دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1399 - 08:30
شریعتی در گفتگو با آنا:

کمیسیون‌های مجلس با سازوکار جدید تخصصی‌تر می‌شوند/ برگزاری کمیسیون‌های بهارستان از هفته آینده

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی از تغییر سازوکار کمیسیون‌های مجلس به منظور تخصصی‌تر شدن فرآیند حضور نمایندگان در آن خبر داد.
کد خبر : 494993
شریعتی.jpg

مالک شریعتی‌نیاسر، نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به روال قانونی مجلس برای تعیین تکلیف کمیسیون‌های تخصصی اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل اجرایی تبصره یک ماده 36 آیین نامه داخلی مجلس نماینده‌ها بر اساس سابقه، تحصیلات، فعالیت و همچنین عضویت در کمیسیون‌های تخصصی قبلی امتیاز کسب کرده و بر اساس امتیازبندی‌ها باید در کمیسیون‌های تخصصی حضور یابند.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این گونه نیست که هر نماینده‌ای بتواند بدون امتیاز دهی از سوی جدول امتیازبندی هر کمیسیونی را انتخاب کند، افزود: با رویکرد شکل گرفته به طور حتم این مجلس تخصصی‌تر از مجالس قبلی خواهد بود.


وی با بیان اینکه خوشبختانه فضا برای تخصصی شدن کمیسیون‌ها با حضور افراد متخصص شکل گرفته است، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه نمایندگان این دوره غالباً افرادی تحصیل کرده و از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی هستند سعی بیشتری برای حضور در کمیسیون‌های تخصصی خود دارند.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در گذشته بر حسب سابقه عضویت در کمیسیونی افراد به همان کمیسیون هدایت می‌شدند اما اکنون به این شکل نیست البته سابقه عضویت نمایندگان در کیمسیون‌های قبلی نیز مدنظر خواهد بود.


وی با بیان اینکه روز گذشته امتیازبندی‌ها نهایی شده و امروز به نمایندگان ابلاغ خواهد شد، گفت: نمایندگان ٣ روز کاری فرصت اعتراض دارند به نتیجه کمیسیون اعتراض کنند و بعد از آن جلسه روسای شعب در خصوص اعتراض‌ها تشکیل شده و تصمیم گیری نهایی انجام خواهد شد.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد:  از هفته بعد با تشکیل ارکان کمیسیون‌ها جلسات آن‌ها از سر گرفته خواهد شد.


به گزارش آنا، هریک از کمیسیون‌های تخصصی مجلس دارای وظایف و اختیاراتی از جمله: «بررسی طرح‌ها و لوایح ارجاعی و گزارش آن به مجلس شورای اسلامی»، «بررسی و تصویب آزمایشی طرح‌ها و لوایح و همچنین تصویب دائمی اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت طبق اصل ۸۵ قانون اساسی»، «رسیدگی به درخواست‌های تحقیق و تفحص»، «رسیدگی به سؤال نمایندگان از رئیس جمهور و وزیران»، «بررسی موارد ارجاعی از لوایح برنامه توسعه و بودجه سالانه به گزارش آن به کمیسیون تلفیق»، «کسب اطلاع از کم و کیف اداره امور کشور، دریافت و بررسی گزارش‌های عملکردی و نظارتی از اجرای قوانین مربوط به دستگاه‌های ذی‌ربط» و «تهیه گزارش موردی و سالانه در خصوص امور اجرایی دستگاه‌ها و نحوه اجرای قوانین به خصوص قانون برنامه توسعه و بودجه سالانه و ارائه نکات مثبت، منفی و پیشنهاد نحوه اصلاح آن و تقدیم گزارش به مجلس برای قرائت» هستند.


اما تا زمانی که ساختار کمیسیون‌های تخصصی شکل نگیرد، پارلمان نخواهد توانست به‌صورت قانونی وارد بررسی طرح‌ها و لوایح شود. از این جهت انتخابات کمیسیون‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب