دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 تير 1399 - 12:21
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران:

بسیاری از افراد درگیر با کرونا ناقلِ بدون علامت هستند

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: شرایط زمانی و بالینی نمونه‌گیری و نحوه ارسال نمونه‌ها به مرکز آزمایش در نتایج آزمایش کرونا مؤثر هستند.
کد خبر : 497399
D1737475T13555165(web)(b).jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سپیده اربابی بیدگلی داروساز و دکترای تخصصی سم‌شناسی و داروشناسی و رئیس انجمن مواد جهش‌زای زیست محیطی ایران در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» شبکه رادیویی گفت و گو با موضوع آزمایش‌های تشخیص کرونا، با اشاره به علائم بیماری کرونا، گفت: بسیاری از افراد درگیر با کرونا ممکن است ناقلِ بدون علامت باشند.
وی افزود: عدم وجود عفونت و علائم کرونا در یک شخص امکان اطلاع و پیگیری را از افراد سلب می‌کند. همه افراد دارای علائم کرونا باید غربالگری شوند، در فرآیند آزمایش و غربال‌گری کرونا اولویت با کسانی است که تظاهرات تنفسی و تب و سرفه خشک دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به شیوه آزمایش‌های کرونا، توضیح داد: در حال حاضر تست مخاط تحتانی یا فوقانی تنفسی، دارای اعتبار است، در حالی که تست‌های سرمی نیز در مسیر کسب اعتبار قرار دارند. این داروشناس تاکید داشت: تست NAAT (Nucleic Acid Amplification Test) بالاترین دقت را در تشخیص کرونا دارد. شرایط زمانی و بالینی نمونه‌گیری و نحوه ارسال نمونه‌ها به مرکز آزمایش در نتایج آزمایش کرونا مؤثر هستند.
اربابی بیدگلی با اشاره به آزمایش‌های آنتی‌بادی کرونا، اظهار کرد: آزمایش‌های آنتی‌بادی به طور اختصاصی ویروس کرونا را مورد بررسی قرار نمی‌دهند و به نوعی غربال‌گری اولیه محسوب می‌شوند. اگر تست‌های مختلف پاراکلینیکی نتایج کامل و کافی را در اختیار پزشک نگذارند، متخصص می‌تواند بنابر ارزیابی سی‌تی‌اسکن ریه در مرحله آخر وضعیت بیمار کرونایی را مشخص کند.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب