برگزاری کلاسهای مجازی صوتی در دانشگاه آزاد اسلامی ملایر/ 65 درصد دانشجویان مشارکت کردند
محمدعظیم خدایاری در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره مشکلات آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر اظهار کرد: «با توجه به سرعت اینترنت، عمدتاً کلاسهای مجازی این واحد دانشگاهی بهصورت صوتی برگزار میشود و کمتر اتفاق میافتد که بهصورت تصویری باشد؛ اما در آینده بههرحال این امکانات پیشرفتهتر خواهد شد و میتوانیم دقیقاً به همان صورت که کلاسهای حضوری برگزار میشوند، کلاسهای مجازی هم برگزار کنیم.»
وی افزود: «یکی از مشکلات آموزش مجازی که واقعاً عده زیادی از آن گلهمند هستند، سرعت اینترنت است. همهجا از اینترنت پرسرعت برخوردار نیستند و این یک ضعف بوده که بعضی مواقع به خاطر نوسان یا سرعت پایین اینترنت، ممکن است بعضی از کلاسها در حال برگزاری دچار مشکل شود یا ارتباط دوسویه بین استاد و دانشجو بهخوبی برقرار نشود که امیدواریم که با توجه به پیشبینیهایی که در آینده میشود، کلاسها بهشکل کامل برگزار شود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر اضافه کرد: «طبیعتاً هر امکان جدیدی یکسری مزایا و معایب دارد. برای دوران شیوع کرونا اصلاً برنامهریزی نداشته و به یکباره اتفاق افتاد و اعلام شد که امکان حضور دانشجویان وجود ندارد؛ اگر از قبل برنامهریزی کرده بودیم، میدانستیم که چه امکانات و تجهیزاتی نیاز است، برای نمونه اگر برنامه داشتیم تمرکز بیشتری بر سرعت اینترنت یا پهنای باند صورت میگرفت.»
خدایاری ادامه داد: «ابتدا بهدلیل اینکه آموزش مجازی تقریباً برای استادان و دانشجویان تجربه نشده بود، این ترس وجود داشت که ممکن است نتوانیم از عهده آن بربیاییم یا نتوانیم مطالبی که بخواهیم در کلاس منتقل کنیم، بهدرستی منتقل شود؛ اما با برگزاری دورهها بهمرور این ترس از بین رفت. دانشجویان اکنون در منزل، محل کار یا هر جایی که هستند، میتوانند به کلاس مجازی ورود کرده و مطالب بگیرند. نگرانی که در ابتدا وجود داشت، منتفی شده و از سوی دیگر ترس درگیر شدن با بیماری را هم از بین رفته است.»
مشارکت 65 درصدی دانشجویان واحد ملایر در آموزش مجازی
وی درباره اقدامات واحد دانشگاهی ملایر در برگزاری کلاسهای مجازی عنوان کرد: «از همان ابتدا که مقرر شد کلاسها بهصورت آنلاین برگزار شود، تعریف دروس و اطلاعرسانی به همه دانشجویان انجام شد و در تعطیلات نوروز، بخشی از استادان کلاسهای خود را آغاز کردند. تاکنون تقریباً 84 درصد کلاسهای این ترم تعریفشده و استادان کلاسهای خود را تشکیل دادهاند و بر اساس آمار گرفتهشده تقریباً 65 درصد دانشجویان مشارکت فعال داشتند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر مطرح کرد: دلیل مشارکتنکردن تعدادی از دانشجویان در کلاسهای مجازی به این دلیل بوده که یا دسترسی به اینترنت نداشتند و یا بنا به دلایلی نتوانسته وصل شوند؛ البته ما مجوزی هم داشتیم که در کنار این موضوع، استادان بتوانند کلاسهای آفلاین خود را هم داشته باشند. حالا یا بر بستر LMS کلاس تعریف شود یا در قالب نرمافزار «سیدا» که امکان برگزاری کلاسها بهصورت آنلاین را هم داشت.
خدایاری خاطرنشان کرد: «خوشبختانه مشکلات روزبهروز کمتر شده، شاید در ابتدای برگزاری کلاسها هم استادان و هم دانشجویان مشکلاتی داشتند؛ اما امروز این مشکلات به حداقل رسیده و با توجه به بازخورد گرفتهشده توسط پشتیبان کلاسها در طول روز شاید در حد دو سه مورد مشکلاتی بروز کند در واقع مشکل در برقراری ارتباط در درس یا به بخش خصوصی مربوط بوده و یا در بخش اتصال.
وی درباره امکانات و تسهیلات آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر در آموزش غیرحضوری گفت: «امکانات موجود در آموزش مجازی را واحد الکترونیک تهران در اختیار این واحد دانشگاهی قرار داده است. علاوه بر این نرمافزار سیدا را هم داشتیم. با توجه به امکانات این واحد دانشگاهی در آموزش مجازی اگر بعضی از استادان نمیتوانستند در منزل کار خود را انجام دهند در دانشگاه حضور یافته و کلاسها را بهصورت آنلاین برگزار میکردند.»
استفاده از آموزش مجازی برای آموزشهای مهارتی در آینده
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر اضافه کرد: «آموزش مجازی شاید بهنوعی فرصتی برای همه واحدهای دانشگاهی بود. در مقایسه با بعضی از دانشگاههای دیگر، دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه خیلی خوب عمل کرده و تجربه خیلی خوبی شد تا در آینده بتوانیم از آموزش مجازی استفاده کنیم و برای آموزش دروسی مانند آموزشهای مهارتی، آموزشهای ضمن خدمت یا بعضی از دورههایی که شاید بهصورت مجازی هم میتوان برگزار کرد و حالا با توجه به تجربهای که در این زمینه کسب کردهایم، میتوانیم آنها را برگزار کنیم.»
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/