گروکشی اروپا از آفریقا طی نشست پناهجویان در مالت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، اروپا همچنان در تلاش یافتن راهحلی برای بحران مهاجرت، بزرگترین مساله اروپا پس از بحران مالی است اما با توجه به افزایش محبوبیت احزاب راست گرا، در توانایی اتحادیه اروپا برای اعمال اصلاحاتی بلندمدت در سیاستهای مشترک مهاجرت تردید وجود دارد.
شبکه «یورونیوز» شامگاه چهارشنبه با «دیمیتریس آوراموپولس» کمیسر اتحادیه اروپا در امور مهاجرت، گفتوگو کرد و بخشی از آن را روی تارنمای خود گذاشت.
آوراموپولس انتظارها از این نشست را درک مشترک اوضاع تا آنجا که به مهاجران ارتباط دارد و مساله مهاجرت دانست و گفت: کشورهای آفریقایی باید متوجه باشند تا آن هنگام که کمکهای مالی ما به برنامههای عمرانی آنها ادامه دارد، ما هم به حمایت و کمک آنها برای رسیدگی به بحران مهاجرت نیازمندیم. آنها باید مهاجرانی که بازگردانده میشوند، بپذیرند و راههایی قانونی برای افرادی که میخواهند به اروپا بیایند، ایجاد کنند.
وی اعلام کرد: طی دو ماه نخست سال آینده میلادی (تا اسفند ماه)، کمسیون اروپا پیشنهادهایی گسترده برای مهاجرت قانونی به اروپا تدوین خواهد کرد، زیرا "بروشنی باید بگویم اروپا در آینده، به مهاجر نیاز دارد".
به گزارش یورونیوز، طی دو ماه گذشته، فقط 147 مهاجر در چهارچوب برنامه سهمیهبندی اتحادیه، اسکان داده
شدهاند و قرار است ظرف دو سال آینده، این تعداد به 160 هزار مهاجر برسد.
آوراموپولس در این پیوند گفت: تردیدی نیست که این تعداد بسیار بسیار اندک است اما ما در آغاز کاریم. ما نخستین گام برای اسکان (مهاجران) را یک ماه پیش از ایتالیا و دو هفته پیش از یونان آغاز کردیم. راه درازی برای رسیدن به نتیجه رضایتبخش در پیش است.
کمیسر اتحادیه اروپا در امور مهاجرت افزود: تاکنون 12 کشور قبول کردهاند در این برنامه شرکت کنند و اوضاع در حال تغییر است. فضا مثبتتر میشود و فکر میکنم در نهایت همه کشورها مهاجران را در خاک خود خواهند پذیرفت.
وی اذعان کرد سکان 160 هزار نفر طی دو سال آینده میتواند واقعبینانه بشود اما آغاز خوبی نداشته است و از آن رضایت ندارد.
آوراموپولس درباره انتقادها درباره ناکارآمدی مراکز ارزیابی تقاضای پناهندگی در کنترل سیل مهاجر به اروپا گفت: اسکان مهاجران بدون وجود این مراکز ممکن نیست. مراکز ارزیابی در جزیره “لزبوس” و بسیاری از دیگر مناطق اروپا تمام تقاضانامهها را بررسی میکنند تا مهاجران بیش از 24 ساعت در جزیره نمانند. پس از آن به مرکز یونان منتقل شده و به سایر کشورهای اروپایی فرستاده میشوند.
وی نشست والتا را یک فرصت بینظیر خواند و ابراز امیدواری کرد اینگونه نباشد که پس از این نشست همه به خانههای خود بروند و همه چیز را فراموش کنند.
کشورهای اروپایی که برخی از آنها طی چهار سال گذشته با مداخله در امور کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه آتش جنگ را در آنجا برافروختند، اینک با سیل پناهندگان و فراریان از درگیری و کشمکش روبرویند.
بحران مالی در حوزه پولی یورو نیز طی چند سال گذشته رهبران اتحادیه اروپا را به بازنگری در سیاستهای اقتصادی خود فراخوانده است.
انتهای پیام/