«خروج» ناطقیها از دولت روحانی/ دولتی ائتلافی که دستاوردش «تقریباً هیچ» بود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، یک استعفای دیگر در دولت تدبیر و امید رخ داد. محمدعلی شهیدی محلاتی از روحانیون نزدیک به حسن روحانی از ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران استعفا داد. او که از دوستان قدیمی روحانی به شمار میرود از سال 1392 تاکنون معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید بود.
محمدعلی شهیدی محلاتی (زادهٔ 1328 محلات) است. وی در دوره سوم مجلس شورای اسلامی نماینده محلات بود و در فاصله سالهای 1385 تا 1388 بهعنوان معاون کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه فعالیت میکرد. مدتی نیز معاون کمیته امداد امام خمینی(ره) و در زمانی مسئول کمیته منطقه 11 تهران بود.
او که پیوند خوبی با نهادهای نظامی و انتظامی داشت٬ مدتی به شهربانی منتقل و مسئول نشریه پلیس شد.
اما استعفای شهیدی از دولت آن هم به دلیل بیماری یک روی سکه این ماجراست. روی دیگر این استعفا به خروج آخرین سهمیه ناطق نوری از دولت حسن روحانی هم مربوط میشود. البته شهیدی از یک سال گذشته تاکنون بیمار بوده و حضور بسیار کمرنگی هم در صدر مدیریت بنیاد شهید داشته است.
برخی از کارشناسان به عملکرد او در بنیاد شهید انتقادهای زیادی وارد میکنند. بدهیهای انباشتهشده بنیاد شهید، ماجرای اختلاس در بانک دی و تعویق وام و تسهیلات ایثارگران و خانوادههای شهدا، بخشی از انتقادات به این روحانی 71 ساله است. محلاتی در ایام تبلیغات ریاست جمهوری مسئولیت کمیته روحانیت ستاد انتخاباتی روحانی را بر عهده داشت.
بر اساس این گزارش؛ دولت حسن روحانی در سال 1392 با ائتلاف و حمایتهای هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری، سید محمد خاتمی و سید حسن خمینی شکل گرفت. به همین دلیل بعد از روی کار آمدن شیخ دیپلمات سهمهای این افراد هم به آنها داده شد. در همین مورد برخی از افراد نزدیک به راست سنتی و طیف روحانیت مبارز نزدیک به ناطق نوری هم سهمی در دولت تدبیر و امید گرفتند.
عباس آخوندی و شهیدی محلاتی که هر دو باجناق ناطق نوری هستند در دولت مسئولیت گرفتند. البته به غیر از این دو نفر باید علوی را هم در زمره افراد نزدیک به ناطق نوری در راست سنتی به شمار آورد.
عباس آخوندی که بعد از اختلاف با حسن روحانی و انتقادهای شدید درباره مدیریت آخوندی در وزارت راه و شهرسازی در یادداشتی تلگرامی از دولت استعفا داد و بعدها بهشدت از روحانی در زمینه اقتصادی انتقاد کرد. آخوندی از اعضای راست سنتی و لیبرال دولت روحانی بود. او خودش را برای شهرداری تهران نامزد کرده بود؛ اما در رقابتی نزدیک در مقابل پیروز حناچی بازنده شد.
محلاتی هم که عمر رفاقتش با حسن روحانی به دهههای قبل بازمیگردد، از افراد نزدیک به ناطق نوری و حسن روحانی در جامعه روحانیت مبارز یا همان طیف راست سنتی هستند که ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران را برعهده گرفت.
سال گذشته او به دلیل وجود بیماری ریوی و ضرورت انجام عمل جراحی برای خارج کردن غده از ریههایش در بیمارستان بستری شد و حتی بعد از انجام عمل جراحی برای تکمیل شدن فرآیند درمانی، مدتها تحت نظر پزشکان قرار گرفت؛ لذا با توجه به شرایط جسمانی حجتالاسلام شهیدی و احتمال خروج او از رأس بنیاد شهید و امور ایثارگران، این احتمال به دفعات مختلف تکذیب شد.
حال به نظر میرسد روند خروج سهمیه ائتلافی ناطق نوری از دولت حسن روحانی شتاب گرفته و تنها علوی از این طیف در دولت حسن روحانی باقی مانده است. البته شاید این استعفاها به دلایلی نظیر بیماری و خستگی باشد، ولی نمیتوان پایان حضور ناطقیها در دولت روحانی را هم نادیده گرفت. ناطق نوری هم به شخصه از سال 1384 تاکنون از روند مدیریت در سیاست کنارهگیری کرده است و برخی پیشنهادها برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و 92 را نپذیرفت و اخیراً هم زمزمههای مبنی بر مسئولیت در شورای عالی امنیت ملی شنیده میشد که توسط او تکذیب شد.
گزارش از محمدعلی حسننیا
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/