برپایی نمایشگاه منتخبین جشنواره صنعت چاپ در تالار وحدت و نمایش کارت ملی هوشمند
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، این آثار مشتمل بر مجموعه آثار نفیس چاپی است که در سال نود و سه موفق به دریافت رتبه شدهاند. آثار چاپی این نمایشگاه به شکل افست، فلکو، بسته بندی، تولید کارتهای هوشمند، کتب، نشریات و سایر محصولات چاپی در این نمایشگاه عرضه شدهاند.
مهدی عظیمی یکی ازدستاندرکاران این نمایشگاه و داور چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ درباره این نمایشگاه میگوید: «آثاری که در این نمایشگاه به چشم میخورند، از بین صدها اثر چاپی که امسال به دبیرخانه جشنواره رسیده است حائز رتبه برتر شدهاند. یکی از آثاری که در کنار سایر کارهای چاپی در این نمایشگاه دیده میشود، کارت ملی هوشمند است که برای اولین بار در این نمایشگاه و در بطن جشنواره چاپ و به معرض نمایش گذاشته شده است».
او اضافه میکند: «این کارت ها قرار است در آینده نزدیک جایگزین کارت ملی افراد شود، به طوری که تمام اطلاعاتی که مربوط به هویت یک فرد است، در این کارت ذکر شده و به نوعی یک فلاش به شمارمیرود».
عظیمی در پاسخ به این سوال که مولفه هیات داوران برای انتخاب آثار برتر در این دوره چه بوده است می گوید: «بیتردید اعضای هیات داوران برای گزینش آثار ی که دراین دوره به دستشان رسیده است کیفیت را مدنظر و در الویت قرار داده اند. از حق هم نباید گذشت که آثار برگزیده به خوبی دارای چنین ویژگی بودهاند. از اینها گذشته، مولفههای تصویری، فرم قالبها و بستهبندی، فرآیندهای تولیدی و همینطور بازخورد مخاطبان نسبت به آن اثر نیز توانسته در گزینش و انتخاب این آثار نقش داشته باشد».
عظیمی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براین که از آنجایی که جشنواره صنعت چاپ چهارده دوره را پشت سر گذاشته چقدر توانسته به جهش و نقاط مطلوب دست یابد نیز میگوید: «به نظر میرسد مهمترین برآیند و خروجی که این جشنواره در هر دوره دارد، ایجاد رقابت فشرده میان چاپخانه داران بوده است. به ویژه در این دوره که با تراکم حضور چاپخانهداران مواجه بودهایم و رقابت گستردهای در بین آنها وجود داشته است. تصورمیکنم مهمترین تاثیری که برگزاری این جشنواره سالانه دارد، این است که چاپخانهداران میتوانند با حضور در این رویداد به این مسئله پی ببرند که برای تولید یک اثر به کیفیت، زیباییشناسی، المانهای بصری و تصویری و ... اهمیت زیادی دهند. نه به صرف این که سیمرغ جشنواره را دریافت کنند، بلکه به این خاطر که در ارتقاء آثار چاپی خود تلاش بیشتری به خرج دهند تا این آثار از هر منظر بتواند با اقبال مخاطب مواجه شود».
نمایشگاه چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ مشتمل بر دو بخش است، نخست آثاری که در قالب پوستر و بروشور برگزیده به روی دیوارها رفتهاند و دیگر به آثاری تعلق دارد که در قالب کتابهای نفیس ارائه شدهاند. در بخش دیواری این نمایشگاه آثاری چون «پوستر شکلات فرمند» (چاپ فرارنگ آریا)، «ماست خامهای کاله»،«چای محفل» (چاپ فرارنگ آریا)، «محرم بزرگ» (چاپ ورنی اردیبهشت نو)، «کاتالوگ چاپی آتی» (چاپ پیمان نو)، «کیسههای خرید شاپینگ بگ» (چاپ ابیانه) و... به چشم میخورند.
در بخش کتابهای نفیس نیز آثاری نظیر «مشق عشق» (چاپخانه صحافی سیمرغ)، «کارت هوشمند ملی» (چاپ و نشر بانک ملی)، «سر رسید خشتی مدیران نقش خیال» (چاپ هرم آریا پاک)، «شاهکارهای هنری آستان قدس رضوی» (منتخب قرآن های نفیس از چاپ و نشر آستان قدس رضوی)،«شاهنامه شاه طهماسب» (چاپ خانه فرهنگ وهنر گویا) نیز به معرض نمایش گذاشته شدهاند.
بخش دیگری ازاین نمایشگاه به نمایش تعدادی از کارتهای ملی هوشمند اختصاص یافته بود که برای نمونه، برخی از این کارتها در معرض دید عموم قرار گرفته بود.
گزارش: آزاده صالحی
انتهای پیام/