دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رایگانی مطرح کرد؛

دلایل افزایش خودسرانه قیمت محصولات لبنی/ راهکار تعادل قیمت لبنیات چیست؟

سخنگوی سازمان تعزیرات در خصوص راهکار جلوگیری از افزایش خودسرانه قیمت‌ها گفت: در ابتدای هر سال با توجه به هزینه‌های تولید باید قیمت نهایی ۱۲ قلم کالای لبنی مشمول قیمت‌گذاری تعیین و اعلام شود تا تکلیف کارخانه‌ها و مصرف‌کننده‌ها مشخص باشد.
کد خبر : 494376
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات در برنامه گفت‌وگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص گرانی اخیر لبنیات تصریح کرد: طی یک ماه اخیر شاهد افزایش قیمت‌های خودسرانه در بخش لبنیات هستیم. به طور مثال قیمت هر کیلو شیر ۲۵۰۰ تومان است که با نرخ ۳ هزار تومان به دست کارخانه می‌رسد. مرجع قیمت‌گذاری سازمان حمایت است و باید به این حوزه ورود پیدا کند.


او در خصوص راهکار جلوگیری از افزایش خودسرانه قیمت‌ها گفت: در ابتدای هر سال با توجه به هزینه‌های تولید باید قیمت نهایی ۱۲ قلم کالای لبنی مشمول قیمت‌گذاری تعیین و اعلام شود تا تکلیف کارخانه‌ها و مصرف‌کننده‌ها مشخص باشد.


رایگانی بیان کرد: بخش زیادی از افزایش قیمت‌ها، مربوط به کالاهای لبنی مشمول قیمت‌گذاری نیست. در این بخش دست تولیدکننده باز است که طبق هزینه‌های سربار خود، قیمت نهایی کالا را افزایش دهد.


او ادامه داد: ۱۲ محصول لبنی از جمله انواع ماست و شیر و یک نوع پنیر مشمول قاعده قیمت‌گذاری می‌شوند و بیشتر افزایش قیمت‌ها مربوط به کالاهایی است که مشمول قیمت‌گذاری نیستند.


رایگانی تأکید کرد:دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار باید همان ابتدای سال افزایش قیمت ۱۲ محصول را مشخص کنند.


ضوابط قیمت‌گذاری در کالاهای آزاد از نرخ‌گذاری هم باید رعایت شود


در ادامه موسوی معاون سازمان حمایت در این خصوص تصریح کرد: تعداد اقلام کالاهای لبنی بالا است. کارگروه تنظیم بازار ۱۲ قلم کالای پرمصرف لبنی را مشمول قیمت‌گذاری کرده و هرگونه افزایش قیمت در این کالاها منوط به درخواست تولیدکنندگان و بررسی و تصویب تنظیم بازار است.


او افزود: امسال در این ۱۲ قلم کالا افزایش قیمتی نداشتیم اما به دلیل افزایش هزینه‌های تولید در دیگر اقلام لبنی افزایش قیمت وجود داشته است که البته در مواردی که غیرمنطقی و زیاد بوده آن را به انجمن‌های ذی‌ربط و واحدهای تولیدی اعلام کرده‌ایم.


موسوی تأکید کرد: تولیدکنندگان کالاهای لبنی غیر مشمول قیمت‌گذاری هم حتماً باید ضوابط عمومی قیمت‌گذاری را رعایت کنند و ما این موضوع را بررسی و رسیدگی می‌کنیم.


این مقام مسئول گفت: باید بررسی و مشخص شود قیمت قبلی هر محصول چه بوده و قیمت آن در چه بازه زمانی تغییر نکرده است. تولیدکنندگان باید در خصوص قیمت‌ها پاسخگو باشند.


افزایش شاخص‌های کلان اقتصادی دلیل گرانی لبنیات


باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در این خصوص گفت: وقتی شاخص‌های کلان اقتصادی در یک سال تغییر زیادی می‌کند حتماً اثرگذار بر واحدهای تولیدی خواهد بود.


او افزود: شرایط طوری شده که تولیدکنندگان ناچارند آن بخش از کالاهایی که مشمول قیمت‌گذاری نیستند را گران کنند تا از حاشیه زیان بیرون بروند.


باکری بیان کرد: در شرایط نرمال اگر افزایش قیمت ۱۲ کالای لبنی مشمول قیمت‌گذاری در ابتدای سال رخ دهد، روی بقیه کالاها افزایش قیمت کمتری ایجاد می‌شود.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب