دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 تير 1399 - 23:20

چهار اتفاقی که هفته ترامپ را خراب کرد

هفته‌ای که گذشت از چند وجه برای ترامپ ناگوار بود و به نظر می‌رسد که چالش‌های سیاسی او دارد تشدید می‌شود.
کد خبر : 497055
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، هفته‌ای که گذشت از چند وجه برای ترامپ ناگوار بود و به نظر می‌رسد که چالش‌های سیاسی او دارد تشدید می‌شود.


با اینکه به نظر می‌رسد قطار سیاست از ایستگاه اعتراضات توده‌ای اخیر و خشونت‌های خیابانی ماه گذشته عبور کرده باشد، اما نه تنها دردسرهای جدیدی در افق پدیدار شده‌اند، بلکه بعضی از دردسرهای قدیمی نیز با شدت بیشتری بازگشته‌اند.


بحران پای ثابت ریاست‌جمهوری ترامپ بوده است، با این حال هفته‌ای که گذشت حتی با این استاندارد هم پرتلاطم محسوب می‌شود.


افزایش مجدد مبتلایان به کووید-۱۹


دونالد ترامپ روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای گفت که ویروس کرونا دارد "محو می‌شود"، که به نوعی تکرار صحبت‌هایش در ابتدای سال بود. او پیش از آنکه تعداد جان‌باختگان در آمریکا از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کند مدعی بود که همه‌گیری در نهایت "مثل یک معجزه" ناپدید خواهد شد.


اما اسناد و مدارک نشان می‌دهد که نه تنها این ویروس همچنان سلامت عمومی را در ایالات‌متحده تهدید می‌کند، بلکه سرعت شیوع آن‌هم دارد دوباره زیاد می‌شود.


رکورد مبتلایان به کووید-۱۹ در ۱۰ ایالت طی هفته گذشته شکسته شد، و ۲۳ ایالت هم شاهد رشد این آمار بودند. بسیاری از ایالت‌ها، از جمله تگزاس، فلوریدا و آریزونا همان‌هایی بودند که زودتر از بقیه فرمان خانه‌نشینی و تعطیلی مشاغل را لغو کردند. حالا مقامات بهداشت عمومی ابراز نگرانی کرده‌اند که این تصمیم نابهنگام بوده است.


اما چیز دیگری که کار را برای رئیس‌جمهور سخت‌تر می‌کند این است که این ایالت‌ها نقش مهمی در تعیین سرنوشت انتخابات نوامبر امسال بازی خواهند کرد.


مایک پنس، معاون ترامپ و رئیس کارگروه ویروس کرونا، در مقاله‌ای که روز سه‌شنبه برای روزنامه وال‌استریت ژورنال نوشت این نگرانی‌ها را رد کرد و گفت که وحشت پراکنی رسانه‌ها در "بزرگ شدن" این ترس نقش داشته است.


اما بعضی از مقامات ایالتی و محلی از همین حالا خواهان اعمال مجدد تمهیدات سابق شده‌اند تا بلکه بتوانند مانع از فروپاشی نظام درمانی این کشور شوند.


این تردیدها دوباره دارد بر اقتصاد آمریکا تأثیر می‌گذارد و شاخص بورس در هفته گذشته با فراز و نشیب شدید و قابل توجهی همراه بود، و آمار هفته‌ای بیکاران جدید همچنان بیشتر از یک میلیون نفر است.


ترامپ خواهان بازگشایی مجدد اقتصاد است و دارد برای از سرگیری تجمعات انتخاباتی خود در سالن‌های ورزشی بدون فاصله‌گذاری اجتماعی آماده می‌شود، لذا این خبر قطعاً به گوشش خوش نخواهد آمد.


شکست در دیوان عالی


یکی از وعده‌های اصلی او در انتخابات ۲۰۱۶ انتصاب قضات محافظه‌کار به ریاست دادگاه‌های فدرال بود. او در سه سال و نیم گذشته به این وعده عمل کرده است و بیش از ۲۰۰ قاضی جدید تعیین کرده است، از جمله دو قاضی دیوان عالی.


اما دیوان عالی در هفته‌ای که گذشت در دو پرونده مهم به زیان دولت رأی داد، اتفاقی که قطعاً برای  ترامپ خوشایند نیست. او بارها با افتخار از اصلاحات محافظه‌کارانه در دادگستری صحبت کرده است.



مورد بعدی به تلاش دولت برای قطع یکی از طرح‌های مهاجرتی زمان باراک اوباما مربوط می‌شد که وضعیت مهاجران غیرقانونی را به شرط کودک بودن در هنگام ورود به کشور به طور موقت عادی می‌کرد. دیوان عالی جلوی این کار دولت را هم گرفت.


نیازی به توضیح نیست که جناب رئیس‌جمهور اصلاً از این تصمیمات خوشش نیامد. او روز پنج‌شنبه با انتشار چند توییت مدعی شد که این کار مثل "شلیک مستقیم به صورت" محافظه‌کاران و جمهوری‌خواهان است. او حتی این شکست‌ها را شخصی نیز کرد و از "بی‌علاقگی" دیوان عالی به خودش گفت.


تأثیری که ترامپ بر دستگاه قضایی آمریکا گذاشته است جدی و طولانی‌مدت است، اما رئیس‌جمهور ترجیح می‌دهد که حامیان محافظه‌کارش حس ملموسی نسبت به این تغییرات داشته باشند، آن‌هم وقتی‌که به حمایت مشتاقانه آن‌ها تا روز انتخابات نیاز دارد.


پرده‌دری کتاب‌ها



چند ماهی می‌شود که صدای رعدوبرق خاطرات جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ایالات‌متحده، در دوردست‌ها به گوش می‌رسد و از سختی‌های پیش‌رو خبر می‌دهد. بعضی از آبدارترین قسمت‌های این کتاب هفته گذشته مثل صاعقه فرود آمد.


به نوشته  بولتون، به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهوری علاقه‌ای به جزئیات حکمرانی ندارد و از مسائل ساده سیاست خارجی بی‌اطلاع است. این کتاب پر است از حکایت و داستان.


بولتون می‌گوید که دونالد ترامپ به شی جینگ پین، رئیس‌جمهوری چین برای خرید محصولات کشاورزی آمریکایی فشار آورد تا بخت پیروزی خود در انتخابات را افزایش دهد، و در عین حال از برنامه چین برای ساخت اردوگاه‌های کار اجباری جدید برای مسلمانان اویغور حمایت کرد.


او همچنین اتهامی را که در روند استیضاح رئیس‌جمهور مطرح شده بود تأیید کرد. دموکرات‌ها مدعی بودند که رئیس‌جمهور می‌خواسته است با قطع کمک‌های نظامی به اوکراین به این کشور فشار بیاورد تا اطلاعات زیان‌آوری درباره جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، در اختیارش بگذارند.


البته ای‌ها مسائل جدیدی نیست. رسانه‌ها پر بوده است از منابع ناشناسی که اتهامات مشابهی به رئیس‌جمهور و دولتش وارد کرده‌اند.


اما  بولتون بلندپایه‌ترین مقام سابقی محسوب می‌شود که رسماً دست به این کار زده است و زمانش نیز - کمتر از پنج ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری - قطعاً برای ترامپ خوشایند نیست.


اما وضعیت او شاید از این هم بدتر شود. هفته گذشته خبر دیگری منتشر شد که حاکی از انتشار کتاب خاطرات مری ترامپ، برادرزاده رئیس‌جمهوری، بود که قرار است به زندگی خانوادگی او بپردازد و در ماه اوت روی قفسه کتاب‌فروشی‌ها برود.


به گفته ناشر، این کتاب توصیفی خواهد بود از "کابوس زخم‌ها، روابط ویرانگر، و ترکیب غم‌انگیز آزار و بی‌توجهی" که نویسنده به عنوان عضوی از خاندان ترامپ شاهدشان بود.


کتاب بولتون به گفته روزنامه نیویورک‌تایمز بیش‌ازحد طولانی، "بسیار خسته‌کننده و تا حدی جنون‌آمیز" است و احتمالاً برای آمریکایی‌های نوعی نخواندنی. اما بحث خانوادگی چیز دیگری است، لذا برادرزاده رئیس‌جمهوری ممکن است پول گزافی به جیب بزند و در این بین آبروی شخصی و سیاسی ترامپ را هم ببرد.


سقوط در نظرسنجی‌ها


کارزار انتخاباتی ترامپ دو هفته پیش با ارسال نامه‌ای به شبکه سی‌ان‌ان خواستار حذف یک نظرسنجی و عذرخواهی شد. نتایج این نظرسنجی نشان می‌داد که او ۴۱ درصد به ۵۵ درصد از جو بایدن، نامزد احتمالی دموکرات‌ها، عقب است؛ اختلافی ۱۴ درصدی.


تیم انتخاباتی آقای ترامپ اتهامات زیادی به این نظرسنجی وارد کرد، از جمله عدم بی‌طرفی و اجرای ضعیف.


از آن زمان به بعد اما چند نظرسنجی دیگر نیز منتشر شده است که بایدن در همه آن‌ها تقریباً به همین اندازه جلوتر از رقیب خود است. اگر رئیس‌جمهور بخواهد از همه این نظرسنجی‌ها شکایت کند، قطعاً سر وکلایش برای مدت زیادی گرم خواهد بود.


شکی نیست که روند مشهود در این نظرسنجی‌ها باید برای او نگران‌کننده باشد. او در اواخر ماه مه به طور متوسط ۵.۳ درصد از  بایدن عقب بود، اما این اختلاف حالا به ۸.۵ درصد رسیده است. همچنین میزان محبوبیت خالص او نیز از منفی ۵.۱ درصد در اواسط ماه مه به منفی ۱۲.۲ درصد رسیده است.


۶۷ درصد آمریکایی‌ها نیز می‌گویند که کشور در "مسیر غلطی" حرکت می‌کند - بالاترین حدش در دوران ریاست‌جمهوری  ترامپ.


این اعداد و ارقام برای رئیس‌جمهوری که باید در کمتر از ۵ ماه دیگر سراغ صندوق رأی برود اصلاً خوب نیست.


به نظر می‌رسد که همه‌گیری ویروس کرونا و اعتراضات گسترده به مرگ جورج فلوید - و واکنش دولت به آن‌ها - آینده سیاسی  ترامپ را تیره و تار کرده است.


در عین حال علائمی دال بر تأثیر این ضعف بر رقابت‌های کنگره وجود دارد که جمهوری‌خواه‌ها را بابت حفظ اکثریت سه نفره خود در سنا نگران کرده است و تسلط مجدد این حزب بر مجلس نمایندگان به نظر منتفی می‌رسد.


البته ترامپ هنوز زمان زیادی برای سازمان‌دهی مجدد دارد و اختلاف‌ها در ایالات مهم بسیار کمتر است. اما حداقل در حال حاضر او و حزبش دارند در جهت نادرستی حرکت می‌کنند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب