دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1399 - 15:44
هشدار سازمان ملل متحد؛

افزایش نرخ بیکاری و فقر موجب تغییر روش‌های قاچاق شده است

سازمان ملل متحد در آستانه روز جهانی مبارزه با قاچاق مواد مخدر با انتشار گزارشی نسبت به تشدید تبعات و خطر‌ات مرتبط با تجارت مواد مخدر به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا به کشورها هشدار داد.
کد خبر : 497996
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سازمان ملل متحد در آستانه روز جهانی مبارزه با قاچاق مواد مخدر با انتشار گزارشی نسبت به تشدید تبعات و خطر‌ات مرتبط با تجارت مواد مخدر به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا به کشورها هشدار داد.


در این گزارش از مواردی چون افزایش قابل پیش‌بینی ظرفیت قاچاق مواد مخدر، مصرف موادی پرضررتر از معمول و کاهش بودجه عمومی بخش سلامت و درمان به عنوان تبعات سنگین ناشی از تأثیر همه‌گیری بیماری کووید۱۹ بر تجارت موارد مخدر نام برده شده است.


دفتر مقابله با مواد مخدر و جرمِ سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود به مقایسه تأثیر بیماری همه‌گیر کووید۱۹ بر بازار مواد مخدر با تبعات بحران مالی سال ۲۰۰۸ اشاره کرده و نوشته است: «افزایش نرخ بیکاری و کاهش فرصت‌های اقتصادی زمینه سوق دادن فقرا و افراد آسیب‌پذیر را به سوی فعالیت‌های غیرقانونی مرتبط با مواد مخدر از جمله تولید و قاچاق این مواد فراهم می‌کند.»


مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در این گزارش یادآور شد: «بحران سلامت ناشی از همه‌گیری کووید۱۹ و کاهش رشد اقتصادی در حالی زمینه مصرف و قاچاق مواد مخدر را تشدید می‌کند که ظرفیت سیستم‌های بهداشتی و اجتماعی کشورها اشباع شده و جوامع درگیر با ویروس کرونا تمام توان خود را برای مقابله با بحران سلامت به خرج داده‌اند.»


این نهاد سازمان ملل همچنین نگران است که دولت‌ها در شرایط کنونی مجبور شوند از اعتبارات اختصاص یافته به پیش‌گیری از استعمال مواد مخدر و درمان مصرف‌کنندگان بکاهند و بودجه مبارزه بین‌المللی با قاچاق مواد مخدر را نیز کاهش دهند.


در گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرمِ سازمان ملل متحد از کشورها خواسته شده است تا همکاری و همبستگی بیشتری در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر و آسیب‌شناسی‌های مرتبط با تبعات مصرف و تجارت این مواد از خود نشان دهند و به ویژه از کشورهای در حال توسعه در این خصوص حمایت و پشتیبانی کنند.


سازمان ملل در این گزارش یادآور می‌شود که بسته شدن مرزها و اِعمال دیگر محدودیت‌های سخت‌گیرانه در دوره اوج شیوع بیماری کووید۱۹ علاوه بر کمبود مواد مخدر و افزایش قیمت آن در بازار زمینه‌ساز تولید و پخش موادی با کیفیت بسیار پایین و ضررهای بیش از معمول شده است.


قاچاقچیان مواد مخدر در این شرایط به خصوص برای انتقال کوکائین از آمریکای جنوبی به اروپا ترجیح می‌دهند بیشتر به مسیر‌های دریایی روی بیاورند. محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری کرونا همچنین سبب می‌شود تا تجارت آنلاین مواد مخدر از طریق «دارک‌ نت» و نیز فروش و ارسال این محصولات از طریق پست با افزایش قابل‌ملاحظه‌ای همراه شود.


این شرایط در حالی رقم می‌خورد که جهان در حال حاضر با دوره افزایش مصرف مواد مخدر به خصوص در کشورهای در حال توسعه روبرو است.


بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده حدود ۲۶۹ میلیون نفر در سراسر جهان سال ۲۰۱۸ میلادی اقدام به مصرف مواد مخدر کرده‌اند که این میزان ۳۰ درصد بیشتر از مصرف این مواد در سال ۲۰۰۹ بوده است.


ماری جوانا پرمصرف‌ترین ماده مخدر در سال ۲۰۱۸ بوده است به نحوی که حدود ۱۹۲ میلیون نفر در جهان مصرف‌کننده این محصول گیاهی بوده‌اند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب