دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1399 - 00:08
آنا بررسی می‌کند؛

چگونه برای آزمون سراسری آماده شویم؟

فرصت باقیمانده تا آزمون سراسری روز به روز کم می‌شود و در این روزها باید نکات کاربردی برای پشت سرگذاشتن یک آزمون موفق را مدنظر داشت.
کد خبر : 495484

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، چند ماه منتهی به آزمون سراسری برای همه داوطلبان، دوران خاصی محسوب می‌شود و شیوه مطالعه در این مدت، در مقایسه با دوران پیش از آن، فرق می‌کند. داوطلبان بر اساس اینکه چقدر مطالعه کرده‌اند و چقدر آمادگی دارند باید برنامه‌ریزی کنند.


برای مرور خوب در این دوران باید نکاتی ازجمله نگاه به صفحات کتاب، مرور نکات و خلاصه‌برداری‌ها را مدنظر داشت.


به داوطلبان توصیه می‌شود که از پرداختن به مباحث جدید که هیچ‌گونه تسلطی نسبت به آن‌ها ندارند خودداری کنند. چراکه این رویکرد چیزی جز وقت تلف کردن نیست. حتی یادگیری مباحثی که داوطلبان در آن‌ها نقاط ضعف دارند در مدت کوتاه امکان‌پذیر نیست. مراحل لازم برای یک مرور موفق شامل مرور، رفع اشکال و تست‌زنی است. قطعاً در مدت کوتاه طی همه این مراحل امکان‌پذیر نیست.


با نزدیک شدن به روز برگزاری آزمون سراسری، ممکن است که تعدادی از داوطلبان، دچار اضطراب و استرس‌های کاذب شوند و همین موضوع می‌تواند تا حدود زیادی از سطح یادگیری داوطلبان، در مقایسه با گذشته، بکاهد.


شرایط خاص امسال باعث شده زمان برگزاری آزمون سراسری به مدت چندین هفته به عقب بیفتد، به همین دلیل، توصیه می‌شود که از یادگیری اولیه مباحث سخت و دشوار (مطالب استدلالی) در این روزها پرهیز شود.


حتی برای مطالبی که سخت هستند و قبلاً مطالعه شده‌اند و نیاز به مطالعه بیشتر دارند، باید زمان را در نظر گرفت که آیا می‌توان در این زمان باقی‌مانده و با توجه به برنامه‌ای که درنظرگرفته شده، این مطالب را دوباره مرور کرد یا نه؟ یا بهتر است که این زمان را به درس‌های دیگری اختصاص داده شود که آسان‌تر هستند، نیاز به مرور دارند و باعث پیشرفت بیشتر می‌شود.


یکی از کارهایی که می‌توان مخصوصاً در این یکی دو ماه پایانی باقی‌مانده تا کنکور انجام داد، این است که دروس حفظی مرور نهایی و تست‌زنی شوند؛ زیرا مطالب حفظی، بیشتر در حافظه کوتاه‌مدت می‌مانند و درنتیجه، پاسخگویی به تست‌های مربوط به این نوع مباحث، راحت‌تر می‌شود.


اگر زمان در این دوران، با توجه به حجم مطالبی که قبلاً مطالعه شده، کم است، باید زمان و مطالب خود را به‌خوبی مدیریت کرد. این مسئله به درایت داوطلبان بستگی دارد که توجه کنند کدام مطالب مهم‌تر هستند، کدام مطالب در بودجه‌بندی کنکور، سهم بیشتر یا کمتری دارند، کدام مطالب سخت و کدام‌ها آسان هستند. چون ارزش یک تست با تست دیگر، یکی است، پس می‌توان با خیال راحت، مطالبی را مرور و رفع اشکال کرد.


وقتی مطالبی مانند مرور خلاصه‌ها، فرمول‌ها، نکات مهم و خط کشیده در کتاب مطالعه شد و روی تست‌های مهم هر مبحث و رفع اشکال آن‌ها کار شود، بعد از آن می‌توان آماده زدن تست‌های سرعتی شد.


نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت، این است که باید زمان را در این دوران به‌خوبی مدیریت کرد؛ به گونه‌ای که برای هر درس، وقت متناسب با آن درس را در نظر گرفت؛ زیرا اگر وقت کم یا زیادی را برای خواندن دروس مشخص شود، باعث سردرگمی و اختلال در یادگیری خواهد شد یا اینکه درنهایت برای بعضی از درس‌ها، وقت کم خواهد آمد.


با این رعایت این نکات می‌توان آزمون بهتری را پشت سر گذاشت و داوطلبان می‌توانند بعد از خروج از حوزه‌های امتحانی از عملکرد خود خرسندتر باشند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب