دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1399 - 11:40
جهانگیری:

منطقه پس از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی ناامن‌تر شده است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: متأسفانه منطقه پس از ترور سرداران مقاومت شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس ناامن تر شده است.
کد خبر : 491395
153466625478550500.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری عصر دیروز در گفتگوی تلفنی با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر حمایت از استقلال، حاکمیت ملی و یکپارچگی ارضی، ثبات سیاسی عراق و بازگشت این کشور به ایفای نقش منطقه ای خود تأکید دارد.


معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه حضور نیروهای بیگانه به تنش زایی در منطقه کمک می کند تصریح کرد: خوشبختانه مجلس عراق با هوشمندی مصوبه ای را برای خروج نیروهای خارجی به تصویب رسانده است.


 جهانگیری با اشاره به اینکه متأسفانه منطقه ما پس از ترور سرداران مقاومت شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس ناامن تر شده است، افزود: توسعه مناسبات و گسترش روابط تهران و بغداد می تواند به ثبات و امنیت منطقه کمک کند.


معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: در شرایط فعلی با چالش های مختلفی نظیر بیماری کرونا روبرو هستیم که تقریباً همه کشورهای جهان را با مشکل مواجه کرده است که خوشبختانه دولت و ملت عراق با سیاست های مناسبی که اتخاذ کرده اند موفقیت های خوبی در کنترل ویروس کرونا داشته اند.


جهانگیری با بیان اینکه ایران نیز در زمینه کنترل ویروس کرونا به خوبی عمل کرده است و شرایط فعلی نشان می دهد که به سمت مهار این ویروس در حرکت هستیم، خاطرنشان کرد: لازم است وزرای بهداشت دو کشور در این زمینه همکاری نزدیک داشته باشند و ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در مقابله با کرونا در اختیار دولت عراق قرار دهد.


معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفتگوی تلفنی توافقات فیمابین را یادآور شد و با اشاره به اشتراکات فراوان میان دو کشور گفت: پروژه های متعددی برای همکاری های مشترک تهران و بغداد تعریف شده که باید در جهت اجرای این توافقات گام برداریم.


 جهانگیری با یادآوری کاهش بهای نفت به عنوان یکی از چالش های پیش رو افزود: اقتصاد دو کشور به شدت به درآمدهای نفتی وابسته است اما ایران از تجربیات خوبی در زمینه کاهش اتکا به این درآمدها برخوردار است و به نظر می رسد عراق نیز باید به سرعت به سمت کاهش اتکا به نفت حرکت کند.


معاون اول رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد با از بین رفتن ویروس کرونا شرایط لازم برای برگزاری کمیسیون عالی همکاری های دو کشور فراهم شود و شاهد پیگیری مجدانه از سوی وزرای دو کشور برای اجرای این توافقات باشیم.


جهانگیری با بیان اینکه روابط و مناسبات اقتصادی ایران و عراق می تواند به جایگاه بسیار بالاتری از وضعیت فعلی ارتقا پیدا کند، گفت: بخش خصوصی دو کشور تمایل دارند همکاری های خود را افزایش دهند که لازم است موانع را از پیش روی آنها برداریم.


معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه باید با رعایت پروتکل های بهداشتی موانع حضور زوّار دو کشور را برطرف کنیم، خاطرنشان کرد: مرجعیت عالی عراق همواره ستون اصلی این کشور بوده و بدون شک ارشادات این مرجعیت برای همه مفید و کارساز خواهد بود.


جهانگیری در ادامه به مسایل و مشکلات مردم غزه نیز اشاره و خاطرنشان کرد: مردم غزه به واسطه حصر رژیم صهیونیستی و زیرساخت های ضعیف بهداشتی و درمانی با شرایط نامناسبی روبرو هستند و شیوع کرونا نیز وضعیت آنها را به شدت بدتر کرده است.


معاون اول رییس جمهور افزود: لازم است همه سازمان های بین المللی و کشورهای علاقمند به حقوق انسان ها و به خصوص دولت های اسلامی نسبت به این وضعیت واکنش نشان داده و کمک رسانی به مردم غزه را در اولویت قرار دهند.


جهانگیری ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید فطر و نیز انتخاب نخست وزیر این کشور به این سمت گفت: خوشبختانه گروه های عراقی توانستند با تعامل و گفتگوهای سازنده سریعاً به نتیجه برسند و به لطف خدا دولت عراق تشکیل شد.


نخست وزیر عراق نیز در این تماس تلفنی با تبریک ماه مبارک رمضان و عید سعید فطر با خانواده های جانباختگان و قربانیان کرونا در ایران ابراز همدردی کرد و گفت: بیماری کرونا بیماری فراگیر جهانی است و تقریباً همه جامعه جهانی را به چالش کشیده است که امیدواریم جمهوری اسلامی ایران بتواند به خوبی این بیماری را مهار کرده و راه حلی برای کنترل آن پیدا کند.


مصطفی الکاظمی با بیان اینکه عراق اهمیت فراوانی برای روابط خود با جمهوری اسلامی ایران قائل است، تصریح کرد: در شرایط فعلی لازم است همکاری و تعامل خود را بیش از پیش تقویت کنیم تا بتوانیم چالش های پیش رو نظیر کرونا، کاهش بهای نفت و چالش های اقتصادی را پشت سر بگذاریم.


وی با تأکید بر اینکه باید نسبت به تقویت جنبه های مشترک مورد توافق دو طرف اهتمام بورزیم، خاطرنشان کرد: باید اختلاف نظرهای فیمابین را به نقاط مشترک تبدیل و این نقاط مشترک را تقویت کنیم.


نخست وزیر عراق با اشاره به اشتراکات فراوان دو کشور نظیر مرز مشترک و اشتراکات دینی و مذهبی که دو ملت را به هم پیوند می دهد گفت: این اشتراکات ما را به رهیافتی مشترک برای ایجاد تفاهم هر چه بیشتر در جهت خدمت به دو ملت رهنمون خواهد کرد.


وی همچنین بر لزوم استمرار جلسات کمیسیون عالی همکاری های دو کشور تأکید کرد و گفت: عراق، با جدیت تلاش خواهد کرد تا در رویارویی با مشکلات فعلی نظیر کاهش بهای نفت، بیماری کرونا و مسایل اقتصادی گام بردارد و انشاءالله این فعالیت ها و اقدامات با کمک کشورهای دوست و همسایه به نحو مطلوب به انجام خواهد رسید.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب