دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

6 گام برای نوشتن نامه‌ای تاثیرگذار به همسر

بعد از اینکه به این نتیجه رسیدید که نوشتن نامه به همسرتان می‌تواند راه تازه ای برای حل مشکلات زندگی مشترکتان باشد، باید با نحوه نگارش چنین نامه هایی آشنا شوید.
کد خبر : 49635
به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان نوشت: توجه داشته باشید که اگر اولین نامه تان را به صورت اصولی ننویسید، شانس بهره بردن از آثار مثبت این راهکار را برای همیشه از دست خواهید داد. بنابراین اگر می خواهید نامه ای موثر و سازنده به همسرتان بنویسید، پیشنهاد می شود نکاتی را که در ادامه این مطلب مطرح می شود، رعایت کنید.

خودتان را درگیر ادبی نوشتن نکنید

در ابتدای نامه به همسرتان، به هدف خود که همان رسیدن به یک رابطه بهتر است، اشاره کنید تا او احساس نکند محاکمه ای در کار است. شما باید در ابتدای نامه با جملاتی مانند این «خوشبختی تو و احساس آن در زندگی مشترکمان برایم خیلی مهم است و به همین دلیل دست به قلم شده ام» به همسرتان ثابت کنید که او را دوست دارید. با این حال توجه داشته باشید که ممکن است در ابتدا، نوشتن کمی برای شما سخت باشد اما با انجام چندین و چند باره آن مهارت بیشتری به دست می آورید. ضمن آن که در طول نوشتن حواس خودتان را با جمله بندی های ادبی، زیبا نوشتن و ... پرت نکنید و در واقع هر چقدر طبیعی تر بنویسید، احتمال تاثیرگذاری آن بیشتر خواهد شد.

نامه تان را با تهدید شروع نکنید

هرگز و تحت هیچ شرایطی نامه خود را با تهدید و سرزنش کردن همسرتان شروع نکنید و حرف هایتان را به شکل دستوری بیان نکنید. به طور مثال نگویید که این آخرین فرصت تو است و اگر اصلاح نشوی، زندگی مشترکمان تمام خواهد شد یا حتما و حتما باید به این نامه و درخواست های من عمل کنی. همچنین مواظب باشید چهره استادی سختگیر را به خود نگیرید و همسرتان را زیر بمباران نصیحت له نکنید بلکه صادقانه و خالصانه ابتدا فقط احساس خود را درباره شرایط فعلی بیان کنید. همچنین در نوشتار هم مانند گفتار شیوه بیان و لحن شما بسیار موثر و تعیین کننده است. اگر لحن بازخواست کننده و پرخاشگر داشته باشید، نتیجه کار شما شکست و دور شدن از یکدیگر است.

همه مشکلات را با هم مطرح نکنید

قبل از نوشتن همه ایرادهای همسرتان که ممکن است فقط از نظر شما ایراد باشد، ابتدا چند مورد از ویژگی های خوب و رفتارهای قابل تحسینی را که همسرتان انجام می دهد، بیان کنید و به خاطر این رفتارها از او تشکر کنید. شما با همین کار، احساس خوب خود را به خاطر رفتارهای خوب همسرتان به او انتقال داده اید. همچنین به جای این که بخواهید همه مشکلات را یکباره مطرح و حل کنید، فقط یکی از مشکلات را که مهم تر است، مطرح کنید. در ضمن خواسته های خود را مستقیم، بدون حاشیه پردازی، بدون استفاده از چرا و با جملات مثبت بیان کنید. به طور مثال اگر می خواهید بگویید چرا وقتی در خانه هستی با من کمتر حرف می زنی باید بنویسید دلم می خواهد وقتی در خانه هستی بیشتر با من حرف بزنی.

اشتباهات خودتان را هم بپذیرید

بپذیرید که شما هم در زندگی مشترک اشتباهاتی داشته اید و شرایط فعلی زندگی مشترکتان فقط تقصیر عملکردهای نامناسب همسرتان نیست. بنابراین سهم خودتان را هم در اتفاقات و مشکلات زندگی مشترکتان ببینید و به صراحت در نامه تان بنویسید که به طور مثال در فلان قضیه من هم اشتباهاتی مانند ... داشتم. حتی اگر لازم بود، از رفتارهای اشتباه خود عذرخواهی کنید تا همسرتان هم به فکر دیدن اشتباهات خود و عذرخواهی بابت آن ها بیفتد. توجه داشته باشید که پذیرفتن اشتباهاتتان باعث می شود تا همسرتان تمایل و انگیزه شما را برای حل مشکلات درک کند و بپذیرد که شما فقط به دنبال پیدا کردن مقصر نیستید. همچنین اقرار به اشتباهات باعث می شود، شما با آگاهی و برنامه ریزی به گونه ای عمل کنید تا حداقل آن اشتباهات را تکرار نکنید.


هیچ گاه همسرتان را قضاوت نکنید

هنگام بیان احساسات هیچ گاه همسرتان را قضاوت نکنید و به طور مثال ننویسید که: «تو با این کار مرا ناراحت کردی!» بلکه بدون هیچ قضاوتی فقط احساس خود را بیان کنید و بنویسید: «من از این که شب ها دیر به خانه می آیی، ناراحتم!» این کار باعث می شود طرف مقابل، شما را بهتر درک کند و تمایل بیشتری برای کمک به شما داشته باشد. به طور مثال به نحوه بیان 2 احساس منفی خالی از هرگونه قضاوت و سرزنش توجه کنید. 1- احساس خشم: من از این که تو بیشتر زمان ها در کنار همکارانت هستی، عصبانی هستم. (نه این که تو با کارهایت من را عصبانی می کنی). 2- احساس غم: من احساس افسردگی می کنم. (نه این که تو من را افسرده کرده ای).


با احساس دوست داشتن تمامش کنید

تمام نامه هایی که به همسرتان می نویسید باید به احساس دوست داشتن ختم شود؛ اگرچه ممکن است در نامه از عصبانیت های خود هم گفته باشید و آن ها را با همسرتان در میان گذاشته باشید. همچنین می توانید در پایان هر نامه بنویسید که مشتاقانه منتظر دریافت پاسخ آن و شنیدن نظرات همسرتان هستید و تاکید کنید که خوشحال می شوید از خواسته های همسرتان هم مطلع شوید. توصیه پایانی هم این که بهتر است در حالی که یک جمله عاشقانه پشت نامه نوشته اید و با یک شاخه گل همراهش کرده اید آن را در زمانی مناسب که همسرتان خسته، عصبانی یا بی حوصله نیست به او بدهید یا جایی بگذارید که حتما خودش بردارد و نباید این چنین نامه هایی به دست غریبه و آشنا حتی فرزندانتان بیفتد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب