سینماها همچنان در قرنطینه/ تصمیمگیری برای بازگشایی سینماها به آخر خرداد موکول شد
بهگزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سعید نمکی وزیر بهداشت روز پنجشنبه پانزدهم خرداد زمان تصمیمگیری برای آغاز فعالیت سینماها و مراکز هنری را به پایان خرداد موکول کرد.
در شامگاه همان روز نیز سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در ارتباط تلفنی با برنامه تلویزیونی «شهر فرنگ» شبکه خبر با بیان اینکه بازگشاییها مرحلهای و تدریجی است، اظهار کرد: معیارها برای بازگشایی صرفاً کم خطر یا پرخطر نیست، بلکه ضرورت ها نیز برای بازگشایی مشاغل و صنوف لحاظ می شود.
کیانوش جهانپور افزود:در مرحله دوم، مشاغل با خطر متوسط و ضرورت و اهمیت متوسط قرار دارند و در گام نهایی، مشاغل پرخطر و صنوفی که ضرورت کمتری دارند و به نوعی لوکس تلقی می شوند، بازگشایی می شوند.
وی گفت: در عرصه سینما نیز همین گام برداشته شده و در مرحله نخست، بازگشایی ها در مرحله تولید صورت گرفته و با اجرای پروتکلهای ابلاغ شده، در حال انجام است.برای بازگشایی مراکز تجمع فرهنگی، از جمله سالن های سینماها در آینده تصمیم گیری خواهد شد.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه نباید تصور کنیم که مسابقهای برای باز کردن مراکز فرهنگی، تجاری و... وجود دارد عنوان کرد: بازگشایی سینماها و تماشاخانهها در هفته آینده در دستورکار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار خواهد گرفت.
این اظهارنظر در حالی صورت میگیرد که با بازگشایی مراکز پرخطری چون رستورانها و شهربازیها این ابهام برای اهالی هنر و سینمادارن و فیلمسازان پیش آمده است که چرا مشاغل هنری مانند سینماها باید همچنان تعطیل باشند.در حالی که بیشاز 100 روز از بسته شدن سالنهای سینما می گذرد و با وجود تدوین پروتکلهای بهداشتی توسط سازمان سینمایی همچنان برنامهای برای بازگشایی سینماها وجود نداشته باشد.
آییننامه ۱۵بندی و سینماهایی که هنوز تعطیل هستند
اوایل اردیبهشت ماه بود که سازمان سینمایی با انتشار یکپروتکل بهداشتی در قالب آییننامه پیشنهادی ۱۵ بندی از امکان بازگشایی داوطلبانه سینماها خبر داد.
برمبنای این مقررات ۱۵بندی مقرر شد تا با توجه به پروتکلهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت و درمان، در مقطع بازگشایی و تا اعلام وضعیت سفید قطعی، ظرفیت فروش بلیت برای هر سالن تا سقف ۴۰% مجاز باشد. همچنین چیدمان تماشاچیان بر روی صندلیها دو در میان بوده و نسبت به ردیف بعدی حالت ضربدری خواهد داشت.
در این مقررات آمده بود که سالن نمایش فیلم، سالن انتظار و سرویسهای بهداشتی و کلیه مکانهای مورد استفاده مراجعهکنندگان باید مرتباً نظافت و ضدعفونی شده و استفاده از دستکش و ماسک برای کارکنان سینما الزامی شود.
علاوه بر این اتخاذ تمهیدات لازم از سوی مدیریت سینما برای ایجاد فاصله بین ردیفها نیز الزامی است، به گونهای که افراد بتوانند بهراحتی در میان آنها تردد کنند.
در دسترسبودن مایع ضدعفونیکننده برای مراجعهکنندگان و گندزدایی کامل سینما طبق پروتکل اعلامی وزارت بهداشت و درمان هر روز یک بار الزامی است. ضمن این که قرار است بهمنظور نظافت بیشتر و رعایت مقررات بهداشتی فاصلهگذاری بین سانسها با نیمساعت تأخیر خواهد بود.
آییننامه مذکور فروش گیشه با رعایت فاصله و استفاده از مواد ضدعفونیکننده را بلامانع دانسته و تبسنجی از مراجعان و ممانعت از ورود افراد مشکوک را نیز الزامی کرده است.
ضمن این که بوفههای سینما نیز موظف به رعایت حداکثر موازین بهداشتی بوده و مجاز به عرضه مواد غذایی، تنقلات و نوشیدنی به صورت فلهای نخواهند بود.
این طرح البته با مخالفتهای بسیاری روبهرو شد.اغلب سالنداران بهعنوان یکی از طرفهای ذینفع، ریسک بازگشایی سینماها را نپذیرفتند. زیرا از نظر آنان میزان استقبال از نمایش فیلمها به اندازهای نیست که هزینههای جاری بازگشایی سینما را جبران کند.
بازگشایی پلکانی سینماهای دنیا
پس از ماهها تعطیلی با هدف جلوگیری از گسترش کرونا، برخی از کشورهای جهان سالنهای سینما را بازگشایی و برخی دیگر زمان مشخصی را برای این کار تعیین کردهاند. به این ترتیب سینماهای کره جنوبی از ۲۹ آوریل (۱۰اردیبهشت)، نروژ از ۷ مه (۱۸ اردیبهشت)، هنگ کنگ از ۸ مه (۱۹ اردیبهشت)، بلغارستان و جمهوری چک از ۱۱ مه (۲۲ اردیبهشت)، بوسنی و هرزگوین از ۱۴ مه (۲۵ اردیبهشت)، دانمارک از ۲۱ مه (۱ خرداد) و اتریش از ۲۹ مه (۹ خرداد) بازگشایی شدند.
درهای سینماهای فنلاند، یونان و هلند از ۱ ژوئن (۱۲ خرداد)، آلمان از ۱۵ مه تا ۱۵ ژوئن (۲۶ اردیبهشت تا ۲۶ خرداد)، لهستان از ۶ ژوئن (۱۷ خرداد)، ایتالیا از ۱۵ ژوئن (26 خرداد)، اسپانیا از ۲۵ مه تا ۸ ژوئن (۲۱ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد) و انگلستان از ۴ ژوئیه (۱۴ تیر) به روی علاقهمندان باز خواهد شد.
ادوارد فیلیپ نخستوزیر فرانسه نیز روز پنجشنبه در یک نطق تلویزیونی اعلام کرد: رستورانها، کافهها و باغهای فرانسه از ۲ ژوئن (۱۳ خرداد) بازگشایی میشوند و سینماها در سراسر این کشور از ۲۲ ژوئن (۲ تیر) اجازه میزبانی از تماشاگران را خواهند داشت.
بازگشایی سینماها در ایران؛ چشماندازی که هنوز مبهم است
بهجز آییننامه ۱۵بندی که آن هم به صورت جدی دنبال نشد، برنامه دیگری درباره چگونگی آغاز فعالیت سینماها ارائه نشده است. به این ترتیب به فرض صدور مجوز از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، نمیتوان به داشتن چنین برنامهای امیدوار بود.
حالا باید دید سازمان سینمایی چگونه میخواهد چرخهای زنگزده اکران سینما را به حرکت درآورد. سرعت این حرکت البته کم خواهد بود و پیشبینیها این است که استقبال مخاطبان نیز حداقل در دو هفته اول چندان بالا نباشد، اما به هرحال با توجه به ماندگاری شرایط فعلی و لزوم راهاندازی فعالیتهای صنفی و اقتصادی، به نظر میرسد چارهای جز آغاز اکران با درنظرگرفتن این ضوابط پیش روی سینماگران و سینماداران نباشد.
بهنظر میرسد، با توجه به طرح سینمای آنلاین و استقبال نسبی که از آثار شاخص در این سامانه شده و همچنین حمایتهای نصفه و نیمه سازمان سینمایی مثل حمایت ۵۰ میلیون تومانی از فیلمهای متقاضی این طرح، حتی خود مدیریت سینمایی هم انجام چنین طرحهایی را بیشتر از بازگشایی سینماها میپسندد.
اگرچه طرحهای حمایتی و ترمیمی برای جبران خسارت سینماگران و فیلم در جای خود دارای ارزش است و میتواند سهمی هر چند کوچک در حمایت از اهالی سینما داشته باشد اما از آن مهمتر سیاستگزاریهای ایجابی برای روزهای بازگشایی سینما است.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/