حال خراب «علمی کاربردی» در سطح اول آموزش کشور/ «امید» به چه میاندیشد؛ ادغام، اعلام ورشکستگی یا ادامه حیات؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، طی ماههای اخیر مراکز دانشگاه علمی کاربردی از هزار و 75 مرکز دانشگاهی به 600 مرکز رسیده است. به گفته محمدحسین امید، رئیس دانشگاه علمی کاربردی 475 مرکز متعلق به این دانشگاه بسته شده که وی علت حذف این مراکز را مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و بیکیفیتی اعلام کرده است.
پیش از این هم 60 هزار مدرس این دانشگاه از کار بیکار شدند که دلیل آن هم کیفیتسنجی اعلام شده بود.
بیشتر بخوانید:
آمار عجیب از میزان اشتغال دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی پس از فارغالتحصیلی
آمار پذیرفتهشدگان نهایی سال 98 دانشگاه جامع علمی کاربردی نشان میدهد که بیش از 80 درصد ظرفیت دورههای کاردانی و کارشناسی این دانشگاه خالی مانده است. در دوره کاردانی از 255 هزار ظرفیت تنها 44 هزار صندلی پر شده است و در دوره کارشناسی ناپیوسته از 264 هزار ظرفیت تنها 42 هزار دانشجو جذب شده است. مجموع صندلیهای خالی این دو دوره نشان میدهد که 433 هزار صندلی دانشگاه جامع علمی کاربردی بدون دانشجو باقی مانده است!
با یک حساب سرانگشتی میتوان دریافت که این دانشگاه در جریان خالی ماندن صندلیها حدود 400 میلیارد تومان متضرر شده و از ورودیهای امسال تنها میتواند حدود 70 میلیارد تومان درآمد کسب کند.
همانطور که رئیس این دانشگاه نیز اذعان دارد کیفیت دانشگاه علمی کاربردی باعث شده که دانشجویان آن به حداقل برسد. البته ادعای افت کیفیت تنها از سوی رئیس دانشگاه اعلام نشده و دانشجویان این دانشگاه نیز بر این امر صحه گذاشتهاند. پارسا که از فارغالتحصیلان دانشگاه علمی کاربردی به شمار میآید، درباره میزان مهارتآموزی در دوران دانشجوییاش به خبرنگار آنا میگوید: «برای اینکه بتوانم ارتقای شغلی پیدا کنم و مهارت بیشتری در حرفهام کسب کنم، وارد این دانشگاه شدم ولی متأسفانه انتظاراتم برآورده نشد و هیچ واحد عملی واقعی در این دانشگاه برگزار نشد تا مهارتی یاد بگیریم.»
بیشتر بخوانید:
تیغ تیز علمی کاربردی رگ مدرسان را زد/ تعدیل نیرو یا گزینش اساتید مسئله این است!
میلاد یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی از وضعیت نظم و برگزاری کلاسها در دانشگاه ناراضی است و به خبرنگار ما میگوید: «کلاسها در این دانشگاه خیلی منظم برگزار نمیشود و اساتید اغلب کلاسها را کنسل میکنند.»
حال باید منتظر ماند و دید با سرنوشت این دانشگاه به کجا ختم میشود؛ آیا «علمی کابردی» با وضعیت فعلی میتواند به فعالیت خود ادامه دهد یا اعلام ورشکستگی میکند و یا اینکه ناگزیر به ادغام با دانشگاهی دیگر میشود؟
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/