دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام نواب:

بقیع مدرسه‌ای بزرگ و میراثی عظیم برای کل مسلمانان است

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان این که بقیع مدرسه‌ای بزرگ و تراثی عظیم برای کل مسلمانان است، گفت: پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (علیهم‌السلام) برای این مکان همیشه اهمیت زیادی قائل بودند و باید همچنان مورد احترام مسلمانان قرار بگیرد.
کد خبر : 493043
f07ec409-85dc-41fc-913a-7a31076ade0b.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب؛ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، عصر روز گذشته در هم‌اندیشی «بقیع؛ نگین تراث اسلامی» که به همت پژوهشکده حج و زیارت، کمیته فرهنگی اربعین حسینی و حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در فضای مجازی برگزار شد با بیان اینکه بقیع به نوعی مدرسه است، گفت: در روایتی از ابوذر نقل شده که پیامبر اکرم (ص) به همراه حضرت علی (ع) داخل بقیع شدند که حوادث درس‌آموزی در این زمینه به ثبت رسیده است.


وی افزود: در روایت دیگری نیز بیان شده که جبرئیل بر پیامبر گرامی اسلام (ص) نازل شد و از ایشان خواستند که در بقیع حضور یابند، ایشان نیز کنار قبری حاضر شدند و صاحب قبر را صدا زدند و مکاشفه و حالاتی رخ داد و صحبت‌هایی رد و بدل شد؛ بنابراین بقیع در دوران پیامبر مدرسه درس آموزی بود و همچنین در روایت داریم که پیامبر برای طلب استغفار از بقیع استمداد می‌کردند و ایشان بارها در کنار تربت پاک اصحاب شان برای همه مردم طلب استغفار می‌‌کردند.


نواب با اشاره به این که پیامبر به بقیع اهمیت خاصی می‌‌دادند، گفت: ایشان در روزهای آخر عمرشان دست امیرالمؤمنین(ع) را گرفتند و جمعیتی از مردم نیز ایشان را همراهی کردند و به سمت بقیع رفتند و فرمودند من دستور الهی دارم که در کنار تربت پاک اصحاب خودم در بقیع، طلب استغفار کنم.


وی بیان کرد: بقیع برای کسی که با دقت نگاه کند، یک مدرسه است و ذره ذره خاک بقیع پیکر ائمه اطهار(ع)، اصحاب و شهدای بافضیلت اسلام قرار دارد؛ بنابراین باید مورد احترام قرار گیرد، بقیع همچنین برای ائمه اطهار(ع) نیز مورد توجه بوده است تا جایی که امیرالمؤمنین(ع) در قبرستان بقیع مکانی را درست کردند که حضرت فاطمه(س) و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در آن مکان به خاطر از دست دادن پدر بزرگوارشان و ناملایمات روزگار گریه می‌‌کردند.


سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه به غیر از ائمه مدفون در قبرستان بقیع، بزرگان دیگری در این مکان مقدس مدفون هستند، تصریح کرد: بقیع مدرسه است و استادان بزرگی در این قبرستان مدفون هستند و تراث بزرگ اسلامی و مجموعه‌ای از تراث پیکرهای اصحاب بزرگوار اسلام به شمار می‌آید که باید آنها را مورد احترام قرار داد. همچنین باید ابتدا استادان این مدرسه را بشناسیم و سپس از آن درس فراگیریم. 


وی ضمن تجلیل از عوامل برگزار کننده این هم‌اندیشی گفت: امیدواریم خداوند این فعالیتی را که در جهت بزرگداشت بقیع صورت گرفته و در آینده نیز کنگره بزرگ بقیع برگزار خواهد شد، مورد قبول خود قرار بدهد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب