دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حرکت جهشی تولید مسکن برای پروژه‌هایی که تأمین زمین شدند

وزیر راه و شهرسازی گفت: برای پروژه‌هایی که تأمین زمین آن‌ها انجام شده سعی خواهیم کرد حرکت جهشی را انجام دهیم تا ساخت مسکن را در کشور تبدیل به یک جریان پایدار کنیم.
کد خبر : 497270
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت راه و شهرسازی، انبوه‌سازان و بازار تهاتر ایرانیان با بیان اینکه سازندگان همواره به عنوان ثروت‌های یک جامعه محسوب می‌شوند گفت: همواره این اراده در کشور وجود داشته که بتوانیم از ظرفیت و توان‌بخش خصوصی در حوزه ساخت‌وساز و مسکن استفاده کنیم.


وی ادامه داد: طبق تکلیفی که قانون اساسی برای ما تعیین کرده ساخت مسکن جز وظایف ذاتی وزارت راه و شهرسازی است و باید این وزارتخانه زمینه خانه‌دار شدن مردم را هموار و تسهیل کند.


اسلامی توضیح داد: سیاست وزارت راه و شهرسازی در این بخش روان و پا برجاست و ما سعی داریم که با اعتمادسازی که در بین سازندگان ایجاد می‌کنیم بتوانیم میزان تولید مسکن را در این بخش افزایش دهیم.


وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سعی داریم جریان تولید مسکن را در کشور پایدار کنیم گفت: دریک دوره زمانی مشخص سعی کردیم سیاست‌های این حوزه را تثبیت و تقویت کنیم و با تسهیل گری این بازار را به سمت تولید هدایت کنیم.


وی گفت: در راستای سیاست‌های مسکن مهر سعی کرده‌ایم که با اجرای طرح اقدام ملی مسکن راه خدمت به مردم و مسکن دار کردن اقشار ضعیف را ادامه دهیم بنابراین برای ما اهمیت دارد که با همکاری تمامی دستگاه‌ها اعتماد، حرکت و یک روند پایدار مسکن را در کشور فراهم کنیم.


اسلامی با اشاره به اینکه باید همه ما بدانیم که شرایط اقتصاد کلان کشور با توجه به ایجاد نوسان در بازارهایی مانند طلا، ارز و سکه تغییر کرده است، گفت: التهابی که هم اکنون در کشور ایجاد شده خارج از اختیار وزارت راه و شهرسازی است و ما تابع شرایطی هستیم که در حوزه اقتصادی کشور ایجاد شده است.


وزیر راه و شهرسازی گفت: ما با هجوم منابعی برای تأمین سرمایه مواجه شدیم و حفظ سرمایه خود بخود در این شرایط وضعیت را دچار بحران می‌کند و مردم باید بدانند که در همین شرایط پرالتهاب غفلت نکنند و از گرفتن تصمیمات هیجانی در این حوزه جلوگیری کنند.


وی گفت: باید سعی کنیم با تسهیل گری، ساخت‌وساز را تبدیل به یک جریان پایدار کنیم.


اسلامی با اشاره به اینکه طبق آمارهای ارائه شده در 4 تا 5 سال گذشته کف پروانه‌های صادره در کشور 300 هزار واحد مسکونی بوده و نیاز جامعه به بازار مسکن حدود 900 هزار پروانه ساختمانی است که از این میزان 200 هزار واحد مربوط به بخش روستایی و 700 هزار واحد هم مربوط به بخش شهری است.


وزیر راه و شهرسازی گفت: نیاز کشور هم اکنون با توجه به آمارهای ارائه شده 400 هزار واحد مسکونی است که ما سعی کردیم در قالب طرح اقدام ملی مسکن این نیاز جامعه را تأمین کنیم و علویه بر تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر در یک برنامه دوسالانه بتوانیم این واحدها را به بهره داری برسانیم.


وی بیان کرد: امروز با همه سختی‌هایی که وجود داشته سعی کردیم موانع بر سر راه طرح اقدام ملی مسکن را برطرف کنیم و بویجودآنکه کمبود منابع در این بخش وجود داشت این طرح‌ها را آغاز کردیم.


اسلامی با بیان اینکه مسکن مهر در بسیاری از استان‌ها به اتمام رسیده و ما جشن اختتامیه این واحدها را گرفتیم گفت: طبق آمارهای ارائه شده توسط اداره کل راه و شهرسازی استان تهران 320 واحد مسکن مهر به‌جز واحدهای شهرهای جدید تهران مشکل قضایی دارند و باید با همکاری دادستانی این واحدها تعیین و تکلیف شوند.


وزیر راه و شهرسازی گفت: 200 هزار واحد مسکن مهر در کشور به متقاضیان تحویل داده‌شده و 120 هزار واحد مسکن مهر هم آماده بهره‌برداری است و ما امیدواریم در آبان ماه امسال بتوانیم پرونده مسکن مهر در کشور را ببندیم.


وی یادویر شد: تعدادی از واحدهای مسکن مهر در کشور مشکل قضایی و حقوقی دارند که با همکاری دادستانی و کمک دستگاه‌های قضایی امیدواریم مشکلاتی که تعوینی‌ها ایجاد کرده‌اند را حل‌وفصل کنیم.


اسلامی اظهار کرد: 70 تا 80 هزار واحد مسکن مهر در این زمینه بلاتکلیف هستند که امیدواریم هر چه سریع‌تر مشکلات این واحدها هم برطرف شود.


وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تعدادی از واحدهای طرح اقدام ملی مسکن از همین ماه در استان‌های مختلف بهره‌برداری می‌رسد گفت: 400 هزار واحد در کشور کلنگ زنی شده بود که تعدادی از متقاضیان در این زمینه ثبت‌نام کردند که پالایش آن‌ها در حال انجام است و اراضی تعدادی از واجدان شرایط در شهرهای مختلف به ویژه در شهرهای کوچک مشخص‌شده و واگذاری به آن‌ها را آغاز می‌کنیم.


وی اظهار کرد: 400 هزار واحد مسکن ملی با نام و نشان در زمین‌های مرغوب تعیین و تکلیف شده و طبق تفاهم‌نامه‌هایی هم که با نیروهای مسلح، وزارت کار تعوین و رفاه اجتماعی و همچنین آموزش‌وپرورش در حوزه مسکن منعقد شده هم در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.


اسلامی ادامه داد: برای پروژه‌هایی که تأمین زمین آن‌ها انجام شده سعی خواهیم کرد حرکت جهشی را انجام دهیم تا ساخت مسکن را در کشور تبدیل به یک جریان پایدار کنیم.


وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه توجه ویژه‌ای به صنعتی سازی در کشور شده است گفت: صنعتی سازی به معنای انبوه‌سازی نیست بلکه باید در ایران همانند کشورهای توسعه‌یافته و با استفاده از امکانات و مصالح صنعتی و همچنین واحدهای پیش‌ساخته بتوانیم در طول مدت 50 تا 90 روز یک واحد مسکونی را به بهره‌برداری برسانیم که در این زمینه با همکاری مهندسان ایرانی این طرح‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و با استفاده از نقشه‌های دقیق و مهندسان مشویر انتظار داریم این طرح‌ها در کشور کلید بخورد.


وی افزود: انتظار داریم امروز با تفاهم‌نامه‌ای که برای ساخت 20 هزار واحد مسکن منعقد می‌شود بتوانیم از الگوهای صنعتی سازی استفاده کنیم.


اسلامی با اشاره به اینکه تولید و عرضه مسکن باید از یک روند متفویتی برخوردار باشد گفت: بخش ساختمان نقش محرکی در ایجاد اشتغال کشور دارد و ما باید سرمایه‌های راکدی که در کشور خوابیده را وارد حوزه مسکن کنیم البته وزارت راه و شهرسازی سعی کرده باعرضه زمین‌ها مرغوب این انگیزه را در بین سازندگان مسکن فراهم کند.


وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در شورای عالی مسکن و همچنین و ستاد اقتصادی دولت مباحث مختلفی را برای بازار مسکن مطرح کرده‌ایم، گفت: برای هموارسازی این مسیر سعی کردیم دو تا سه مانع اصلی در این زمینه برداشته شود که یکی از این موانع برداشته شده مربوط به سهم 25 درصدی صاحبان سهام در حوزه مسکن است که این 25 درصد بخشیده شده و از سوی دیگر برای صدور پروانه در بافت‌های فرسوده هم تخفیفاتی را برای سازندگان در نظر گرفته‌ایم.


وی گفت: خوشبختانه شهرداری هیچ طلبی از دولت ندارد و این خود می‌تواند در حوزه صدور پروانه‌های ساختمانی مؤثر باشد.


اسلامی با بیان اینکه تا کنون چندین بار اعلام کرده‌ایم که هر سازنده و یا انبوه‌سازی که دارای پروژه نیمه تمام و یا تمام شده دارد می‌تواند در قالب طرح اقدام ملی مسکن این واحدها را عرضه کند، گفت: وزارت راه و شهرسازی از این سازندگان و سرمایه‌گذاران پشتیبانی می‌کند تا تولید و عرضه مسکن از یک روند متفویتی برخوردار شود.


وی با اشاره به اینکه طبق آمارهای ارائه شده از ویاخر دهه 70 متوسط نوسازی بافت‌های فرسوده در کشور پیشرفت 50 درصدی داشته و ما از ویاخر سال 70 با حجم فرویانی از ملک‌های فرسوده و ریزدانه روبرو شده‌ایم.


وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: مردم باید برای نوسازی بافت‌های فرسوده خود انگیزه و اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و ما با پیگیری‌هایی که تا به امروز داشته‌ایم توانسته‌ایم اقدامات مؤثری را انجام دهیم.


وی توضیح داد: در سال 98 در سطح کشور 27 هزار نفر برای نوسازی بافت‌های فرسوده معرفی شده‌اند که از این تعداد 12 هزار نفر تاکنون تشکیل پرونده داده‌اند.


اسلامی افزود: زمین در بافت‌های فرسوده شهرها تأمین کرده‌ایم به طوری که در استان تهران 45 هزار واحد فرسوده جهت نوسازی معرفی شده‌اند.


وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: برای بافت‌های تاریخی هم اقدامات جداگانه‌ای را انجام داده‌ایم و ملاحظات خاصی را برای این واحدها در نظر گرفته‌ایم.


وی به منابع مالی بانک‌ها در سال گذشته اشاره کرد و گفت: حدود هزار هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک‌ها پرداخت شده که تنها 68 هزار میلیارد تومان از آن‌ها مربوط به بخش مسکن و ساخت‌وساز بوده که حدود 7 درصد از این تسهیلات را شامل می‌شود.


اسلامی گفت: با پیگیری‌های که صورت گرفت و مصوباتی که توسط بانک مرکزی ابلاغ شده بانک‌ها باید 20 درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن تخصیص دهند که اگر 50 درصد از این تسهیلات سال گذشته را حدود 500 هزار میلیارد تومان در نظر بگیریم باید 100 هزار میلیارد تومان از آن‌ها باید به بخش مسکن و ساختمان تخصیص یابد.


وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: باید از این میزان 50 هزار میلیارد تومان مربوط به مسکن باشد و 50 هزار میلیارد از آن هم به بخش ساختمان باشد.


وی در پایان گفت: با منابعی که مردم و انبوه‌سازان وارد حوزه مسکن می‌کنند امیدواریم حرکت‌های خوبی در بخش مسکن کشور اتفاق بیفتد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب