دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 خرداد 1399 - 13:00

تظاهرات سراسری آمریکا چه تأثیری بر انتخابات 2020 دارد؟ / تلاش دموکرات‌ها برای جلب رأی اقلیت‌ها

راهبردنویسان جمهوری‌خواه و رئیس‌جمهور آمریکا امیدوارند بتوانند از تظاهرات سراسری در این کشور به سود خود استفاده کنند و ترامپ بتواند بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود.
کد خبر : 493988
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، گرچه تظاهرات سراسری در آمریکا که به‌دنبال قتل جورج فلوید، جوان سیاه‌پوست آمریکایی به‌وسیله پلیس آمریکا و به‌طرز وحشیانه‌ای رخ داد، موجب افزایش فشارها بر دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا شده است، ولی راهبردنویسان جمهوری‌خواه و شخص ترامپ امیدوارند بتوانند این حوادث را به سود خود رقم بزنند و در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوند. این در حالی است که اگر آشوب‌ها باعث افزایش مشارکت اقلیت‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ شود، به سود دموکرات‌ها خواهد بود.




بیشتر بخوانید:


بایدن رسماً نامزد دموکرات‌ها برای رقابت با ترامپ شد




کارشناسان روابط بین‌الملل معتقدند ترامپ با عملکرد خود در بحبوحه اعتراضات و آشوب‌ها باعث وخامت بیشتر اوضاع و شدت یافتن ناآرامی‌ها شده است و رئیس‌جمهور آمریکا برخلاف اسلاف خود که در چنین مواقعی به‌دنبال التیام بخشیدن به زخم و ایجاد آرامش بودند و بر لزوم کنترل اوضاع تأکید می‌کردند، فرمانداران و شهرداران ایالت‌ها و شهرها را به شدت عمل در برابر «شورش» و «غارت» فراخواند. علاوه بر این، در قانون اساسی آمریکا بر صلاحیت رئیس‌جمهور برای کنترل پلیس  و گارد ملی در ایالت‌ها و شهرها تأکید نشده است، ولی ترامپ با قلدری خاص خود به استفاده از ارتش و پلیس نظامی برای مقابله با تظاهرات مسالمت‌‌آمیز مردم تهدید کرد.


ارتش آمریکا


حضور پلیس نظامی آمریکا در خیابان‌های واشنگتن


ترامپ همچنین برای تحریک مردم از تعبیرات کنایه‌‌آمیز دریغ نکرد و باعث شعله‌ور شدن آتش خشم معترضان شد. استفاده از عبارت «غارت آغاز شود، تیراندازی آغاز می‌شود»، نه تهدید به تیراندازی و دستور به آن، بلکه استفاده از عبارت تاریخی یک فرماندار نژادپرست فلوریدا در اوج جنبش مدنی 1967 میلادی بود که حکم ریختن نفت بر آتش داشت. علاوه بر این، گفته می‌شود افزایش ناآرامی‌ها از زمان ترور «مارتین‌لوتر کینگ» در سال 1968 بی‌سابقه بوده است و قطعاً یکی از دلایل آن حضور ترامپ در کاخ سفید است.


تأثیر تحولات آمریکا بر روند انتخابات ریاست جمهوری


بی‌تردید چنین تحولاتی می‌تواند بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال جاری تأثیر بگذارد و بعید نیست ترامپ و مشاورانش با این امید که تظاهرات سراسری در انتخابات به سودشان تمام شود، به عمد بر آتش، نفت می‌پاشد. فرضیه راهبردنویسان و مشاوران رئیس‌جمهور آمریکا بر این مبناست که تظاهرات جاری همانند آشوب‌های گسترده بعد از ترور مارتین‌لوتر کینگ در آوریل 1968 که موجب پیروزی نیکسون در انتخابات همان سال شد، می‌تواند ترامپ را نیز به پیروزی رهنمون سازد. نکته قابل تأمل وجود چند فاکتور مهم است که باید به همه آن‌ها توجه شود؛ ازجمله اینکه از انتخابات 1968 تاکنون سهم رأی‌دهندگان سفیدپوست از حدود 90 درصد به حدود 67 درصد کاهش یافته است. علاوه بر این، مردم به نحوه مدیریت بیماری کرونا به‌وسیله ترامپ بسیار معترض هستند و بحران اقتصادی ناشی از این ویروس کشور را دچار چالش کرده است. 


تظاهرات آمریکا


تظاهرات آمریکا


نباید از نظر دور داشت که دموکرات‌ها بر این موضوع متمرکز شده‌اند که جلوی سوءاستفاده ترامپ را از اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم بگیرند و طبعاً بر دو موضوع محکوم کردن نژادپرستی نهادینه شده در پلیس و تأکید بر حفظ نظم و قانون حساس هستند. در این راستا جو بایدن، رقیب انتخاباتی ترامپ تلاش کرد با ابراز همدردی با تظاهرکنندگان مسالمت‌آمیز و تماس با آن‌ها بر حفظ نظم و قانون تأکید کند. همچنین اعتراضات سراسری آمریکا می‌تواند باعث افزایش انگیزه معترضان برای شرکت در انتخابات و تغییر روند سیاسی در این کشور باشد. احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه همواره تلاش کرده‌اند جایگاه خود را حفظ کنند. در این راستا جمهوری‌خواهان در تلاش هستند به اشکال مختلف اقلیت‌های نژادی و قومی را که در انتخابات معمولاً به دموکرات‌ها رأی می‌دهند، به سوی خود جلب کنند.


افزون بر این، جامعه سیاسی آمریکا در سال‌های اخیر به‌‌شدت دوقطبی شده و روند فزاینده آن به‌دلیل عملکرد ترامپ است. در این راستا بخش عمده‌ای از رأی‌دهندگان حتی پیش از آغاز رقابت‌های انتخاباتی جهت‌گیری خود را انتخاب کرده‌اند و در قبال آن تعصب دارند. طبعاً در چنین وضعیتی میزان رأی‌دهندگانی که باید در رقابت‌های انتخاباتی تصمیم بگیرند، کمتر می‌شود و می‌تواند عاملی برای رفتارهای خاص ترامپ در جریان ناآرامی‌ها به‌شمار رود. در دور گذشته شاهد بودیم که رئیس‌جمهور آمریکا با حملات بی‌سابقه به اقلیت‌ها و مهاجران، تلاش کرد رأی سفیدپوست‌ها به‌ویژه اقشار فاقد مدرک دانشگاهی را به دست آورد. 


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب