تنها راه مقابله با اقدام غیرقانونی کرهجنوبی مقابله به مثل است/ لزوم درک جایگاه کشورها در نظم بینالملل
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روابط میان ایران و کرهجنوبی پس از گرایش آشکار سئول به سمت آمریکا در ماجرای تحریمها و بلوکه کردن اموال ایران به سردی گراییده است، تا جایی که روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط در گزارشی مینویسد: یک سال بعد از توقف واردات نفت ایران از سوی کرهجنوبی که بهدنبال تصمیم دولت آمریکا و در راستای سیاست فشار حداکثری اعمال شد، اکنون اختلاف بر سر اموال بلوکه شده ایران بر روابط تهران و سئول سایه افکنده است.
بیشتر بخوانید:
کرهجنوبی حق ندارد اموال ملت ایران را به بهانه تحریمها بلوکه کند
در هفتههای اخیر مسئولان ارشد کشورمان فشار بر سئول را با هدف آزاد کردن اموال بلوکهشده افزایش دادند و از سیاست کرهجنوبی بهشدت انتقاد کردند و سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی گفت: مدتهاست پیگیر مطالبات از کرهجنوبی هستیم. متأسفانه کرهجنوبی بیش از نیم قرن رابطه خوب و صمیمی ما را دستخوش جریاناتی کرد که با دخالت کشورهای ثالث دچار خدشه میشود.
سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه
وی افزود: ملت و تجار ما و خود دولتیهای ما همواره رابطه خوبی با بخشهای مختلف در کرهجنوبی داشتند، اما تبعیت کورکورانه کرهجنوبی از آمریکا و بلوکه کردن اموال ایران در این کشور به بهانه فشارهای آمریکا قابل قبول نیست. تحریمهای آمریکا تصمیم خودسرانه کشوری است که قلدرمآبانه علیه کشور ما و دیگرانی که با ما ارتباط دارند، اعمال فشار میکند. متعجب نیستیم که عدهای زیر بار میروند؛ اما حق ندارند اموال ملت ایران را برای مدت مدیدی به این بهانه بلوکه کنند.
نوذر شفیعی، کارشناس امور شرق آسیا در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بینالملل گروه بینالملل خبرگزاری آنا درباره رویکرد سیاسی کرهجنوبی درقبال ایران گفت: چنین رفتارهایی تابع نظم سیاسی بینالمللی است که نحوه چینش کشورها در کنار یکدیگر را رقم میزند. بخشی از تعریف نظم سیاسی بینالمللی چینش کشورها در کنار یکدیگر هست که کرهجنوبی در این چارچوب در کنار ایالات متحده قرار گرفته، آمریکا و ارزشهای آمریکایی را بهعنوان قدرت هژمون پذیرفته و تبعیت از آمریکا را در چارچوب نظم سیاسی و بینالمللی درک کرده است.
نوذر شفیعی، کارشناس امور شرق آسیا
وی افزود: البته آمریکاییها نیز خدمات مؤثری برای آنها انجام میدهند که استقرار پایگاههای نظامی در کرهجنوبی یکی از این موارد است و اقدام حمایتی در مقابل تهاجمات کرهشمالی بهشمار میرود. بنابراین طبیعی است کرهجنوبی در نهایت زیر چتر سیاسی ایالات متحده آمریکا باشد و در چارچوب برنامههای آمریکا رفتار کند.
ادعای خلاف واقع تحریم بانک مرکزی
ابن کارشناس شرق آسیا درباره ادعای مقامات کرهجنوبی که تحریمهای بانک مرکزی ایران را عامل بلوکه کردن داراییهای کشورمان عنوان کردهاند، گفت: بانک مرکزی کشورها مستقل هستند و هیچکس نمیتواند بانک مرکزی یک کشور را تحریم کند. بنابراین ادعای کرهجنوبی که چون بانک مرکزی ایران بهوسیله ایالات متحده آمریکا تحریم شده است، ما نیز از آن تبعیت میکنیم، خلاف واقع است. در وهله نخست، اگر آمریکا بانک مرکزی ایران را تحریم کرده باشد، نفس این اقدام غلط و خلاف مقررات بینالمللی است. دوم، اینکه آمریکا در حال بسط دادن قوانین داخلی خود به عرصه بینالملل است، بنابراین این اقدام دومین نقض حقوق بینالمللی است که یک کشور بخواهد قوانین خود را به فراتر از سرزمین خودش تسری بدهد. سوم، اینکه کشورهایی که از چنین رفتاری (سیاست آمریکا) پیروی میکنند، رفتارشان خلاف مقررات بینالمللی است.
نوذر شفیعی عنوان کرد: از سه منظر مذکور رفتار کرهجنوبی در تحریم بانک مرکزی ایران خلاف مقررات بینالمللی است و علت اصلی آن، نه علتهای فنی، بلکه امور سیاسی و وابستگی سئول به ایالات متحده آمریکاست.
این کارشناس امور شرق آسیا درباره راهحل حقوقی پیگیری بلوکه شدن اموال ایران در کره جنوبی گفت: متأسفانه در روابط یا سیاست بینالملل، سیاست بر حقوق یا به عبارت دیگر قدرت بر حقوق غلبه دارد. ما در برابر کرهجنوبی فقط میتوانیم مقابله به مثل انجام دهیم. یعنی محدودیتهایی در مراودات خود با کرهجنوبی به وجود بیاوریم.
وی افزود: متأسفانه بهدلیل اینکه سیاست خارجی ما در چرخه بسته اتفاق میافتد، ابتکار عمل زیادی نداریم. نیمی از صنایع کشورمان را تولیدات شرکتهای کرهجنوبی همچون سامسونگ و سایر برندهای لوازم خانگی این کشور قبضه کرده است.
کرهجنوبی بخشی از رشد اقتصادی خود را مدیون ایران است، ولی بهراحتی در حالی که منافعش اقتضا کند یا زیر فشار قرار بگیرد، تغییر رویه میدهد.
نوذر شفیعی عنوان کرد: این به ضعف درک ما برمیگردد که نمیدانیم چینش کشورها در سطح بینالملل چگونه است. این کشورها همگی سرسپرده ایالات متحده آمریکا هستند و ما یا بهدلیل اجبار یا نداشتن درک کافی، تا جایی که بتوانیم با آنها مراودات دیپلماتیک برقرار میکنیم، به بازار فروشی برای محصولاتشان تبدیل میشویم، انرژی آنها را تأمین میکنیم و متأسفانه این موارد ناشی از درک نادرستی است که از سیاست خارجه داریم.
وی گفت: کشورها بر مبنای منافع ملی خود عمل میکنند. امیدوارم ما به این درک برسیم که با آزادی عملهایی که برای خود در عرصه روابط بینالملل به وجود میآوریم، بتوانیم منافع ملی خودمان را تعقیب کنیم. باید سیاست دیرینه و غلط گذاشتن تمام تخممرغهای خود در سبد یکی از کشورها و ترک بقیه کشورها را کنار بگذاریم. ما باید با کل جهان روابط متعادلی برقرار کنیم و روابط متعادلی داشته باشیم تا بهراحتی سرمایه و منافع کشور دچار آسیب نشود.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/