شکست کنفرانس بینالمللی حامیان مالی یمن در عربستان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از الجزیره، کنفرانس بینالمللی اهداکنندگان مالی که توسط عربستان سعودی و با حضور سازمان ملل متحد حمایت میشود، نتوانست بودجه لازم برای تأمین نیازهای بشردوستانه یمن را در ماههای آینده جمعآوری کند. این در حالی است که امارات متحده عربی هیچ سهم مالی در این زمینه اعلام نکرده است، انصار الله یمن میزبانی ریاض از این کنفرانس را یک سرمایهگذاری در خون یمن دانستند.
این همایش روز سهشنبه در ریاض توسط یک حلقه تلویزیونی با حضور بیش از 130 کشور اهداکننده و نهادهای بینالمللی برگزار شد. سازمان ملل متحد اعلا کرد که شرکتکنندگان در این کنفرانس یک میلیارد و 350 میلیون دلار کمک بشردوستانه به یمن تعهد کردهاند، درحالیکه دبیر کل سازمان ملل متحد آنتونیو گوترش میگوید سازمانهای امدادی بینالمللی بودجه موردنیاز برای پوشش کمکهای بشردوستانه به یمن را از ژوئن تا دسامبر، 2 میلیارد و 400 میلیون دلار تخمین زدهاند.
الجزیره همچنین به نقل از آسوشیتدپرس نوشت: این در حالی است که تعهدات مالی اعلامشده نیمی از 2 میلیارد و 600 میلیون دلار وعده دادهشده توسط اهداکنندگان بینالمللی در همایش سال گذشته است.
در این کنفرانس، عربستان سعودی تعهد کرده است که 500 میلیون دلار بپردازد که این بزرگترین تعهد مالی در این کنفرانس بوده است (درحالیکه هزینه جنگ نظامی در یمن روزانه 200 میلیون دلار برای عربستان هزینه برداشته است). از سوی دیگر، امارات متحده عربی - شریک عربستان سعودی در ائتلاف علیه یمن که از سال 2015 در یمن میجنگد- در این کنفرانس هیچ سرمایهگذاری نکرده است.
سایر سرمایهگذاریهای کشورها در این کنفرانس به شرح ذیل است: آمریکا 225 میلیون دلار، انگلیس 200 میلیون دلار و آلمان 125 میلیون دلار تعهد کرده است.
توقف 20 برنامه بشردوستانه در یمن
پیش از کنفرانس اهداکنندگان مالی در یمن، سازمان ملل هشدار داده بود که در صورت عدم تأمین بودجه موردنیاز برای مقابله با بحران در این کشور، ازجمله شیوع ویروس کرونا و سایر اپیدمیها و همچنین فروپاشی سیستم اقتصادی، حدود 20 برنامه از برنامههای بشردوستانه این نهاد در یمن متوقف خواهد شد.
سلامتی یمنیها به دلیل جنگی که بیش از پنج سال در یمن جریان داشته با خطر روبهرو شده است. دبیر کل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش از جامعه جهانی خواسته است تا قبل از وخیمتر شدن اوضاع بشردوستانه در این کشور، اقدامات فوری را برای کمک به مردم یمن انجام دهند. مارک لوکوک، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه هشدار داد که در صورت عدم یاری کمکهای لازم بشردوستانه، شاهد تعداد زیادی مرگومیر در یمن در دوره آتی خواهیم بود.
وزارت امور خارجه کویت نیز تصریح کرد که کنفرانس اهداکنندگان، ابتکاری در میان تلاشها باهدف بسیاری از حمایتهای بینالمللی برای کاهش بحران دشوار بشردوستانه در یمن است.
یکی از رهبران انصار الله یمن، (عبدالملک العجری) در این زمینه گفت: عربستان سعودی فشارهای زیادی را به سازمان ملل متحد برای سازماندهی و میزبانی کنفرانس اهداکنندگان اعمال کرد.
وی در اظهارات مطبوعاتی بیان کرد: با بیان اینکه سازمان ملل در پاسخ به فشار عربستان خطا کرده است و این کنفرانس به "فصلی برای سرمایهگذاری در خون یمنیها" تبدیلشده است، افزود: سازمان ملل متحد بهجای فشار آوردن به کشورهای مهاجم برای متوقف کردن جنگ، سعی داشت چهرهای انسانی به جنگ بدهد. وی افزود: عربستان سعودی سعی دارد با سازماندهی و میزبانی کنفرانس اهداکنندگان، تغییر شکلی ظاهری داشته باشد و چهره انسانی جدیدی از خود ارائه کند.
بهجای کمک مالی، جنگ را متوقف کنید!
وی همچنین عنوان کرد: اگر ابتکار عمل واقعی وجود داشته باشد، ابتدا باید جنگ تهاجمی عربستان سعودی علیه مردم یمن متوقف شود و سپس این بهعنوان نقطه ورود طبیعی برای هرگونه تلاش بشردوستانه که "کشورهای متجاوز" ممکن است در آن نقش داشته باشند، در نظر گرفته خواهد شد.
در همین زمینه، سخنگوی انصار الله یمن (محمد عبدالسلام) در بیانیهای که توسط خبرگزاری المسیره یمن منتشر شد، گفت: متوسل شدن به برگزاری کنفرانس اهداکنندگان با توجه به ادامه وضعیت تجاوز و محاصره که توسط عربستان سعودی در حال رقم خوردن است، فرار از ریشه مشکلات است.
در این کنفرانس همچنین نخستوزیر دولت مستعفی یمن (معین عبدالملک) طی سخنرانی در این کنفرانس اظهار کرد کشور وی با بحران شیوع ویروس کرونا در یک وضعیت بحرانی اقتصادی و پایینترین سطح آمادگی برای بخش پزشکی روبروست.
عبدالعزیز جباری، مشاور رئیسجمهور مستعفی یمن نیز با بیان نتایج کنفرانس اهداکنندگان، اظهار کرد: کمکهای مالی ناشی از چنین همایشهایی در میدان عمل قابلمشاهده نیست. این درحالیکه است که درگیری در جنوب یمن بین شورای انتقالی جنوب تحت حمایت امارات و نیروهای منصور هادی تحت حمایت عربستان به اوج خود رسیده است.
کرونا، جنگ، محاصره… باعث شده است که چنین کنفرانسهای در عمل هیچ التیامی برای دردهای یمنیها نداشته باشد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/