دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بانویی که مردانه برای بیش از 100 نفر شغل ایجاد کرد

بانوی کارآفرین درباره چگونگی فعالیت خود توضیح می‌دهد که کار تولیدی خود را با یک کارگاه تولیدی خیاطی کوچک آغاز کرد و به زودی موفق شد یک کارگاه بزرگ و چندین مزرعه کشاورزی در قالب اقتصاد مقاومتی متشکل از عرصه‌های گوناگون تولیدی تأسیس کند.
کد خبر : 493241
561616.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، متأسفانه در استان تهران زنان کارآفرین زیادی حضور دارند که در سایه بی‌توجهی مسئولان، توانمند ی های آنان غریب مانده و کار و حرفه آنان زیاد به چشم نمی‌آید؛ منیر مهدور بانوی پرتلاش شهرقدسی ازجمله زنان سخت کوش این دیار است که در حرفه خود توانایی‌هایش حد و مرز ندارد و با دستان پرتوانش شب و روز نمی‌شناسد. مهدور بانوی کارآفرین شهر قدسی در دو رسته خیاطی و کشاورزی فعالیت دارد.
این بانوی کارآفرین درباره چگونگی فعالیت خود توضیح می‌دهد که کار تولیدی خود را با یک کارگاه تولیدی خیاطی کوچک آغاز کرد و به زودی موفق شد یک کارگاه بزرگ و چندین مزرعه کشاورزی در قالب اقتصاد مقاومتی متشکل از عرصه‌های گوناگون تولیدی تأسیس کند.


این بانوی کارآفرین شهرقدسی می‌گوید: بنده متولد سال ۱۳۶۳ و دارای کارشناسی رشته علوم تربیتی هستم که به مدت ۱۳ سال است کارهای جهادی انجام می‌دهم و ازسال ۱۳۸۶ به عنوان نیروی بسیج سازندگی حوزه خواهران فعالیت دارم و در سال ۱۳۹۰ در کنار جهاد سازندگی حوزه به عنوان مسئول گروه جهادی حضرت زکیه (س) معرفی شدم. در ابتدا به بخش کشاورزی ورود کردم و کشت کلم بروکلی، کشت فیسالیس، کشت کدو آیت بال و کشت کلم رومانسکو را در برنامه داشتیم. در سال 93 بود که به کمک بسیج سازندگی فعالیت خود را در زمینه بسته بندی و صنایع تبدیلی نیز افزایش دادیم که در این راستا اشتغال زیادی برای بانوان ایجاد شد. همان موقع تصمیم گرفتم از این ظرفیت به وجود آمده بهترین استفاده را کنم و از زنانی بهره گرفتم که یا آسیب دیده بودند و یا سرپرستی نداشتند. در سال گذشته به عنوان بانوی کارآفرین کشوری از سوی
جامعه زنان معرفی شدم.


شکست را بارها تجربه کردیم
منیر مهدور در عرصه تولید گیاهان دارویی با ایجاد اشتغال برای 97 نفر توانسته چندین بار عنوان بانوی کارآفرین را به خود اختصاص دهد.


مهدور انگیزه خود را از تولید گیاهان دارویی این طور بیان می کند: بیشتر به دنبال این بودیم گیاهی که کمتر در ایران کشت می شود را پیدا کنیم، البته نزدیک به 3 سال کارهای مختلف را تجربه کردیم و گاهی شکست خوردیم تا سرانجام به نتیجه رسیدیم.


وی رمز موفقیت در موضوع کارآفرینی را بازاریابی دانسته و اضافه می کند: ما روی این موضوع کار کردیم و بازاریابانی را در کل تهران به کار گرفت هایم که در رستوران های مختلف م یروند و محصولات ما را ارائه می دهند و از این طریق هم توانستیم با یک شرکت آلمانی قرارداد ببندیم و بخشی از محصولات را به آن کشور صادر کنیم.


ورود به صنعت خياطي
مهدور می افزاید: در کنار کار کشاورزی کارگاه خیاطی هم تأسیس کردیم و با تهیه چر خ های خیاطی، سر ی دوزی را برای زنان شهر قدس که خانواد ه های نیازمند زیادی دارد، را ه اندازی کردیم و به نوعی در این زمینه هم شغل ایجاد شد.


وی با بیان اینکه آرزو دارد که داروهای گیاهی روزی جایگزین داروهای شیمیایی شود، می گوید: خاک خوب ایران استعداد کاشت گیاهان دارویی را دارد اما شرط آن شناخت گیاهان متناسب با خا کهای مختلف است به طور مثال در یکی از روستاهای اصفهان ما موسیر کاشت هایم، هرچند که سختی خاصی ندارد اما بسیار ارزشمند است و بسیار خوب رشد کرده است و پیشنهادم به کسانی که می‌خواهند وارد این کار شوند، این است که ابتدا در ابعاد یک هکتار کشت کنند.


این بانوی موفق می‌گوید: زمانی که تصمیم گرفتم کار خود را گسترش دهم کل سرمای های که در اختیار داشتم حدود 10 میلیون تومان بود که در بخش خیاطی به کار گرفتم. در همان زمان به بانک و ارگا نهای مختلف برای دریافت تسهیلات مراجعه کردم اما با در بسته مواجه شدم ولی با تلاش و پشتکاری که در این زمینه داشتم بالاخره این کارگاه را در قالب یک کارگاه کوچک را ه اندازی کردم اما اکنون چندین کارگاه زیر نظر کارگاه ما فعالیت دارند.


این بانوی کارآفرین می‌گوید: هر سه ماه یکبار 20 هزار لباس فرم تولید می شود که خریداران آن بسیج سازندگی و بیمارستا نها هستند. البته در هفته حدود 8 هزار لباس تولید می شود و هر نفر بسته به تولیدی که انجام می‌دهد دستمزد می‌گیرد که به طور میانگین بین یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 500 هزار تومان است. برای کارگاه‌های خیاطی یک شرکت تعاونی تشکیل داده‌ایم و اکنون حدود 60 نفر در این بخش مشغول به کار هستند.


مهدور می افزاید: کار ما مانند سایر مشاغل آزاد، فصلی است و چون حامی و اسپانسری نداریم فقط چند ماه در طول سال کار داریم و در زمان باز بودن مدارس بنده و دیگر نیروها به فعالیت در مدارس می‌پردازیم.


وی تنها خواسته بخش تولید از دولت را هموار کردن موانع در این زمینه عنوان می‌کند و می گوید: کارآفرینان همواره باید مورد توجه قرار بگیرند تا انگیزه بیشتری برای ادامه فعالیت داشته باشند اما متاسفانه این انگیزه به آنها داده نم یشود و اگر روحیه جهادی در این زمینه وجود نداشته باشد برخی از آنها تصمیم می گیرند که کار تولید را رها کنند.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب