دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1399 - 14:28
شیوع کرونا در جهان؛

درخواست اروپا از ترامپ برای تجدیدنظر در رابطه با سازمان بهداشت جهانی/ تظاهرات ضد دولتی در لندن

اتحادیه اروپا به‌دلیل افزایش شیوع کرونا در جهان از رئیس‌جمهور آمریکا خواست تا در ارتباط این کشور با سازمان بهداشت جهانی تجدیدنظر کند.
کد خبر : 492995
لس آنجلس.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بیماری «کووید-19» جان بیش از 371 هزار نفر را در جهان گرفته و تاکنون 6 میلیون و 161 هزار و 487 نفر را به خود مبتلا کرده است، گرچه گفته می‌شود به‌دلیل محدودیت آزمایش‌‌ها و ثبت نشدن موارد مرگ‌ومیر بر اثر ابتلا به کرونا در خارج از بیمارستان‌ها در بسیاری از کشورها، این رقم واقعی نباشد. در حالی شب گذشته (شنبه) تعداد مبتلایان به این بیماری در جهان از 6 میلیون نفر فراتر رفت که تنها در آمریکای لاتین مرگ 50 هزار نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است.



کشورهایی نظیر برزیل، شیلی و مکزیک به شکلی فزاینده با افزایش موارد ابتلا به کووید-19 مواجه‌اند. این بیماری ابتدا در ماه فوریه در چین شیوع یافت و پس از آن اروپا و آمریکا نیز با آن درگیر شدند. این در حالی است که با وجود افزایش موارد ابتلا، بسیاری از کشورها روند بازگشایی مدارس، ادارات و شرکت‌ها را آغاز کرده‌اند.



10 کشور نخست جهان از نظر تعداد موارد ابتلا به کرونا


بیشتر بخوانید:


ادامه تعلیق پروازهای عراق به‌دلیل شیوع کرونا


آمریکا


«اندرو کومو»، فرماندار دموکرات ایالت نیویورک با بیان اینکه کرونا و اعتراضات علیه قتل یک شهروند سیاه‌پوست به دست پلیس عمق نابرابری در آمریکا را آشکار کرد، گفت: وقتی به نظام بهداشت عمومی مانند کووید-۱۹ نگاه می‌کنید، می‌بینید نابرابری در حوزه خدمات بهداشتی عمیق‌تر شده است. وقتی به موضوع قتل «جورج فلوید» نگاه می‌کنید می‌بینید نابرابری و تبعیض در نظام عدالت عمیق‌تر شده است. این دو موضوع به هم مرتبط هستند.


همچنین شهردار لس‌آنجلس اعلام کرد از شب گذشته و به‌دنبال افزایش اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا ازجمله در این شهر، همه مراکز آزمایش کرونا را بسته است. وی ادعا کرد که این اقدام با هدف حفظ سلامت مردم و جلوگیری از شیوع کرونا اتخاذ شده است. 


روند افزایشی مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا همچنان ادامه دارد و این در حالی است که بخش گسترده‌ای از افکار عمومی و همچنین سیاسیون آمریکا واکنش دیرهنگام کاخ سفید به شیوع این بیماری را عامل آن می‌دانند. برآوردهای وب‌سایت آماری «worldometers» نشان می‌دهد در 24 ساعت گذشته در مجموع از تمام ایالت‌های آمریکا 23 هزار و 290 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است.



پنج ایالت نخست آمریکا از نظر تعداد افراد مبتلا به کرونا


در یک روز گذشته یک‌هزار و 15 آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. به این ترتیب شمار کل مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در آمریکا به یک میلیون و 816 هزار و 820 نفر و تعداد قربانیان بر اثر این بیماری به 105 هزار و 557 نفر افزایش یافت.


برزیل، پرو، شیلی، اکوادور، کلمبیا و آرژانتین پنج کشور آمریکای جنوبی هستند که بیشترین میزان ابتلا به کرونا را ثبت کرده‌اند. کرونا در برزیل جان 28 هزار و 849 نفر را گرفته و با اختلاف بسیار زیادی در رتبه نخست تعداد قربانیان بر اثر کرونا در آمریکای جنوبی است.


اروپا


به‌دنبال قطع همکاری آمریکا با سازمان بهداشت جهانی، اتحادیه اروپا از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور خواست تا در تصمیمش در این زمینه تجدیدنظر کند. «اورسلا فون درلاین»، رئیس کمیسیون و «جوزف بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کردند که همکاری جهانی و همبستگی به‌وسیله تلاش‌های چندجانبه تنها راه‌های مؤثر و پایدار برای پیروزی در نبرد دنیا با این ویروس است.


پلیس لندن شماری از معترضان به عملکرد دولت انگلیس در مواجهه با بحران ناشی از شیوع بیماری کووید-۱۹ را که در مرکز شهر تجمع کرده بودند، به اتهام شکستن قرنطینه دستگیر کرد. طبق بیانیه متروپلیتین پلیس، معترضان روز گذشته (شنبه) در دو نقطه جداگانه شهر تجمع کردند که تعدادی به‌دلیل نقض قوانین قرنطینه دستگیر و برخی نیز جریمه شدند.



بازداشت معترضان در انگلیس


شرکت‌کنندگان در حرکت اعتراضی که با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار شد، پلاکارد و پارچه‌نوشته‌هایی حمل ‌می‌کردند که روی آن عبارت‌هایی چون «زندگی یا مرگ»، «مردم یا ثروت» و «حفظ نسل آینده یا حسادت‌های فاسد» نوشته شده بود.



10 کشور نخست اروپا از نظر بیماران و تلفات کرونا


مشاوران علمی دولت انگلیس با بیان آمار بالای شیوع ویروس کرونا در این کشور درباره برنامه پرشتاب دولت برای تسهیل قرنطینه در این کشور ابراز نگرانی کرده و هشدار دادند این روند به ایجاد موج دوم همه‌گیری کرونا منجر خواهد شد. تاکنون در انگلیس 272 هزار و 826 نفر به کرونا مبتلا شده و 38 هزار و 376 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس جان باخته‌اند.


غرب آسیا


عربستان صبح امروز درهای مسجدالنبی را بعد از ۷۴ روز بسته بودن به‌دلیل شیوع کرونا به روی نمازگزاران باز کرد. مسجدالاقصی نیز پس از گذشت بیش از دو ماه بسته بودن، بامداد امروز به روی نمازگزاران فلسطینی بازگشایی شد.


مسجدالنبی


باز شدن درهای مسجدالنبی به روی مردم


فخرالدین کوچا، وزیر بهداشت ترکیه درباره آخرین آمار کرونا در ترکیه گفت: در 24 ساعت اخیر از 39 هزار و 230 آزمایشی که گرفته شد، 938 مبتلای جدید شناسایی شده که آمار کل مبتلایان به کرونا در ترکیه به 163 هزار و 103 نفر افزایش یافته است. همچنین با درگذشت 26 نفر بر اثر ابتلا به این ویروس آمار کل جان‌باختگان کرونا در ترکیه به 4 هزار و 515 نفر رسید.


کمیته عالی بهداشت و سلامت ملی عراق برای مقابله با شیوع کرونا به مدت یک هفته ممنوعیت تردد در سراسر این کشور اعلام کرد. در جلسه کمیته عالی بهداشت و سلامت ملی که به ریاست مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق برگزار شد، به مدت یک هفته از امروز تا شنبه (۱۷ خرداد) ممنوعیت تردد در سراسر این کشور اعلام شد.


کرونا در عراق


اداره بهداشت عمومی وزارت بهداشت و محیط زیست عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: در 24 ساعت گذشته 5 هزار و 644 نمونه دیگر در رابطه با نسل جدید ویروس کرونا در همه آزمایشگاه‌های سراسر این کشور آزمایش شدند تا آمار کلی آزمایش‌های انجام شده به 222 هزار و 375 مورد افزایش یابد.


نتیجه آزمایش‌های 24 ساعت گذشته از ابتلای 306 نفر دیگر در عراق حکایت دارد. به‌دنبال ثبت موارد جدید شمار افراد مبتلا به ویروس در سراسر این کشور از مرز 6 هزار نفر گذشت و به 6 هزار و 179 نفر افزایش یافته است. علاوه بر این، 10 نفر دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند تا برای نخستین‌بار آمار مرگ‌ومیر روزانه بر اثر ابتلا به ویروس در این کشور دو رقمی شود و در نتیجه آن نیز شمار مجموع قربانیان به 195 نفر برسد.


«لیز گراندی»، هماهنگ‌کننده امور انسانی سازمان ملل متحد در یمن نیز با بیان اینکه یک تراژدی در یمن ایجاد خواهد شد، اعلام کرد: ویروس کرونا بدون هیچ مانع یا چیزی که باعث کاهش آن شود در حال شیوع در سراسر یمن است. غیر ممکن است بتوان آمار واقعی مبتلایان به کووید-۱۹ را در یمن شناسایی کرد، زیرا این کشور قدرت کافی برای انجام معاینه‌ها و آزمایش‌های لازم ندارد. آن چیزی که می‌دانیم این است که بیمارستان‌ها با کمبود شدید تجهیزات مواجه هستند.


طبق اعلام رسمی تاکنون ۲۸۳ نفر در یمن به کرونا مبتلا شدند که از این تعداد ۶۵ نفر جان خود را از دست دادند.


آسیا


«الکساندر ماتسگورا»، سفیر روسیه در کره شمالی اعلام کرد کشورش به ارسال کمک‌های پزشکی و غذایی به کره‌شمالی در بحبوحه همه‌گیری کرونا ادامه خواهد داد. وی گفت: روسیه ۵ هزار کیت آزمایش سریع کرونا را به کره‌شمالی تحویل داد. با توجه به بسته بودن مرزها، در ماه‌های اخیر کمک‌های پزشکی دیگری (به این کشور) ارسال نشده است، گرچه کمک‌های بشردوستانه ادامه داشت.


وی افزود: در ماه جاری میلادی نیز ۲۵ هزار تن گندم به کره شمالی دادیم. متأسفانه نمی‌توان درباره کاهش تحریم‌ها حساب کرد و آمریکا و متحدانش اجازه این کار را نمی‌دهند، حتی اگر نیمی از اهالی این کشور به ویروس کرونا مبتلا شوند.


کرونا ژاپن


در کره‌جنوبی بیش از 200 مدرسه به‌دلیل شیوع مجدد کرونا دوباره تعطیل شدند. این موضوع برای یکی از موفق‌ترین کشورهای جهان در مهار شیوع خبری نگران‌کننده است. تاکنون در کره‌جنوبی 11 هزار و 468 نفر به کرونا مبتلا و 270 نفر دیگر براثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.


«گائو فو»، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین نسخه جدیدی را به‌عنوان سرچشمه کروناویروس تأیید کرد و گفت: در ابتدا تصور می‌كردیم ویروس می‌توانسته در بازار غذاهای دریایی ظاهر شود. هیچ اثری از ویروس در آنالیز حیوانات موجود در بازار وجود ندارد. با وجود این، در چندین نمونه دیگر ازجمله نمونه فاضلاب مواردی از کرونا ویروس بود.


وی افزود: این ویروس مدت‌ها قبل از ظاهر شدن در بازار ووهان، وجود داشته است. نوع جدید کرونا‌ هفتمین مورد از انواع کرونا‌ویروس است كه می‌تواند انسان را آلوده كند. با وجود این، رفتار این ویروس با نمونه‌های پیشین متفاوت است.


وزارت صحت (بهداشت) افغانستان از جان باختن هشت بیمار مبتلا به کرونا و شناسایی ۶۸۰ مورد جدید ابتلا در شبانه‌روز گذشته خبر داد. طبق آمار رسمی، شمار مجموع مبتلایان به کووید-۱۹ در افغانستان به ۱۵ هزار و ۲۰۵ نفر رسید که ۲۵۷ آن‌ها جان باخته‌اند.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب