دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 فروردين 1399 - 10:00
آنا بررسی می‌کند؛

5 سال جنگ یمن چه خسارت‌های اقتصادی برجای گذاشته است؟

پنج سال جنگ تحمیل شده بر ملت یمن از سوی پادشاهی سعودی و متحدانش در قالب ائتلاف عربی بر اقتصاد یمن تأثیرات مخربی گذاشته  است.
کد خبر : 481899
n82828489-72173605.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، آمارهای تکان‌دهنده‌ای که رسانه‌های عربی در زمینه وضعیت نابسامان اقتصاد یمن منتشر کردند نشان می‌دهد از 28 میلیون جمعیت یمن 26.5 میلیون نفر به لوازم اصلی زندگی نظیر آب آشامیدنی، مواد غذایی، برق و خدمات بهداشتی و آموزشی دسترسی ندارند.


همچنین 24 میلیون نفر به کمک‌های انسان دوستانه نیازمند هستند، 12 میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز فوری دارند.


بیشتر بخوانید:


کشته و زخمی شدن ۸۰ نظامی سعودی در مأرب یمن


روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی نوشت که 85 درصد از مردم یمن در فقر به سر می‌برند، میزان بیکاری به 67 درصد رسیده و این در حالی است که 50 درصد اقتصاد این کشور از بین رفته است.


محاصره اقتصادی  یمن از سوی ائتلاف عربی موجب نبود نقدینگی برای فعالیت‌های اقتصادی شده و 187 درصد از ارزش پول ملی در سال‌های جنگ کاهش یافته است.


جنگ یمن


کودکان، قربانی جنگ یمن


کاهش نقدینگی و افزایش تورم


در حالی که جنگ یمن تورم 45 درصدی در این کشور به وجود آورده، درآمد خانوارها 55 درصد کاهش یافته است. همچنین 1.2 میلیون نفر (معادل 22 درصد) از کارمندان دولت به دلیل زندگی در مناطق محروم از دریافت حقوق محروم هستند. این سیاست به طور مستقیم بر زندگی 4.7 میلیون نفر تأثیرگذار بوده است.


اقتصاد یمن در پنج سال اخیر بیش از 99 میلیارد دلار خسارت دیده، تولید ناخالص داخلی میان سال‌های 2015 تا 2019 بیش از 46 درصد و درآمد افراد 52 درصد کاهش داشته است. درآمدهای دولت یمن نیز شاهد کاهش 71 درصدی بوده است.


علاوه بر این، در پنج سال اخیر درآمدهای ارزی دولت از 18.6 میلیارد دلار در سال به 8 میلیارد دلار کاهش یافته است.


جنگ، کرونا و دردهای پنهان


جنگی که از مارس ۲۰۱۵ میلادی در یمن با تجاوز ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان آغاز شده، جان ده‌ها هزار نفر را گرفته و حملات هوایی روزانه جنگنده‌های ائتلاف عربی خسارت بزرگی به زیرساخت‌ها ازجمله زیرساخت‌های بخش بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها زده است.


حمله موشکی یمن


حمله موشکی انصارالله به ائتلاف سعودی


بیمارستانی اصلی در شهر صنعا، پایتخت یمن با شناسایی یک مورد مشکوک به کروناویروس، خود را برای مقابله با موارد احتمالی ابتلا به این ویروس آماده کرده است.


به گفته منابع آگاه، این بیمارستان تنها مرکز پزشکی در پایتخت یمن است که می‌تواند پاسخگوی نیاز مبتلایان به ویروس جدید باشد، اما بخش قرنطینه بیمارستان تنها ۳۰ تخت دارد که از این میان ۶ تخت مخصوص بیمارانی است که در وضعیت وخیم به سر می‌برند.



سازمان صلیب سرخ  جهانی گزارش کرد یمنی‌ها در سال ۲۰۱۹ از مشکل گرسنگی و سوء تغذیه رنج می‌بردند و ۳.۲ میلیون زن و کودک همچنان به سوء تغذیه شدید دچار هستند.



اما مشکل از این نیز وخیم‌تر می‌شود زمانی که خبرها از حمله جنگنده‌ها حتی به مراکز قرنطینه حکایت دارد. «ضیف الله الشامی»، سخنگوی دولت نجات ملی یمن پیش‌تر در سخنانی از حمله جنگنده‌های ائتلاف سعودی به ساختمان قرنطینه ای در شهر «الطلیف» در استان حدیده خبر داده و گفته بود که ائتلاف سعودی مقصر شیوع احتمالی ویروس کرونا در یمن خواهد بود.


وزارت بهداشت یمن هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا در جهان، از سازمان‌های بین‌المللی خواست به وظیفه خود برای کمک به یمن با هدف تجهیز بیمارستان‌ها به امکانات تنفس مصنوعی در مقابله با شیوع کرونا عمل کنند.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب