دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نسخه فرهنگی‌ها برای مجلس/2 | کوروش زارعی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

روایت ناشنیده‌ای از دیدار اهالی تئاتر با مقام معظم رهبری/ نمایندگان مجلس یازدهم حساب «فرهنگ» و «هنر» را جدا کنند!

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با ذکر خاطره‌ای از دیدار هنرمندان با مقام معظم رهبری، مطالبه اهالی تئاتر از نمایندگان مجلس یازدهم را بیان کرد.
کد خبر : 494983
637139857366718344_lg.jpg

کوروش زارعی در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره دغدغه‌ اصلی اهالی تئاتر که باید توسط مجلس یازدهم پیگیری شود، گفت: هنرمندان حتماً باید از دولت، مجلس و قانونگذران مطالبه داشته باشند. این مطالبه جدی و اساسی ماست تا قوانینی وضع شود که هنرمندان بتوانند در فضایی مناسب فعالیت کنند.


وی اظهار کرد: هنرمندان بخش عمده‌ای از تاریخ‌سازی و فرهنگ‌سازی در کشور را به عهده دارند. آن‌ها هستند که می‌توانند زمینه‌ساز تحولات مثبت در عرصه‌های مختلف باشند.


 خواهش زارعی از نمایندگان مجلس


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری عنوان کرد: من به‌عنوان عضو کوچکی از جامعه هنری و خادم حوزه فرهنگ و هنر، از نمایندگان محترم مجلس یازدهم فقط یک خواهش دارم و آن این که  بحث فرهنگ و هنر را در بودجه‌ریزی و قانونگذاری‌ها جدا کنند.


وی در ادامه گفت: در سال‌های اخیر دیده‌ایم که قوانینی در ذیل «فرهنگ و هنر» وضع می‌شود و بودجه‌های کلان به سمتی می رود که اصلاً به هنر ربطی ندارد. افراد و مؤسساتی تحت عنوان هنر بودجه می‌گیرند که هنرمندان در آن‌ها  به اندازه سر سوزنی سهم ندارند.


زارعی افزود: خواهش من این است که نمایندگان مجلس و کمیسیون فرهنگی، قوانین و اعتبارات هنر را  جدا از فرهنگ ببینند. چون حوزه فرهنگ بسیار وسیع‌تر از  هنر است. سهم گمشده هنر را از فرهنگ تفکیک کنند تا  سر  هنر بی‌کلاه نماند.


 بیاناتی که باید سرلوحه قانونگذاری  مجلس قرار بگیرد


وی درباره توقع اهالی تئاتر از مجلس یازدهم نیز گفت: سال گذشته فرصتی دست داد تا همراه با جمعی از هنرمندان در یک جلسه خصوصی محضر حضرت آقا باشیم. این را برای اولین بار عرض می‌کنم؛ ایشان در آن جلسه فرمودند که من امشب در اینجا هستم تا حرف‌های شما را بشنوم و هر کاری که از دستم بربیاید، انجام دهم.


این بازیگر و کارگردان تئاتر عنوان کرد: بعد از این که همکاران و هنرمندان حرف‌هایشان را مطرح کردند. حضرت‌آقا قبل از شروع صحبت‌هایشان نکته مهمی را مطرح کردند؛ ایشان فرمودند: نهادهای حکومتی در قبال شما  دو وظیفه دارند، یکی این که از تئاتر حمایت مالی بکنند و دیگر این که برای فعالیت شما  فضا و مکان بسازند. این دو نکته دو معضل مهمی است که اهالی تئاتر سال‌ها با آن درگیر هستند. البته موارد دیگری را هم عنوان کردند و خواستار پیگیری نهادهای ذی‌ربط شدند، اما برای این دو کار اولویت قائل شدند.


 تئاتری که فراتر از منبر است را نجات دهیم


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور تصریح کرد: به نظر من نمایندگان مجلس یازدهم هم اگر ولایتمدار هستند که ان‌شاءالله هستند این دو جمله مقام معظم رهبری را سرلوحه کار خودشان قرار دهند. نتیجه این بودجه‌های ناچیز که به تئاتر اختصاص می‌یابد همین است که می‌بینیم تئاتر پر از ابتذال و سطحی‌نگری شده است. برای جذب مخاطب هر رفتار و گفتاری را روی صحنه تئاتر می‌بینیم آن هم تئاتری که قرار است  انسان‌ساز و  مربی جامعه باشد.


وی اظهار کرد: مجلس یازدهم حتماً باید  به لحاظ مالی و بودجه ای  فکری به حال تئاتر کشور بکند و آن را نجات دهد. با این بودجه‌ها نمی‌شود تئاتر کشور را اداره کرد. این فاجعه است که با این همه هنرمند توانمند و با تجربه و  جمع زیادی از فارغ‌التحصیلان هنرهای نمایشی جایگاه تئاتر در کشور این باشد که شاهدش هستیم. تئاتری که به تعبیر مقام معظم رهبری «منبر» و «فراتر از منبر» است و رسالت مهمی در تربیت اخلاقی و روحی جامعه دارد.


 انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب