«از خانطومان تا بهشت» / مروری بر آثار انتشارات شهید کاظمی درباره مدافعان حرم
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ظهر یکشنبه این هفته بود که خبر انجام علمیات تفحص پیکر مطهر شهدای خانطومان و تعیین هویت پیکر مطهر هشت تن از شهدای ایرانی منتشر شد.
اما خانطومان کجاست؟
خانطومان نام روستایی است در «جبل سمعان» استان حلب که فاصله ۱۰ کیلومتری با بزرگراه حلب، دمشق دارد که همین موضوع یکی از دلایل مهمی است که خان طومان را مورد توجه قرار داده است.
سال 1395 در حالی که این منطقه تحت تسلط نیروهای جبهه مقاومت بود، آتش بسی کوتاه بین دو طرف داده میشود. در همین حین تروریستهای تکفیری از فرصت پیش آمده سوء استفاده کرده و منطقه را پس از بمباران و به شهادت رساندن تعدادی از رزمندگان مدافع حرم مازندرانی، تصرف میکنند.
پس از آن همچنان درگیریها ادامه پیدا کرد تا اینکه تنها چند روز پس از به شهادت رسیدن سردار حاج قاسم سلیمانی مجاهدان اسلام توانستند برای همیشه خاک این منطقه را از لوث وجود تکفیرهای وهابی پاک کنند و این قطعه از خاک سوریه در تاریخ گواه خونهای پاکی باشد که رویش به زمین ریخت.
انتشارات شهید کاظمی ناشر جهادی و پیشرو در حوزه مدافعان حرم، به صورت ویژه درباره واقعه خان طومان و شهدای خانطومان کتابهای متعددی را به چاپ رسانده که به همین مناسبت در ادامه به معرفی برخی از این کتابها میپردازیم:
۱. از حاج ابراهیم تا خانطومان
کتاب از حاج ابراهیم تا خانطومان که سید عبدالرضا هاشمی ارسنجانی نویسنده این اثر است. در این کتاب خاطرات داستانی از رشادت شهدای لشکر ۲۵ کربلا و حضور رزمندگان در ارتفاعات حاج ابراهیم و مبارزه با ضد انقلابها و در ادامه شرکت این رزمندگان و مدافعان در جنگ سوریه بر علیه داعش و نیروهای تروریستی تکفیری و دفاع از حرم اهل بیت سلام الله علیها، در دو فصل ناگفتههای حاج ابراهیم و تا خان طومان گردآوری شده است.
رزمندگان لشکر ۲۵ کربلا همگی پس از ارتفاعات سخت حاج ابراهیم برای دفاع از اسلام و حرمین راهی جنگ سوریه با تروریستهای تکفیری شدند و در کنار هم به فیض شهادت نائل شدند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: از میان تیر و ترکشهایی که از بیخ گوشمان زوزه میکشیدند میدویدیم و تنها آرزویمان رسیدن به یک سنگر بود، همین.
هرچه میدویدیم انگار نمیرسیدیم، لامصب انگار راه را کش میدادند.
یک لحظه با دیدن راهی که هر چه قدمهایمان را بلندتر میکردیم طولانیتر میشد، فریاد زدم:
یا حضرت زینب، یک سنگر نشانمان بده.
۲.از ام الرصاص تا خانطومان
از ام الرصاص تا خانطومان به نویسندگی مصیب معصومیان این کتاب روایت خاطراتی از شهدای ۸ سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم خانطومان و شرح خاطرات دفاع مقدس از جمله عملیات کربلای چهار در ام الرصاص وحماسه خانطومان در کشور سوریه برای مقابله با تروریستهای تکفیری که به دست شیرمردان مازندرانی رقم خورده است.
نویسنده سعی کرده تمام وقایع خانطومان را به رشته تحریر در آورد. متن مکالمات بیسیمی و عکسهای شهدا نیز پایان کتاب به ضمیمه آورده شده است.
۳ . برای زین أب
این کتاب به قلم سمیه اسلامی به نگارش در آمده به خاطرات زندگی شهید مدافع حرم محمد بلباسی، از کودکی تا شهادت میپردازد.
محمد بلباسی یکی از شهدای مدافع حرم است که در منطقه «خان طومان» سوریه حین مبارزه با تروریستهای تکفیری به همراه دیگر همرزمانش به درجه رفیع شهادت نائل شد و پیکر مطهرش بعد از چندین سال به تازگی به وطن بازگشته است.
وی، متولد ۱۳۵۷ و ولادت و بزرگ شدن سه فرزند خود را دید اما زینب او بعد از شهادتش در دفاع از حریم اهل بیت(علیهم السلام) در عملیات مستشاری در خان طومان سوریه، دیده به جهان گشود؛ زمانی که پدر، چشم از این جهان فروبست ولی دیدگان او نظارهگر این طفل از آسمانها است.
شخصیت چند بعدی محمد بلباسی، کتاب را خواندنی و قابل توجه کرده است. خواننده پس از خواندن این اثر، با مفهوم صحیح آتش به اختیار بودن و البته روحیه جهادی شهید در مقاطع مختلف از عمر کوتاه، اما پربرکتش آشنا می شود و می فهمد که اگر انسان از زمان خود به درستی استفاده کند و به هر اتفاقی در وقت و جایگاه خودش رسیدگی کند، دیگر هیچ چیز در زندگی، قضا نمیشود.
قطعا مخاطبین این کتاب پس از مطالعه آن با محمد بلباسی در زندگی شخصی اش، اردوهای جهادی، خادمی شهدا، جهاد با نفس، سرزندگی و نشاط در امور مختلف، سفرهای راهیان نور، مدیریت جهادی در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی و...، سفر به سوریه، و مواردی دیگر همراه خواهند شد.
اگر کسی قصد پاگذاشتن در مسیر تدریجی تکامل انسانی، همراه با سیره عملی را دارد، خوانِش کتاب «برای زِین اَب» را به او توصیه می کنیم.محسن بهاری رزمنده مدافع حرم که در حماسه خان طومان حضور داشت، نحوه شهادت شهید بلباسی را اینگونه روایت میکند:
شهید کابلی با اصابت خمپاره به شهادت رسید. شهید بلباسی که در مناطق عملیاتی راهیان نور همیشه با او بود، رفت که شهید کابلی را بیاورد، شهید بریری هم برای کمک به بلباسی رفت تا در میان تیر و ترکش تنها نباشد. وقتی پیکر کابلی را روی ماشین گذاشتند، با قناسه هر دو را از پشت زدند.
۴. کاش برگردی
این کتاب به قلم توانای محمد رسول ملاحسنی به نگارش در آمده است به زندگی نامه شهید مدافع حرم زکریا شیری از زبان مادر روایت میکند.
نویسنده این کتاب که قبلا با کتاب «یادت باشد» نگاهی عاشقانه به زندگی مدافعان حرم داشته است این بار در کتاب «کاش برگردی» در نگاهی تازه، داستان زندگی یکی از شهدای مدافع حرم را از زبان مادر شهید به روایت می نشیند و در صفحات مختلف نکات تربیتی یک زندگی ساده را با روایتی داستانی و جذاب تقدیم خوانندگان می کند.
کتاب یادت باشد پنجرهای عاشقانه بود برای از خود گذشتن و کتاب کاش برگردی پنجرهای مادرانه است برای از کجا آمدن. کاش برگردی روایت تربیت حمیدها و زکریاهای عصر ماست. شهید زکریا شیری که اهل قزوین بوده است از شهدای مظلوم خان طومان است که به تازکی پیکرش به میهن اسلای بازگشته است.
۵. شهید عزیز
این کتاب که به قلم مصیب معصومیان به نگارش در آمده است که به خاطراتی دلنشین و درسآموز از زندگی دلیر مردی که نگذاشت علاقهاش به دنیا و زرق و برقهای آن، بندی بر قدمهایش باشد و او را به مقصودش نرساند. شهید محمود رادمهر که از رزمندگان لشکر ۲۵ کربلا است و در خان طومان سوریه به شهادت رسیده است در این کتاب بر مبنای خاطرات دوستان، مادر و همسرش به خواننده معرفی میشود.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
جبهه الحاضر که بودیم وقت ناهار هرکس که می توانست خودش را به سفره ناهار یا شام می رساند. بچه های با صفایی بودند که وقتی دور هم می نشستند حال و هوای بی نظیری بین دوستان ایجاد می شد. محمود هم خودش را به سفره می رساند. وقتی می آمد با شوخ طبعی بی نظیری که داشت , جمع ما را گرم می کرد . گاهی از شوخی هایش آنقدر می خندیدیم که ریسه می رفتیم.
آن ایام موقع ناهار و شام به ما نوشابه های پپسی هم می دادندبرخی دوستان معتقد بودندکه این نوشابه ها تحت مالکیت صهیونیست ها است و استفاده از آن به نوعی حمایت مالی از اسرتئیل محسوب می شود.آنها تاکید می کردند پول این نوشابه ها تبدیل به گلوله می شود و به قلب مسلمانان فرو خواهد رفت. برای همین خودشان نمی خوردند و به دیگران هم توصیه می کردند از آنها استفاده نکنند. محمود با اینکه با نظر آنها موافق بود , گاهی سر به سرشان می گذاشت و وقتی سر سفره می آمد, به یکی از همسفره ای ها می گفت: « داداش ! یکی از اون پپسی های اصل اسرائیلی رو بده !».
آن را می گرفت و دربش را باز می کرد و سر می کشید و بعدش یک « سلام بر حسین !» بلند می گفت. بعدش هم خنده کنان می گفت : «چه حالی می دهد نوشابه اسرائیلی بخوری و آخرش بگویی سلام بر حسین علیه السلام!». با این حرف ها آنقدر ما را می خنداند که نمی فهمیدیم کی غذایمان را خوردیم.
۶. همسایه آقا
این کتاب که شهلا پناهی آن را به نگارش درآورده روایت زندگی شهید مدافع حرم(جاوید الاثر) علی آقا عبداللهی است که حاوی خاطراتی از دوران کودکی این شهید مدافع حرم و چگونگی ورود وی به بسیج و سپاه پاسداران و نحوه پیگیری او برای اعزام به سوریه و قرارگیری در صف مدافعان حر است.
در این کتاب علاوه بر اعضای خانواده این شهید، با دوستان و برخی از همرزمان وی نیز گفتوگو شده که در نهایت در قالب کتاب درآمده است. شهید مدافع حرم علی آقاعبداللهی، همزمان با ۲۳ دیماه سال ۱۳۹۴در مبارزه با عناصر تکفیری در منطقه خانطومان به شهادت رسید.
در قسمتی از کتاب آمده است:
اصرار داشت همراه ما بیاید و هرچقدر سعی کردیم مانعش شویم قبول نکرد و عاقبت با ما آمد. چند روز در منطقه عملیاتی بود که بعد قرار شد با شهید انصاری و یک رزمنده دیگر به نام آقای مجدم به خالدیه خان طومان بروند.اما طی راه به کمین تروریست ها می افتند و انصاری به شهادت می رسد. بعد از نماز مغرب و عشاء هوا تاریک می شود و گویا نیروهای سوری همراه شان هم فرار میکنند.
در این هنگام علی قصد می کند جلوتر برود. آقای مجدم می گوید ما که مهماتی نداریم. علی می گوید من دو نارنجک و پنج فشنگ دارم. چون در تاریکی مشخص نبود چه کسانی مقابل شان هستند، می گویند "لبیک یا زینب" که تروریست ها هم فریب می زنند و می گویند لبیک یا زینب، این دو به خیال اینکه نیروهای خودی هستند جلوتر می روند که در محاصره آنها می افتند. مجدم می تواند از محاصره فرار کند. اما علی می ماند و بعد از آن کسی او را نمی بیند. آخرین حرفی که از طریق بی سیم زده بود این جمله است: من گلوله خوردم. از آن لحظه دیگر کسی از علی خبری ندارد.
وی در تاریخ ۹۴/۱۰/۲۳درست ۳۱ روز پس از اعزام در منطقه خالدیه خان طومان به درجه رفیع شهادت نائل گردید و پیکر مطهر ایشان تاکنون بازنگشته است و همانطور که به حضرت زهرا«س» ارادت ویژهای داشت همانند ایشان بی نشان ماند.
7. حوالی عاشقی
این کتاب که به قلم مصیب معصومیان به نگارش در آمده است، روایت زندگی و خاطرات شهید مدافع حرم؛ مهندس حسن رجایی فر معروف به مرد خستگی ناپذیر خانطومان رابه تصویر کشیده است.
شهید رجایی فر، از جمله رزمندگانی است که از نسل سوم انقلاب اسلامی است و با حضور در میدان های علمی و عملی و با روحیه ای جهادی، در دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی و اطاعت از ولی امر مسلمین سر از پا نشناخت.
حضور در دفاع از مرزهای جغرافیایی سیاسی کشور در جنوب شرق و شمال غرب و به دنبال آن در دفاع از مرزهای اعتقادی به عنوان مدافع حرم در سوریه شرکت و افتخار جانبازی را کسب کرد. در مراحل بعدی حضورش در دفاع از حرم اهل بیت(ع) در نبرد خان طومان سال ۱۳۹۵ با حماسه سازی و خستگی ناپذیری، پس از رزم سنگین ۲۲ روزه در مناطق عملیاتی حلب، خان طومان مردانه جنگید و در روز پنجشنبه ۱۶/۲/۱۳۹۵ در عملیات ناجوانمردانه دشمن، در حالی که نیروها در زمان نه صلح و نه جنگ بودند مورد هجوم همه جانبه از جمله حملات انتحاری دشمنان احرارالشام، جیش الفتح، داعش و... قرار گرفتند و به همراه ۱۴ لاله خونین بال استان همیشه لاله خیز مازندران به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و پیکرش بعد از چند سال به تازگی به میهن اسلامی باز گشته اشت.
۸. حلب خان طومان پلاک ۲۵
این کتاب که شهلا پناهی آن را به نگارش درآورده، روایتی متفاوت از حماسه حضور لشکر عملیاتی ۲۵ کربلا در سوریه و یک اثر پژوهشی است که در قالب داستان از حماسه خانطومان، حضور و تأثیر یهود از صدر اسلام تا آزادی حلب را بیان میکند. نویسنده در طول کتاب سعی کرده با تطبیق تاریخ گذشته و وضعیت حال، راهی را پیش روی مخاطب باز کند تا با ریشه و خاستگاه پدیدهای به اسم تکفیر، وهابیت و سلفی که مولود جریان اسرائیلی است، آشنایی پیدا کند.
همچنین انتشارات شهید کاظمی زندگینامه برخی دیگر از شهدای مدافع حرم خان طومان را به چاپ رسانده است که با توجه به بازگشت پیکر مطهر این شهدای مظلوم به میهن اسلامی با شرایط ویژه عرضه مینماید. علاقمندان برای تهیه این کتابها و کتابهای دیگر از طریق درگاه اینترنتی انتشارات شهید کاظمی اقدام کنند.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/