دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس اقتصاد انرژی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

7 مزیت مهم اقتصادی صادرات بنزین به ونزوئلا/ جی‌پی‌اس روشن نفت‌کش‌ها ایران را از انفعال خارج می‌کند

مردانی گفت: استفاده از جی پی اس روشن توسط نفتکش‌ها، نشان دهنده قدرت ایران است که کشور ما را از انفعال خارج می‌کند. این موضوع اقتدار ایران را می‌رساند.
کد خبر : 492094
637158057445267072.jpg

 صادق مردانی کارشناس اقتصاد انرژی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا درباره پیام‌ها و نتایج مهم صادرات 5 محموله بنزین به مقصد ونزوئلا گفت: اولین نکته مهم این است که در حال حاضر صنعت نفت ونزوئلا نیازمند به روزرسانی بوده و ما با ارسال قطعات به آن‌ها کمک می‌کنیم همچنین این کشور نیازمند فرآورده‌های نفتی بوده که ایران نیز نیاز بنزین ونزوئلا را تامین می‌کند.


وی دومین مزیت این تبادل اقتصادی را  ورود صنعت نفت ایران به قاره آمریکا بیان کرد و گفت: این موضوع یک فرصت طلایی برای  صنعت نفت ایران است که خودش را از محدوده داخلی فراتر ببرد و بتواند همکاری‌های خود را با این کشور در حوزه‌های مختلف گسترش بدهد. مزیت مهم شرایط فعلی ونزوئلا برای ایران این است که صنعت نفت ایران در این کشور بدون رقیب است و می‌تواند از این فرصت نهایت استفاده را بکند. در صورتی که مسئولان از این فرصت استفاده نکنند قطعا برخی شرکت‌های روسی رقیب ایران در صنعت نفت ونزوئلا خواهند شد که کار را برای کشور ما سخت می‌کند.


استفاده از طلا ریسک بلوکه شدن پول را کاهش می‌دهد


این کارشناس اقتصاد انرژی یکی از نتایج مهم صادرات محموله‌های بنزین به ونزوئلا را شکل‌گیری باشگاه‌ تحریمی‌ها بین کشورهای تحریم شده دانست و افزود:در حال حاضر کشورهای تحریمی هستند که با کمک هم به دنبال رفع نیازهای یکدیگر هستند. این کشورها در حال حاضر ریسک‌های یکسان و نیازهای متفاوتی دارند که باعث تنظیم و کاهش هزینه‌های تامین نیازهایشان می‌شود. شرکت‌های دو کشور در شرایط یکسان و با درک متقابل از یکدیگر قراردادی را منعقد می‌کنند و همین موجب می‌شود تا امتیازهای ضمنی‌ هر قراردادی به نفع طرفین ختم شود. درحالیکه در سایر قراردادهای کشورهای تحریمی هزینه‌های ضمنی بالاتری وجود دارد.


وی ادامه داد: نکته بعدی حذف دلار و ارزهای اروپایی از مبادلات است که در این قرارداد از طلا در تسویه هزینه فروش استفاده شده که اتفاقا فکر خوبی بوده است. استفاده از این روش باعث می‌شود که ذخایر دو کشور فعال  شود و ریسک‌های مربوط به بلوکه شدن پول نیز از بین می‌رود.


فروش بنزین ایران به ونزوئلا وابسته این کشور را به دولت‌های غربی کاهش می‌دهد


مردانی همچنین به شباهت تجربیات گذشته مبادلات نفتی بین دو کشور با ارسال محموله‌های بنزین به ونزوئلا  اشاره کرد و گفت: در گذشته ونزوئلا به کشورهای طرف قرارداد ایران که نزدیک این کشور بودند محموله‌های نفتی صادر می‌کرد و ایران متعاقباً  به همان شکل به مشتریان نفت ونزوئلا در منطقه خاورمیانه نفت می‌فروخت. این موضوع باعث می‌شد تا هزینه‌های حمل و نقل محموله‌های نفتی برای دو کشور کاهش پیدا کند ولی متاسفانه این روش متوقف شد اما تبادل فرآورده‌های نفتی با طلا می‌تواند مجدد ارتباطات گذشته بین دو کشور را ترمیم نماید.


وی ادامه داد: فروش فرآورده‌های نفتی ایران به ونزوئلا می‌تواند کمک بالایی به این کشور کند تا نیازمندی و وابستگی خود را به دولت‌های اروپایی و آمریکایی را کاهش دهد.


این کارشناس انرژی درباره ابتکار ایران مبنی‌بر اعلام علنی ارسال محموله‌های بنزین به ونزوئلا گفت: استفاده از جی پی اس روشن توسط نفتکش‌ها، نشان دهنده قدرت ایران است که کشور ما را از انفعال خارج می‌کند. این موضوع اقتدار ایران را می‌رساند که می‌تواند بدون احتیاج به سایر کشورها نیازهای خود را رفع نماید. افزایش اقتدار کشورما به کم رنگ شدن تحریم‌ها می‌انجامد و هزینه‌های ضمنی قراردادهای اقتصادی ایران با سایر کشورها را کاهش می‌دهد که  رغبت  سایر کشورها برای تجارت با ایران را افزایش می‌دهد.


باید باشگاه تحریمی‌ها را قوی کنیم


مردانی درباره نقاط ضعف موجود در ارسال محموله‌های بنزین به کشور ونزوئلا گفت: این کشور در تکنولوژی آبشور ضعیف است و ایران نیز در این زمینه ضعف دارد و نتوانسته خود را قوی کند که این موضوع در ادامه تبادلات آینده ایران و ونزوئلا اثر منفی دارد. دومین ضعف نبود مکانیسم‌های حمایتی از محموله‌های دریایی است. به عنوان مثال بیمه محموله‌های دریایی در ایران ضعف‌های اساسی دارد که باید برطرف شود.


وی افزود: سومین نقطه ضعف، همگن نبودن نیازها و امکانات بین دو کشور است برای حل این مسئله باید سازمان‌های تجارت بین الملل بین دو کشور فعال شوند و فرصت‌ها را فعال کنند. در صورتی‌که این موضوع محقق نشود، رونق تجارت میان دو کشور ادامه نخواهد داشت و وارد دوره رکود خود خواهد شد. چهارمین ضعف، دیپلماسی ضعیف کشورمان است. اگر می‌خواهیم در شرایط فعلی باشگاه تحریمی‌ها را قوی کنیم و مراودات بین کشورهای تحریمی را افزایش دهیم باید اقتدار و اقتصادمان را تقویت کنیم. دیپلملسی کشور باید همراه و همگام با صنعت و مالی بین الملل کشور باشد و معاونت اقتصادی وزارت خارجه در جهت شناسایی نیازهای داخلی باشد و با استفاده از ظرفیت‌های بین الملل این نیازها را برطرف کند.


این کارشناس انرژی درپایان درباره شرط تداوم تبادلات تجاری ایران و ونزوئلا گفت: ادامه صادرات فرآورد‌ه‌های نفتی ایران به ونزوئلا کاملا به تصمیمات و رفتار اقتصادی شرکت ملی نفت و معاونت امور بین‌الملل وزارت نفت وابسته است. اگر مسئولان آن تمایل به ادامه روند صادرات داشته باشند می‌توانند همه نیازها و جوانب را شناسایی می‌کنند تا این موضوع ادامه پیدا کند.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب