال کرده‌ایم.


ساخت صابون متشکل از الکل اکالیپتوس از دیگر دستاوردهایی است که خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد. محصول دیگر محلول ضدعفونی‌کننده است که مجوزهای لازم آن را دریافت کرده‌ایم و امیدواریم به‌زودی وارد عرصه تولید شود.


بیشتر بخوانید:


ساخت صابون ضد کرونا با سرکه چوب اکالیپتوس


از مدت‌ها پیش درصدد راه‌اندازی سرای نوآوری نیز بوده‌ایم و اسفند سال گذشته تقاضای خود را به سازمان مرکزی ارائه کردیم که خوشبختانه به‌تازگی در نشست شورای مدیریت دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج‌فارس و دریای عمان به‌عنوان نخستین سرا در استان هرمزگان با محور شیلات و امنیت غذایی تصویب شد.


به‌دلیل وجود کادر هیئت علمی و زیرساخت‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان فعالیت‌های خوبی در این زمینه انجام شده است که البته هنوز با سطح مطلوب فاصله داریم.


آنا: درباره تولید صابون اکالیپتوس بیشتر توضیح می‌دهید؟


سایبانی: این صابون در مرحله تولید اولیه بوده و به تجاری‌سازی نرسیده است. باید مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو برای آن اخذ شود؛ اما نمونه‌های آزمایشگاهی تولید شده است و هفته گذشته از این صابون رونمایی شد.


آنا: در حوزه مجلات پژوهشی و تحقیقات علمی و طرح‌های درون و برون‌دانشگاهی چه فعالیتی داشته‌اید؟


سایبانی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس یک نشریه علمی و پژوهشی در زمینه شیلات و آبزیان دارد و در واحد قشم نیز نشریه مدیریت را داریم. نشریه شیلات و آبزیان واحد بندرعباس مدت‌ها تعطیل بود و دلیل آن هم کم‌شدن تعداد دانشجویان در حوزه شیلات و محیط‌زیست در چند سال گذشته است.


طبیعتاً کم‌شدن تعداد دانشجو بر تعداد مقالات نیز تأثیر خواهد گذاشت، به همین دلیل نشریه شیلات و آبزیان واحد بندرعباس تعطیل شد؛ اما سال‌های گذشته در پی تغییر ساختار مجله برآمدیم، به‌طوری‌که هیئت تحریریه و هیئت علمی قوی‌تری را برای این نشریه در نظر گرفته و مجوز انتشار مجدد آن را از سازمان مرکزی اخذ کردیم.


به هر صورت شرایط کرونایی موجب به تعویق افتادن یک‌سری از پیگیری‌ها شد و شاید اگر این شرایط پیش نیامده بود، نخستین شماره‌ نشریه شیلات و آبزیان واحد بندرعباس را بهار سال 99 منتشر می‌کردیم.


درصدد هستیم برای سه رشته یا حوزه علمی مجلات تعریف کرده و آنها را فعال کنیم. علاوه‌بر این یکی از فعالیت‌های واحد بندرعباس در 6 ماه گذشته این بوده که مجوز فعالیت یک مرکز تحقیقاتی علوم دریایی و آبزیان که در شرف تعطیلی بود را اخذ کردیم و حتی رئیس جدید این مرکز فعالیت خود را آغاز کرده است.


امیدواریم مرکز تحقیقاتی علوم دریایی و آبزیان (وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس) به‌زودی فعالیت‌های تحقیقاتی خودش را آغاز کند. علاوه بر این، درصدد توسعه مرکز تحقیقات و پژوهشکده‌های وابسته برای 9 گروه رشته تحصیلی نیز هستیم.


آنا: آیا درباره راه‌اندازی مدارس مهارتی فعالیتی داشته‌اید؟


سایبانی: در حوزه مدارس مهارتی  فعالیت خود را آغاز کرده‌ایم و در سه گروه حسابداری، کامپیوتر و مدیریت مالی فعالیت خواهیم کرد. مأموریتی را به یکی از اعضای هیئت علمی محول کرده‌ایم تا پیگیر راه‌اندازی مدارس مهارتی باشد و امیدواریم در آینده نزدیک نخستین مدرسه مهارتی را برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس راه‌اندازی کنیم.


آنا: ظاهراً ارتباط خوبی با صنعت برقرار کرده‌اید و این با نگاه مسئله‌محوری به دست آمده، درست است؟


سایبانی: واحد بندرعباس بزرگ‌ترین مجموعه آموزش عالی استان هرمزگان است و توانسته‌ ارتباط بسیار خوبی با صنعت برقرار کند. توانسته‌ایم مسئله‌محور بودن دانشگاه را هم جابیندازیم و حتی نشست‌های خوبی را با صنایع برگزار کرده‌ایم و باید در آینده صنعت را به دانشگاه بیاوریم و در این راستا بحث ارتباط و تعامل با صنعت اهمیت بسیاری دارد.


آنا: و برای ارتباط مؤثر با دانشگاه نیازمند مدیران متخصص در حوزه صنعت و انرژی هستید.


کاملاً درست است. در این راستا شورای مدیریت دانش‌بنیان را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس تشکیل داده‌ایم و باید مدیران صنایع و کاردان در حوزه صنعت و به‌خصوص مرتبط با نفت، گاز و انرژی و دریا را به سمت دانشگاه جلب کنیم.


تفاهم‌نامه‌ای را نیز با شرکت کشتیرانی فراساحل برای راه‌اندازی صنایع وابسته به دریا برای توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان منعقد کرده‌ایم که موافقت اولیه‌ آن اخذ شده و اقدامات اولیه را از طریق شرکت شهرک‌های صنعتی استان هرمزگان برای بارگذاری زمین در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس انجام داده‌ایم، جانمایی نیز برای تعیین قیمت و ارزش‌گذاری  صورت گرفته که امیدواریم به قیمت حداقل ممکن این زمین را تهیه کنیم.


فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان در حوزه شیلات


در فاز بعدی توسعه صنایع دانش‌بنیان با محور دریا و صنایع دریایی را در حوزه انرژی و محدوده منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس مدنظر داریم که امیدواریم این مجموعه نیز در آینده‌ نزدیک راه‌اندازی شود.


آنا: در حوزه شیلات چطور. آیا فعالیتی در این زمینه دارید یا خواهید داشت؟


برای فعالیت در حوزه شیلات درخواست یک مزرعه‌ کرده‌ایم. فاز نخست مزرعه پرورش میگو به طول 20 هکتار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم است و 20 هکتار دیگر آن مزرعه تحقیقاتی و آموزشی است که به‌زودی راه‌اندازی می‌شود.


پیگیر اخذ زمین 160 هکتاری از طریق جهاد کشاورزی و اداره‌کل شیلات استان هرمزگان نیز هستیم که استاندار هرمزگان دستور آن را داده که در منطقه شرق استان هرمزگان (با شهر بندر 24 یا 25 کیلومتر بیشتر فاصله ندارد) واقع است.


زمینی هم برای کشت گلخانه‌ای و تولید بذر هیبریدی مدنظر داریم که بخشی از آن در شهرستان رودان است. بذرهای هیبریدی جزء محصولاتی است که از طریق واردات تأمین می‌شود و کلی هم ارزبری دارد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب